Kıro kro mu?

TDK göre kro nasıl yazılır?

kro/kıro kelamı aslen kürtçe bir lafza olmakla beraber erkek çocuk anlamındadır. o zaman kelimenin orjinaline bakalım. orjinali “kuro”dur. ama türkçeye geçerken kıro/kro olarak geçmiştir.

Kro ne demek TDK?

Kıro kelimesi Türkçe’de “erkek çocuk, delikanlı” anlamına gelir.

Kıro mu kro mu nasıl yazılır?

ekşi sözlükte * sık sık karşımıza çıkan bir sözcük. esasında kıro sözcüğünün yanlış yazılmış şeklidir.

Kıro Kürtçe ne demek?

Kürt kardeşlerimiz Kürtçede oğlum manasına gelen kıro kelimesinin Türkçede “kaba, görgüsüz” manasında kullanılmasından meğer yıllardır rahatsız olurlarmış.

Kıro erkek nasıl olur?

– çok süper bi iş yapıyormuş gibi içki şişeleriyle fotoğraflar çekmeleri. – klasik ceket altına kot giymeleri ve o kota kumaş pantolon kemeri takmaları. – güneş gözlükleriyle uzaklara bakmalı pozlar vermeleri. – motorları olmasa bile bulup buluşturup eş dost motoruna binip havaya girmeleri.

Kıro ne demek ekşi sözlük?

eşek yavrusu, yani sıpa manasına gelen bir kelime..

Tırrek kürtçe ne demek?

son günlerde kullanılan ve baya yaygınlaşmış bir kelime olan tırrek, sözcük olarak salak, odun kafalı gibi anlamlar içerir. doğuda kürtler çok kullanır, özelikle diyarbakır da ezelden beri kullanılan bir kelimedir. bir kahvehanenin önünden geçerken bile bu kelimeyi duyabilirsiniz. korkmak anlamında kullanılır.

Kürtçe kıro Keri ne demek?

kürtçe eşoğlu eşek. pek sevdiğim kürtçe söz öbeği. annem sinirlenince sevdiklerine şakayla karışık söyler ağzına pek yakışır. eşek sıpası anlamına da gelir.

KUZI Keri ne?

kürtçe “eşeğin amı” manasına gelir. ayrıca gündelik hayatta, hoş olmayan durumları anlatmak için kullanılır. misal: “dün gece çok içtim, baya kuzi keri oldum” gibi.

Maço erkek ne demek?

Peki nedir maçoluk? Yaradılışından dolayı kadının erkeğin egemenliğinde olması gerektiğini düşünen ve kadına üstünlük taslayan erkeğe “maço” deniyor. Maço erkek, sözünü geçirmek ve yetkisini sürdürmek için toplumsal veya fiziksel gücünü kullanmaktan hiç çekinmiyor.

Varoş insan ne demek?

Varoş‘ kelimesi günümüzde eğitimsiz , kırsal kesim kökenli, görgüsüz insanların tanımlamak için kullanılır ve bu da yaklaşık ülkemiz insanının yüzde 90’ını kapsar.

Tırrek küfür mu?

Tırrek kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüklerinde belirli bir anlamı bulunmuyor. Halk arasında yayılan bir kelimenin korkak anlamına geldiği söylentisi bulunuyor.

Tırrık ne demek?

argo olarak; serseri gezip, boş konuşan kimseye verilen sıfat… kürt sözcüğünün kart ve kurt seslerinin ünlenmesinden (seslenmesinden) geldiğini iddia edenlere karşı zamanında bir güzel birader tarafından söylenmiş cümlenin öznesidir: “he türkler de tirrik tirrik diye sıçiyimişler, ondan tirk demişler.”

Kuzi keri ne demek küfür?

kürtçe eşeğin am’ı anlamına gelen küfür.

Kuze kere ne demek?

kürtçede eşşeğin ammı anlamına gelir ve bütün küfürlerin temel öğesini oluşturur.