Mıknatıs ne demek TDK?

TDK emek ne demek?

Emek (i. ) Beden ve kafa gücü harcanarak yapılan uzun ve zahmetli çalışma, mesâî, sa’y, ceht: Allah bin bir bereket versin, bizim emeğimiz boşa gitmedi (Reşat N. … ѻ emek çekmek (harcamak, sarfetmek): Bir şeyin olması için çalışmak, zahmet çekmek: Çektiğin emekleri helâl et (Nâmık Kemal).

Manyetik para ne demek?

Manyetik para ne demek? Paramıknatıs ya da paramanyetik maddeler, bağıl manyetik geçirgenlikleri 1’den büyük olan maddelerdir. … Yalnızca manyetik alan içerisindeyken mıknatıslık özelliklerini muhafaza edebilirler.

Kaşif ne anlama geliyor?

Kâşif, var olan ancak bilinmeyen bir şeyi bulan, ortaya çıkaran, keşfeden kimsedir. Daha çok coğrafi keşifleri yapan kişiler için kullanılmaktadır. Eşanlamlısı bulucudur.

Caba ne demek TDK?

TDK‘de 2 farklı karşılığı var biri isim; bir şey ödemeden, para vermeden alınan şey, bedava. Diğeri zarf; fazla olarak, fazladan, üstelik. Kökü muhtemelen Arapça sadaka veya vergi toplamak anlamındaki cabā. Bedava, bahşiş, hediye, parasız.

Eski Türkçede emek ne demek?

Emek, Eski Türkçede emgek “zahmet, eziyet” kelimesinden gelir.

Paramanyetik madde ne demek?

Paramanyetik maddeler, herhangi bir mıknatısın manyetik alanı içerisindeyken o mıktanısın manyetik alan çizgileri ile aynı yönde mıknatıslanabilen Alüminyum, Kalsiyum, Krom, Magnezyum, Platin, Tungsten, bakır gibi maddelerdir. Paramanyetik maddeler, kendisini mıknatıslaştıran cisim tarafından çekilirler.

Manyetik madde ne demek?

Demir, Nikel ve Kobalt (Fe, Ni ve Co) gibi maddeleri çekme özelliği gösteren cisimlere denir. Mıknatıs çekebildiği maddelere Magnetik Madde, çekme özelliğinin en fazla olduğu uç kısımlarına da Mıknatısın Kutupları denir.

Deniz Kaşifi kimdir?

Macellan ilk deniz yolculuğuna 1505 yılında 25 yaşındayken başladı. Macellan, dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtlamak için ilk kez keşif seferlerine ise 1512 yılında çıktı. Macellan’nın çıktığı bu keşif gezisi dünya çevresinde yapılan ilk gezi olarak tarihe geçti.

En ünlü kaşifler kimlerdir?

Dünyanın Keşfinde Tuzu Olan Ünlü Kaşifler!

  • El İdrisi. …
  • Kristof Kolomb. …
  • Amerigo Vespucci. …
  • Vasco Da Gama. …
  • İbn-i Battuta. …
  • Marco Polo. …
  • Evliya Çelebi.

2 Mar 2018

Caba ne demek cümle?

[1] Bir şey ödemeden, para vermeden alınan şey.

Adanmış kişi ne demek?

Ermiş olarak da adlandırılır. Kendini doğanın ve evrenin işleyişine ve yoluna bırakmış, doğrudan yalnızca bunlardan öğrenmeyi yol edinmiş kişilerdir. Öte yandan dini olarak da Tanrıya ve onun yoluna adamış kişi olarak görülür.

Emek kelimesi Türkçe mi?

emek – Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe emgek “zorluk, zahmet, eziyet” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe emge- “zorluk çekmek, göğüslemek” fiilinden Eski Türkçe +Uk ekiyle türetilmiştir.

Kişisel ne demek?

1. Kişiyle ilgili, kişiye ilişkin, kişinin kendi malı olan, şahsi, zati.

Paramanyetik nedir kimya 11 sınıf?

manyetik alan içerisine konulduğunda manyetik alan yönünde zayıf olarak mıknatıslanan maddelerdir. bu maddelerin bağıl geçirgenliği 1 den fazladır. paramanyetik maddelere örnek olarak; alüminyum, kalsiyum, krom, magnezyum, platin ve tungsten.

Paramanyetik özellik nedir Orbital?

Paramanyetizma, elektron yörüngelerinin bir manyetik alan üreten ve bir manyetik momente katkıda bulunan akım döngüleri oluşturması nedeniyle oluşur . Paramanyetik malzemelerde, elektronların manyetik momentleri birbirini tamamen iptal etmez.