Serden geçtik ne demek?

Serde ne anlama geliyor?

Serde nedir sözlük anlamı? var. alay sözü edilen kimsedeki bir niteliği anlatan söz: “Bakakalırım giden geminin ardından / Atamam kendimi denize, dünya güzel / Serde erkeklik var, ağlayamam” -O. V. Kanık.

Serde varsa ne demek?

ilginç biçimde son derece rağbet görmüş, ilgili ilgisiz, bilen bilmeyen tarafından kullanılan kalıp. serde zıkkımın kökü var ya.. serde bilmem ne var ya..

Serdengecti kime denir?

Serdengeçti, Osmanlı askeri sisteminde; Akıncılar içinde düşman ordusu içine girmek ve muhasara altındaki kalelere dalmak için gönüllü yazılanlar hakkında kullanılan bir tabirdir. Bunlar ellerinde kılıçları tehlikeli işlere daldıkları için “yalınkılıç” ya da “dalkılıç” olarak da anılır.

Ser nedir TDK?

Türk Dil Kurumu ser kelimesi için, ‘baş, kafa’ kelimelerini karşılık olarak sunuyor. Farsça kökenli bir kelime olarak baş ve kafa sözcükleri üzerinden ele alınmakta ve kullanılmaktadır.

Sevgili yar ne demek?

Sevgili yâr ne demek? Yâr anlamı Köken: Far. 1. Sevilen, sevgili.

Ser verip sır vermemek ser nedir?

[1] Ne olursa olsun sırrını söylememek. [2] Ağzı çok sıkı olmak. Kendisine verilen sırrı çok iyi saklamak.

Dustur etmek ne demek?

Düstur edinmek, ilke veya kural olarak kabul etme durumudur. Bireyler kuralları kabul etme anlamında, düstur edinmek sözcüklerini kullanabilir.

Davet nedir TDK?

a. (da:vet) 1. Çağrı, çağırma. 2. Yemekli toplantı: “: Davet günü bir de baktım seninki elini kolunu sallaya sallaya yapayalnız teşrif buyurdular.” -N.

Serden iş ne demek?

başından vazgeçmek, ölümü göze almak.

Uğruna ne anlama gelir?

Gizli olarak, gizlice.

Osmanlıca ser ne demek?

Baş, tepe, uç, gaye, zirve, başkan, reis.

Ser nedir tıp?

Yağ ve yağ asidi metabolizması, kas gelişimi ve bağışıklık sistemi için gerekli, vücutta sisteinden sentezlenebilen kristalize sembolü Ser ve S, yan zinciri hidrofilik olan ve hidroksil grubu kapsayan yarı esansiyel amino asit.

Sevgiliye yarim demek ne demek?

“yaram” demekle eşdeğerdir. yar yaradır çünkü. yaram yarimdir şarkısını dinleyiniz.

Ey yâr ne demek?

Yâr kelimesi sevgili anlamına gelmektedir. … Tek heceli olan yâr kelimesi Farsça kökenli bir kelimedir. Farsça’dan dilimize geçmiştir.

Içim içime sığmıyor ne demek?

➡İçi içine sığmamak deyiminin anlamı:Çok heyecanlanmak, coşkunluk duymak ve sevincini belli etmekten kendini alamamak. ➡İçi içine sığmamak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Annemi karşımda görünce ne yapacağımı şaşırdım, içim içime sığmıyordu, koşup boynuna sarıldım.