Poroz ne demek tıp?

Poroz nedir tıp?

Porous nedir? Size kısaca bunun hakkında bilgi verelim. Porous teriminin tıbbi anlamı; a. 1.Üzerinde küçük delikler gösteren, delikli, gözenekli; 2. Gözenekli oluşu nedeniyle bir sıvıyı süzebilme veya geçirme niteliğit aşıyan, geçirgen.

Poroz ne demek Latince?

Osteoporoz kelimesi, latince “osteo (kemik)” ve “poroz (gözenekli)” kelimelerinden oluşur, gözenekli kemik demektir.

Poroz yapı nedir?

Poröz (gözenekli) malzeme, boşluklar, kanallar veya gözenekler şeklinde boş alanlar içeren katı bir gövdedir. Gözenek boyutları genellikle katı gövdenin geometrik boyutlarından çok daha küçüktür. Yapısal olarak tüm gözenekli katılar, iki sınıfa ayrılır; korpüsküler ve sünger benzeri yapılar.

Poröz madde nedir?

Poroz malzemeler, gözenek içeren katılar olarak tanımlanmaktadır. Genel anlamda, poroz malzemeler 0,2- 0,95 arasında porozite içerirler, açık ve kapalı gözenekler olarak ikiye ayrılmaktadır.

Poroz nedir Diş?

por. Ter kanalının deri yüzeyinde dışa açılan ve papil hattı üzerinde bulunan ağzı, gözenek.

Osteoporoz hastalığı nedir?

Kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz, kelime olarak süngerimsi (gözenekli) kemik anlamına gelir. Kemiklerin içlerinde boşluklar oluşarak yoğunlukları azalır. Bu da kırılmaya ve çatlamaya yatkın hale gelmelerine neden olur.

Axilla teriminin anlamı nedir?

(L.): Kolun, gövde ile birleştiği kısmın altındakiçukurluk; koltuk; koltukaltı; koltuk çukuru; aksilla.

Mezo gözenekli ne demek?

Bir gözenekli malzeme ihtiva eden bir malzemedir gözenekleri uygun olarak, 2 ve 50 nm arasında çaplara sahip IUPAC isimlendirme.

Poröz ne demek tıp?

Ter kanalının deri yüzeyinde dışa açılan ve papil hattı üzerinde bulunan ağzı, gözenek.

Porozite nedir kimya?

Gözeneklilik (porozite) kayacın boşluklarının toplam hacmine oranıdır. Çoğunlukla toprak, çökel ya da çökel kayaçlardaki partiküller arası boşlukları içerirken diğer gözeneklilik türleri çatlaklar, kırıklar, faylar ve volkanik kayaçlardaki boşluklardan oluşur.

Regüler ne demek tıp?

Regular teriminin tıbbi anlamı; a. Normal, muntazam, nizamlı, usule uygun.

Osteoporozun tedavisi var mı?

Osteoporoz günümüzde tedavi edilebilir bir hastalıktır. Osteoporoz tedavisinin en önemli amacı kırıkların azaltılmasıdır. Osteoporoz tedavisinde ilaç ve ilaç dışı tedaviler söz konusudur.

Osteoporoz kimlerde görülür?

Osteoporoz genellikle kadınların hastalığı olmakla beraber erkeklerde hatta çocuklarda bile görülebilir. Menopoz çağına girmiş, açık ten ve renkli gözlü, kısa boylu zayıf ve narin kadın tiplerinde daha sık osteoporoza rastlanır.

Cubitus ne demek tıp?

(L.): 1- Kol ile ön kol arasındaki eklem; dirsek; kubitus. 2- Dirsekle bilek arasındaki kısım; ön kol.

Brachium ne demek Anatomi?

(L.): Üst taraf(üst ekstremite)’m, omuz eklemi ile dirsek eklemi arasındaki bölümü; kol; brakiyum.