TUS sınavına kimler katılabilir?

TUS sınavına kaçıncı sınıfta girilir?

Tıp Fakültesinde iken, Tıp Fakültesini hemen bitirmişken, Tıp mezuniyetinin üzerinden yıllar geçmişken bile TUS’a girebilirler. Bu sınav, Tıp bölümü mezunlarının girdiği ve tercih verebildiği bir sınavdır.

Doktorlar tusa girmek zorunda mı?

Herhangi bir Tıp bölümü için uzmanlık eğitimi almak isteyen Doktorlar, uzmanlık sınavına girmek ve kazanmak zorundadırlar.

Tusa girmek için mezun olmak şart mı?

Mezun olmadan TUS’a girebilir miyim? Henüz mezun durumda olmayan ve sınavın yapıldığı tarihte mezun olacak adaylar ilgili yönetmelik gereği bu alanda yer alan “Sınavın yapıldığı gün itibari ile (13 Nisan 2014) mezun olduğumu/olacağımı beyan ediyorum.” seçeneğini işaretleyeceklerdir.

TUS sınavına kaç kez girilebilir?

Tıpta Uzmanlık Sınavının uygulandığı ilk yıldan beridir, yılda iki defa yapılmaktadır.

TUS a ne zaman girilir?

Nisan ve eylül aylarında olmak üzere her yıl iki sınav yapılmaktadır. Başvurma, sınavdan yaklaşık iki ay kadar önce olmaktadır. Başvurma tarihleri ilgililere, basın-yayın organları ile duyurulmaktadır.

TUS eğitimi kaç yıl?

Uzmanlık Eğitim Süreleri

Ana Dallar Eğitim Süreleri
1- Acil Tıp 4 yıl
2- Adli Tıp 4 yıl
3- Ağız, Yüz ve Çene Cerrahisi 5 yıl
4- Aile Hekimliği 3 yıl

Doktorların ne kadar tatili var?

Kamu görevlilerinin yıllık izin hakları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 102. Ve 103. Maddelerinde düzenlenmiştir. Bu maddelere göre; Kamu görevlisi hekimlerden, hizmeti 1 yıl-10 yıl arası olanlara 20 gün, 10 yıl ve üstü hizmet süresi olanlara ise 30 gün yıllık ücretli izin verilir.

Doktor TUS nedir?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı (kısaca TUS), Türkiye’de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır.

TUS sınavına mezun olmadan girilebilir mi?

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesi sonrasında, “Bu sınavlara girebilmek için adayın başvuru sırasında mesleğini yapmaya yetkili olması şartı aranır.” şeklinde getirilen hükümle adayların TUS için başvuruların tamamlandığı tarihte mezun olması gerekiyor.

Tıptan ne zaman mezun olunur?

Öğrencilerin mezun olabilmeleri için zorunlu derslerini başarı ile tamamlamaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Tıp eğitimi oldukça zordur. Bu yüzden 6 yılda mezun olabilmek bile oldukça büyük başarıdır. Hazırlık eğitimi alınca, direk 7 yıl oluyor.

TUS puanı ne kadar geçerli?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının beş yıl geçerli olmasına karar verdi!

TUS yılda kaç kez olur?

Her yıl şubat ve ağustos aylarında olmak üzere 2 kez yapılır. ÖSYM’nin Türkiye geneli için Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılan bir sınavdır. 2012 öncesinde TUS yalnızca Ankara’da yapılmaktaydı. Sınav, “tıbbî yabancı dil sınavı” ve “bilim sınavı” olmak üzere iki basamaktan oluşmaktadır.

Dünyanın en zor sınavı TUS mu?

Princeton Üniversitesi Akademik Çalışma gurubu tarafından yapılan araştırmaya göre 61 ülkede yapılan toplam 700’e aşkın sınav arasından 2011 Eylül TUS Sınavı Dünyanın en zor 2.sınavı seçildi.

TUS a girdikten sonra ne olur?

TUS sınavı senede 2 defa ÖSYM tarafından Nisan ve Eylül aylarında yapılmaktadır. TUS‘a girerek seçmiş olduğu bölümü kazanan öğrenciler bölümün belirlediği eğitim yılı süresince eğitimlerine devam ederler ve bu eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra Uzman Doktor unvanını alırlar.

En az kaç yaşında doktor olunur?

Uzmanlık eğitimi almak içinde Tıpta Uzmanlık Sınavına girmelisiniz. Sorunun asıl cevabını toparlayacak olursam; zorunlu eğitim ülkemizde 12 yıldır. Tıp eğitimi ise en az 6 yıldır. Yani Doktor olmak için en az 18 yıl okumak gerekiyor.