VB mi vb mi?

Vb nokta var mı?

Sonunda nokta bulunan kısaltmalarla üs işaretli kısaltmalara gelen ekler kesmeyle ayrılmaz. Bu tür kısaltmalarda ek noktadan ve üs işaretinden sonra, kelimenin veya üs işaretinin okunuşuna uygun olarak yazılır: vb.leri, Alm.dan, İng.yi; cm³e (santimetreküpe), m²ye (metrekareye), 64ten (altı üssü dörtten) vb.

VB mı vb mi?

Basılı eserlerde de “vs.” kısaltmasına daha çok rastlanmaktadır. Dolayısıyla “vb.” kısaltmasıyla “vs.” kısaltması aynı anlama gelmektedir. “Ve benzeri, ve başkaları” yerine ya da “vesaire” yerine ikisini de kullanmak mümkündür.

Vb ne demek TDK?

vb.” kısaltması, “ve benzeri, ve bunun gibi, ve başkaları” anlamlarını taşır.

T.C. mi T.C. mi?

DOĞRU YAZIMI. Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz. Örnek kullanım: “T.C.

Vb cümle içinde nasıl yazılır?

UYARI: Özel ada dâhil olmayıp tamlama kuran şehir, il, ilçe, belde, köy vb. sözler küçük harfle başlar: Konya ili, Etimesgut ilçesi, Uzungöl beldesi, Taflan köyü vb.

Milattan önce nasıl kısaltılır?

Milattan önce (kısaltması MÖ), milattan önceki döneme işaret eder. İsa’nın doğum günü olarak Katolik Kilisesi’nin ekümenik konsillerinde mutabık kalınan yıldan itibaren referans alan miladi takvim; önce Jülyen, sonra Gregoryen takvimler şeklinde düzenlenmiştir.

Vb ne demek açılımı?

Türkçede et cetera veya, etc. yerine vs., vb., vd. kullanılır, ki sözcük olarak karşılıkları, vs: “vesaire”, vb: “ve benzeri”, vd: “ve diğerleri” dir. İngilizcede vs. veya vb. kısaltmaları yerine et cetera sözünün kısaltması olan etc. kullanılır ve her zaman önünde bir virgül, sonunda bir nokta bulunmalıdır.

TDK nasıl yazılır?

Ayrıca TDK kısaltması te de ka şeklinde kısaltıldığı için, yine kısaltmanın ekleri yanlış olabilmektedir. Türk Dil Kurumunun Nasıl Yazılır? Burada bu kurumu ifade ederken kesme işareti ile ayırma yapılmaz. Yani; Türk Dil Kurumu‘nun yazımı yanlış iken, Türk Dil Kurumunun ifadesi doğru yazımıdır.

Vb kısaltması ne anlama gelir?

Türkçede et cetera veya, etc. yerine vs., vb., vd. kullanılır, ki sözcük olarak karşılıkları, vs: “vesaire”, vb: “ve benzeri”, vd: “ve diğerleri” dir. İngilizcede vs. veya vb. kısaltmaları yerine et cetera sözünün kısaltması olan etc. kullanılır ve her zaman önünde bir virgül, sonunda bir nokta bulunmalıdır.

Hazırlayan kısaltması nedir?

Haz: olarak yazılır.

T.C. kimlik numarası nasıl bulunur?

T.C. Kimlik Numarası ilçe nüfus müdürlüklerinden ve http://tckimlik.nvi.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir.

T.C. nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün uzun yıllardır yürüttüğü Mernis uygulamasının hayata geçmesiyle her vatandaşın nüfus cüzdanında bulunan bir numaradır. …

Vb kısaltması ne demek?

Türkçede et cetera veya, etc. yerine vs., vb., vd. kullanılır, ki sözcük olarak karşılıkları, vs: “vesaire”, vb: “ve benzeri”, vd: “ve diğerleri” dir. … İngilizcede vs. veya vb. kısaltmaları yerine et cetera sözünün kısaltması olan etc. kullanılır ve her zaman önünde bir virgül, sonunda bir nokta bulunmalıdır.

17 yy’da nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumunun resmi açıklamalarına göre “yüzyıl” kelimesi bitişik olarak yazılır. Asır ya da içerisinde yaşanılan zaman dilimi anlamlarına gelen yüzyıl, zaman zaman kısaltılarak da kullanılabilir. Kısaltma biçiminde kullanılması halinde “yy” biçiminde yazılır.

MÖ nasıl yazılır TDK?

Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) gibi kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz. K.K.K., M.Ö. , M.S., P.K., T.C. ” Özel isim veya unvan olan bir kelime birkaç harfle kısaltılıyorsa yalnız ilk harf büyük yazılır.