Triger seti kaç parçadan oluşur?

Triger seti parçaları nelerdir?

Triger Sisteminin Parçaları Nelerdir?

  • Triger kayışı: Krank mili ile eksantrik mili arasında hareket iletimini sağlayan parça.
  • Gergi bilyesi: Triger kayışını, iki mil arasındaki doğru hizayı sağlayacak şekilde germeye yarar.
  • Devridaim pompası: Motor soğutma sıvısının, soğutma sistemi içinde ilerlemesini sağlar.

Triger setinde V kayışı var mı?

Genellikle triger seti ile birlikte V kayışı da değiştirilir. Kontrolleri yapan ustanın sizi bu konuda uyarması gerekirdi. V kayışı koptuğu zaman motora büyük zararlar verebilir. Klima motoru, şarj dinamosu, direksiyon, devirdaim pompası ve birçok donanım bu kayışa bağlıdır.

Triger setinde neler değişir?

Bu sebeple triger değişimi sırasında aracınızın soğutma sistemi elemanları ve kayışlarını da eğer gerekli ise değiştirmeyi ihmal etmeyiniz ve mutlaka bu konuya dikkat ediniz. Soğutma sistemi elemanları, devirdaim su pompası, termostat, radyatör ve bunların bağlantı borularıdır diyebiliriz.

Triger kayışı Sıyırırsa ne olur?

Motor çalışıyorken triger kayışı koparsa, motor aniden stop eder ve aynı zamanda supap mekanizması piston başına vuracağından piston başı ve supaplar hasar görür. Bu da ilk etapta yolda kalmanıza, sonrasında da ciddi masraflı bir tamirat masrafına sebep olacaktır.

Triger kayışı hangi malzemeden yapılır?

Triger kayışı, kauçuk malzemeden üretilmiştir. Kauçuk kayış, yapısı gereği, motorun sıcaklığından dolayı şertleşir ve sonrasında çatlayabilir ya da kayışın dişleri kopabilir. Triger kayışının kopması durumunda supaplar tahrik edilemez, supapların açılma – kapanma zamanlaması bozulur ve motor durur.

Trigerin ömrü ne kadardır?

Triger kayışının değişimi sadece ömrünü doldurduğu zaman gerçekleştirilmez. 3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre katedildiyse triger kayışı kontrol edilir ve çoğunlukla değiştirilir. Kısacası 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde kayış değiştirilmelidir.

V kayışı kaç km de bir değişir?

V Kayışı Ne Zaman Değişir ? Biz genelde V kayışını Trigerle birlikte set halinde değiştirilmesini öneriyoruz. Zaman olarak 4 yıl’da bir yada 60 ila 90 bin km’re aralaığında mutlaka değiştirilmesi gerekmeketedir.

V kayışı ne demektir?

V kayışı, motorlu araçlarda krank milinden aldığı gücün, vantilatör, şarj dinamosu ve su pompasına ulaştırılmasını sağlayan lastik aksamdır. Alternatör kayışı olarak da adlandırılan bu aksam, araçların klima ve ısıtma sistemlerinin çalışmasında büyük önem arz eder.

Triger setinin değişmesi gerektiğini nasıl anlarız?

Triger kayışı aşınmaya başladığında, motorun içinde bir tıkırtı sesi çıkarabilir. Bu sesi duyduğunuzda, en kısa sürede bir oto servisine uğramanız sizin için iyi olur. Tecrübeli bir motor ustası, sesin kaynağını ve sebebini size söylecektir. Çünkü motordan gelen her tıkırtı sesi triger kayışına işaret etmez.

Triger kayışı kaç km de değişir?

Triger Kayışı Değişimi Ne Zaman Yapılır? Triger kayışının değişimi sadece ömrünü doldurduğu zaman gerçekleştirilmez. 3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre katedildiyse triger kayışı kontrol edilir ve çoğunlukla değiştirilir. Kısacası 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde kayış değiştirilmelidir.

Kayış sente atlaması nasıl anlaşılır?

Sentesi bozuk olan araç tekleyerek çalışır ve sürücüleri aşağıdaki maddelerle karşı karşıya bırakır. Yakıt tüketimi artar. Performansında farkedilebilir derecede azalma görülür. Rölantide dalgalanma tekleme olur.

Triger kayışı sorunu nasıl anlaşılır?

Triger kayışı koptuğunda, öncelikle hafif bir patlama sesi duyulur ve motor stop eder. Anahtarı çevirdiğinizde, marş motorunun devreye girdiğini duyarsınız ancak triger kayışı koptuğu için krankı ve eksantrik milini artık döndürmeyecektir.

Triger bakımı geldiği nasıl anlaşılır?

Triger kayışı aşınmaya başladığında, motorun içinde bir tıkırtı sesi çıkarabilir. Bu sesi duyduğunuzda, en kısa sürede bir oto servisine uğramanız sizin için iyi olur. Tecrübeli bir motor ustası, sesin kaynağını ve sebebini size söylecektir. Çünkü motordan gelen her tıkırtı sesi triger kayışına işaret etmez.

Triger kayışı fazla gergin olursa ne olur?

Eğer kayış gerilimi çok düşük olursa, kayış gürültüye, aşırı yüksek sıcaklıklara ve erken kayış aşınmasına neden olarak kayacaktır; ki bütün bunlar kayış tahrikli parçaların kötü bir şekilde çalışmasına neden olur. Gerilim çok yüksek olursa, bu kayış tahrikli aksesuarlarda aşırı aşınmaya neden olacaktır.

Triger kayışının değişmesi gerektiğini nasıl anlarız?

Zincirin Değişmesi Gerektiği Nasıl Anlaşılır? Triger zinciri genelde kopmadan değişimi geldiğini size sesli olarak hissettirir. Başlarda ufak metal sesi ile başlar ve daha sonra ise şıkır şıkır ses gelir. Daha da inat ederseniz muhtemelen ses artacak ve bir zaman sonra kopacaktır.