Vb ne demek açılımı?

Vb kısaltması nasıl yazılır?

Basılı eserlerde de “vs.” kısaltmasına daha çok rastlanmaktadır. Dolayısıyla “vb.” kısaltmasıyla “vs.” kısaltması aynı anlama gelmektedir. “Ve benzeri, ve başkaları” yerine ya da “vesaire” yerine ikisini de kullanmak mümkündür.

BK açılımı nedir?

Anlamı “kusura bakma”dır.

Vb nokta var mı?

Sonunda nokta bulunan kısaltmalarla üs işaretli kısaltmalara gelen ekler kesmeyle ayrılmaz. Bu tür kısaltmalarda ek noktadan ve üs işaretinden sonra, kelimenin veya üs işaretinin okunuşuna uygun olarak yazılır: vb.leri, Alm.dan, İng.yi; cm³e (santimetreküpe), m²ye (metrekareye), 64ten (altı üssü dörtten) vb.

Vs ne anlama gelir?

biri ingilizcede “karşı” anlamındaki versus‘un kısaltması iken diğeri türkçe vesaire nin kısaltmasıdır. biri karşılıklı olan iki şeyin arasına diğeri benzetilen şeyin ve şeylerin sonuna yazılır. karşı karşıya karşı anlamına gelen kısaltma dizisi.

Vb cümle içinde nasıl yazılır?

UYARI: Özel ada dâhil olmayıp tamlama kuran şehir, il, ilçe, belde, köy vb. sözler küçük harfle başlar: Konya ili, Etimesgut ilçesi, Uzungöl beldesi, Taflan köyü vb.

T.C. mi T.C. mi?

DOĞRU YAZIMI. Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz. Örnek kullanım: “T.C.

BK kısaltması nasıl yazılır?

24. Kısaltmalar Dizini (Türkçe-İngilizce-Arapça)

Kısaltmalar Abbreviations
bk. Bakınız See
bnt. binti bint
Böl. Bölüm Sec.
bs. Basım ed.

•26 Eki 2019

BK neyin simgesi?

Berkelyum, periyodik tablonun 7. periyodunun aktinitler grubunda yer alan 9. elementtir. Berkelyumun atom numarası 97’dir. Berkelyum, Bk sembolü ile gösterilir ve metaldir.

VB mi vb mi?

vb.” kısaltması, “ve benzeri, ve bunun gibi, ve başkaları” anlamlarını taşır. Genellikle örnek verme amaçlı kullanılır.

Vs nin açılımı nedir?

açılımı web site olan alan domain soneki.

Vs ingilizce neyin kısaltması?

versus (vs) ed.

17 yy’da nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumunun resmi açıklamalarına göre “yüzyıl” kelimesi bitişik olarak yazılır. Asır ya da içerisinde yaşanılan zaman dilimi anlamlarına gelen yüzyıl, zaman zaman kısaltılarak da kullanılabilir. Kısaltma biçiminde kullanılması halinde “yy” biçiminde yazılır.

T.C. kimlik numarası nasıl bulunur?

T.C. Kimlik Numarası ilçe nüfus müdürlüklerinden ve http://tckimlik.nvi.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir.

T.C. nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün uzun yıllardır yürüttüğü Mernis uygulamasının hayata geçmesiyle her vatandaşın nüfus cüzdanında bulunan bir numaradır. …

G nin açılımı nedir?

2G, 3G, 4G, 4.5G gibi internet hızını temsil eden birimlerdeki G‘nin açılımı GENERATİON’dır. Türkçe anlamı NESİL’dir.