Vesaire kelimesinin kısaltması nedir?

Vesaire kısa nasıl yazılır?

Türkçede et cetera veya, etc. yerine vs., vb., vd. kullanılır, ki sözcük olarak karşılıkları, vs: “vesaire“, vb: “ve benzeri”, vd: “ve diğerleri” dir. İngilizcede vs. veya vb. kısaltmaları yerine et cetera sözünün kısaltması olan etc. kullanılır ve her zaman önünde bir virgül, sonunda bir nokta bulunmalıdır.

Vs ne demek TDK?

biri ingilizcede “karşı” anlamındaki versus‘un kısaltması iken diğeri türkçe vesaire nin kısaltmasıdır. biri karşılıklı olan iki şeyin arasına diğeri benzetilen şeyin ve şeylerin sonuna yazılır. karşı karşıya karşı anlamına gelen kısaltma dizisi.

Kısaltmalarda ek nasıl yazılır?

TDK‘ye göre:

  1. Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır: cm’yi, kg’dan, mm’den, kr.un vb.
  2. Büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde ise kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır: BDT’ye, TDK‘den, THY’de, TRT’den, TL’nin vb.

Ve benzeri kelimesinin kısaltması nasıl yazılır?

“vb.” kısaltması, “ve benzeri, ve bunun gibi, ve başkaları” anlamlarını taşır. Genellikle örnek verme amaçlı kullanılır.

Vesaire nasıl yazılır?

Bu, “vesaire” kelimesinin kısaltmasıdır. Aslında “ve saire” olan bu kalıp hem Türk Dil Kurumu’na hem Dil Derneği’ne göre birleşik yazılmaktadır.

Km kısaltmadan sonra nokta konur mu?

9. Elementlerin ve ölçülerin kısaltmalarında nokta kullanılmaz: Örnek: C, Ca, Fe, m, mm, cm, km, g, kg, l, mg…

Vs ingilizce neyin kısaltması?

versus (vs) ed.

& Ne demektir?

İngilizce bir kelime olan “and” Türkçe’de; Bağlaç olarak kullanıldığında; “ve, ile, de” anlamına gelmektedir.

TBMM ek nasıl yazılır?

Doğru kullanımı TBMM‘ye şeklinde olmalıdır.

TBMM gelen ekler nasıl yazılır?

UYARI: Kurum, kuruluş, kurul, birleşim, oturum ve iş yeri adlarına gelen ekler kesmeyle ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisine, Türk Dil Kurumundan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığının; Bakanlar Kurulunun, Danışma Kurulundan, Yürütme Kuruluna; Türkiye Büyük Millet …

Ve saire nasıl yazılır TDK?

Bu, “vesaire” kelimesinin kısaltmasıdır. Aslında “ve saire” olan bu kalıp hem Türk Dil Kurumu‘na hem Dil Derneği’ne göre birleşik yazılmaktadır.

Vb nasıl yazılır TDK?

Sonunda nokta bulunan kısaltmalarla üs işaretli kısaltmalara gelen ekler kesmeyle ayrılmaz. Bu tür kısaltmalarda ek noktadan ve üs işaretinden sonra, kelimenin veya üs işaretinin okunuşuna uygun olarak yazılır: vb.leri, Alm.dan, İng.yi; cm³e (santimetreküpe), m²ye (metrekareye), 64ten (altı üssü dörtten) vb.

KR nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle kr. şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kr. şeklinde olmalıdır.

Doçentin kısaltması nasıl yazılır?

Profesör (Prof. Dr.), Doçent (Doç. Dr.), Doktor Öğretim Üyesi (Dr. Öğr.

Büyük g neyin kısaltması?

2. Ölçü birimlerinin uluslararası kısaltmaları kullanılır: m (metre), mm (milimetre), cm (santimetre), km (kilometre), g (gram), kg (kilogram), l (litre), hl (hektolitre), mg (miligram), m² (metrekare), cm² (santimetrekare) vb.