Porsun askeri ne demek?

Porsun Astsubayı ne demek?

Gemilerdeki her türlü gemicilik donanımının bakımı ve çalıştırılması ile ilgili görevleri yapan Astsubaylara Porsun Astsubayı denir. Yapacağı Görevler: Gemilerde halatların, demirin ve demir zincirinin, gemicilikle ilgili her çeşit hareketli ve sabit donanımın bakımını ve çalıştırılmasını, bilir ve bunları kullanırlar.

Porsun ne anlama gelir?

deniz kuvvetlerinde bir sınıf. geminin güverte kısmından sorumludur. gemicilikle ilgili her çeşit hareketli ve sabit donanımın bakımını ve çalıştırılmasını bilen ve bunları kullanan, geminin silahları ve makineleri dışındaki her şeylerinin bakımını yapan sınıftır.

Denizci komutana ne denir?

15. Efenim – Komutanım. Gemilerde sadece gemi komutanına ‘komutanım’ şeklinde hitap edilir. Astlar üstlerine ‘efenim’ şeklinde hitap ederler.

Deniz Kuvvetleri yara savunma nedir?

Tanımı: Muharip sınıfların içerisindeki makineden yangın ve yara savunma Gemilerde ve kara ordularında yangın olaylarıyla, su basmalarına çözüm bulan birliklerin kimyasal, biyolojik ve radyoaktif savunmasını yapmaktadırlar.

Hava Astsubayı ne kadar maaş alıyor?

Yine 5 bin 700 TL’den başlayan hava astsubay maaşı 15 bin TL’ye kadar yükselebilir. 2021 Deniz Astsubay Maaşı Ne Kadar? 5 bin 700 TL’den başlayan maaşları göreve bağlı olarak 10 bin TL maaş ödemesi alabilirler.

Yara Savunma er nedir?

gemilerde ve kara birliklerinde yangınlarla, su basmalarıyla mücadele eden, birliklerin nükleer,biyolojik ve kimyasal * savunmasını yapan personele verilen ad.geminin yaralanarak su alması, su ve yakıt devrelerinin patlaması, dengesinin bozulması, yüzebilirliğinin tehlikeye girmesi, gemilerde veya kara birliklerinde …

Porsun ne demek TDK?

Gemicilikle ilgili malzemelerin korunup, saklandığı ambar.

Lumbar ağzı ne demektir?

LUMBARA AĞIZI: Gemilerin sancak ve iskele taraflarında bulunan borda iskelelerinin üst tavanlarının bulunduğu yer hizasındaki güverte kısmı. Gemilere giriş ve çıkış yerini belirten lumbar ağzı terimi kara birliklerince de benimsenmis ve birlik ve kurumların giriş ve çıkıs kapılarına da lumbar ağzı denilmiştir.

Tur Navy ne demek?

Yüzüğün sol yanında Deniz Kuvvetleri sembolü – TUR NAVY yazısı, sağ yanında TSK logosu – 2014 tarihi bulunmaktadır. Gümüş elementi havadaki hidrojen ve kükürt ile etkileşime geçerek kararır.

Dz KK ne demek?

deniz kuvvetleri komutanlığının kısaltması.

Deniz Kuvvetleri Yara Savunma er ne iş yapar?

gemilerde ve kara birliklerinde yangınlarla, su basmalarıyla mücadele eden, birliklerin nükleer,biyolojik ve kimyasal * savunmasını yapan personele verilen ad.geminin yaralanarak su alması, su ve yakıt devrelerinin patlaması, dengesinin bozulması, yüzebilirliğinin tehlikeye girmesi, gemilerde veya kara birliklerinde …

Deniz Kuvvetleri görev yerleri nereler?

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, İstanbul

  • İstanbul Boğaz Komutanlığı, Anadolukavağı, İstanbul.
  • Çanakkale Boğaz Komutanlığı, Nara, Çanakkale.
  • Karadeniz Bölge Komutanlığı, Karadeniz Ereğli, Zonguldak.
  • Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı, Beykoz, İstanbul.
  • Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı, Çubuklu, İstanbul.

Hava astsubayı ne iş yapar?

Bu nedenle astsubaylar hem emir – komuta zincirinde, hem de askeri eğitim ve muharebe gibi durumlarda da görev alabilmektedir. Havacı astsubay ise hava trafik kontrolü, haberleşme, lojistik, büro, uçak teknolojisi ve güvenlik gibi pek çok alanda görev alabilen askerlere verilen addır.

Hava subayı ne kadar maaş alır?

2021 yılı için yüzbaşı maaşları 8.500 TL’dir. 2021 yılı için binbaşı maaşları 9.000 TL’dir. 2021 yılı için yarbay maaşları 9.500 TL’dir. 2021 yılı için albay maaşları 10.000 TL’dir.

Askeriyede yara savunma ne demek?

deniz kuvvetleri’nde bir görev sınıfıdır. yara savunma, geminin hasar alması, yangın çıkması, su alması veya basmasını yapan, nükleer ve biyolojik saldırılara karşı da eğitim almış personelin sınıfıdır.