TEKKEKÖY Merkez ilçe mi?

TEKKEKÖY ilçesi nereye bağlı?

Tekkeköy, Samsun Büyükşehir Belediyesi‘ne bağlı, Samsun-Ordu karayolunun 13. km’sinden 1 km güneyinde yer alan Samsun şehrinin en doğusundaki merkez ilçesidir. İlçede yerleşim insanlık tarihi kadar eskidir.

TEKKEKÖY kaç yılında ilçe oldu?

İlçenin adı tahminen 1250-1330 yılları ortasında yaşamış olan Şeyh Zeynüddin’in burada kurduğu “Tekke” ve bu çevre oluşturduğu çiftlikten sonra bir kasaba haline gelmiş, bu nedenle de “TEKKEKÖY” adını almıştır. İlçe 09.08.l988 tarihinde de ilçe olmuştur.

Samsun TEKKEKÖY hangi CAG?

Paleolitik Çağ, Mezolitik Çağ ve Tunç Çağı‘na ait kalıntıları içinde barındıran ve kat kat mağaralarıyla ilk katlı yerleşkeyi gözler önüne seren Tekkeköy Mağaraları, her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor.

Tekkeköy ilçe milli eğitim müdürü kim?

Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya, Kerimbey İlkokulu Müdürü Kadir Yılmaz ve Proje Koordinatörü Gülçin Aksoy ‘Better Together / Birlikte İyiyiz!…

Samsun halkının kökeni nedir?

Yerleşim geçmişi MÖ 60.000 yılına dek uzanan Samsun‘a yerleşen ilk topluluk MÖ 5000-3500 arasında buraya gelen Kaşkalardır. Kaşkaların ardından Hitit dönemini yaşayan şehir MÖ 1182 ile MÖ 546 yılları arasında sürekli el değiştirmiş ve bu yıldan itibaren Pers hâkimiyetine girmiştir.

Samsun’un merkez ilçesi neresi?

12 Kasım 2012 tarihinde kabul edilen ve 2014 yerel seçimleri ile yürürlüğe giren 6360 sayılı kanunla birlikte de tüm Samsun ilçeleri büyükşehir belediyesinin yetki kapsamına alınarak Samsun bir bütünşehir haline gelmiştir. Merkez ilçeler: Atakum. Canik.

Samsun TEKKEKÖY ne zaman yapıldı?

Samsun–Ordu karayolu üzerinde bulunan Tekkeköy daha önceleri Samsun İli’ne bağlı bir belde iken 04.07.1987 tarihinde ilçe olmuş ve 09.08.1988 tarihinde resmen faaliyete geçmiştir.

TEKKEKÖY Samsun arası kaç kilometre?

Samsun Tekkeköy Arası Kaç Km

Samsun Tekkeköy Kaç Km 16 Km
Samsun Tekkeköy Kaç Saat 11 Dakika
Uçuş Mesafesi 13 Km
Uçuş Süresi 2 Dakika

TEKKEKÖY Mağarası hangi döneme aittir?

Tekkeköy mağaraları dünya üzerindeki en eski yerleşim yerlerinden biri olması özelliği ile özellikle dünyanın dört bir yanındaki insanların dikkatini çekmektedir. 1940’da yapılan arkeolojik kazı çalışmaları sonucunda Hitit ve Eski Tunç Çağı dönemlerine ait buluntular ele geçmiştir.

TEKKEKÖY posta kodu nedir?

55300
55310553205533055530
Tekkeköy/Posta kodları

Samsun ne zaman Müslüman oldu?

İslam ile ilk kez 7. yüzyıldaki Emevî akınları ile tanışan Samsun‘da kalıcı bir Müslüman topluluğunun oluşması 2. binyılın başlarındaki Türk akınlarıyla mümkün olmuştur.

Samsunda Kürt var mı?

SAMSUN – Dededağı Köyü Muhtarı Hüseyin Demir Bafra ilçesinin en eski köylerinden biri olan köyde yaşayanların tamamının Kürt kökenli olduğunu söyledi.

Samsun Canik merkez ilçe mi?

Buna göre Samsun merkez ilçeleri arasında yer alan ilçeler şu şekildedir. Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy’ dür. Bu ilçeler merkez ilçeler arasında yer almaktadır.

Samsun’un en büyük ilçesi neresi?

En çok nüfuslu ilçesi 312.332 ile İlkadım’ dır. En az nüfuslu ilçesi ise Yakakent’ tir. Yüzölçümü bakımından en büyük ilçe 1.713 km² ile Vezirköprü’dür. Yüzölçümü bakımından en küçük ilçe ise 35 km² ile Atakum’ dur.

Samsunda hangi fabrikalar var?

  • ADA MOZAİK DEKORASYON SAN. TİC. …
  • AK METAL SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Ürünler: Alüminyum Levha. …
  • ANADOLU ISI İNŞ. SAN. …
  • AR-ÇELİK RAF VE GIDA MAD. İTH. …
  • ARSLAN METAL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ Ürünler: Bakır ve Alüminyum Levha. …
  • AS ÇELİK DÖKÜM İŞLEME SAN. …
  • AYGÜN CERRAHİ ALETLER SAN. …
  • AYSAM ORTOPEDİ VE TIBBİ ALETLER SAN.