Vertical sistem ne demek?

Vertikal nedir tıp?

Vertical teriminin tıbbi anlamı; a. 1. Dikey, verticalis; 2. kafa tepesi ile ilgili.

Vertikal seyirli ne demek?

Dik olarak. Üç-boyutlu yerlem eksenleri gibi, birbirine dik olan. Üç-boyutlu yerlem eksenleri gibi, birbirine dik olan.

Vertical dikey mi?

dolayısıyla horizontal da yatay demektir. e yine dolayısıyla horizontal yatay demekse vertical da dikey demek olsa gerek.

Vertical ve Horizontal ne demek?

horizontal kelimesinin harfleri, vertical kelimesinin harflerinden daha fazla yer kaplıyor. daha fazla yer kaplıyorsa yazılışı daha uzun olur. bu yüzden horizontal‘i bir satırda yatay olarak düşünebiliriz. horizon’un ufuk anlamına geldiğini öğrendiğiniz taktirde bir daha karıştırmayacağınız problem.

Vertical nedir anatomi?

1- Mesane sinirlerinin uyartıyı hissetme yeteneğinin kaybı; mesane felci; asistinervi. 2- Mesanede sinir donanımının doğuştan kusurlu veya yetersiz oluşu.

Vertical nedir Diş?

Her iki çenenin kavisleri kapanış durumuna geldiklerinde, maksiller diş kavsi mandibuler dişlerin üzerinden taşar ve sarkar. overbite veya vertikal overlap denir.

Dikey olmak ne demek?

Üç-boyutlu yerlem eksenleri gibi, birbirine dik olan. Üç-boyutlu yerlem eksenleri gibi, birbirine dik olan. Perpendicular.

Polarizasyon Dikey hangi harf?

Kanalların taratılmasında 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerlerinin kanal tarama menüsünden girilerek ‘Şebeke Taraması’ yapılması gerektiği vurgulandı.

Dikey ilişki ne demek?

Bunlar aynı ortamda eşit mesafede olduğumuz ilişkilerdir. Arkadaşlık ve dostluk ilişkilerinin yanı sıra bir gruba ait olan kişilerin arasındaki ilişki gibi. Aile içinde çocukların anne babayla ilişkileri dikey sayılırsa çocukların birbirleriyle ilişkisi yatay bir ilişki olarak algılanabilir.

Horizontal ne demek Diş?

Transvers(horizontal) Düzlem: Vücudu enine kesen düzlemlerdir.

Horizontal ne demek tıp?

Tıp, bilgisayar, geometri gibi alanlarda horizontal kelimesi kullanılmaktadır. Bu kelime yatay çizgi, yatay düzlem, yatay şekil anlamlarına gelmektedir. Ayrıca yatık, düz anlamlarında da kullanılmaktadır. Hem tıp dünyası hem de geometride bu ifadenin kullanımı ifade bakımından yaygındır.

Tıpta Ramus ne demek?

Ramus teriminin tıbbi anlamı; n. (pl. rami). Dal (sinir, ven veya arter).

Ramus ne demek Anatomi?

Kuş teleklerinde tüy ekseninden iki tarafa ayrılan kollar. Dal, kol. Ramus.

Vertikal yol ne demek?

İnfeksiyöz etkenlerin bir generasyondan diğerine taşınmasına vertikal bulaşma denir. Diğer bir deyişle, vertikal bulaşma infeksiyonların anadan embriyoya veya fötusa geçmesidir. Bu şekilde etkenin bulaştığı yavru infekte olarak doğar. Vertikal bulaşma, çeşitli şekillerde olabilir.

Düzey kelimesinin kökü nedir?

Türkçe düz sözcüğünden +Ay sonekiyle türetilmiştir.