Malatya Darende Somuncu Babaya nasıl gidilir?

Somuncu babanın gerçek mezarı nerede?

Malatya’nın Darende ilçesi zaviye mahallesinde yer alan Somuncu Baba Türbesinin 1686 yılında yapıldığı düşünülmektedir. Caminin orta yerinde olan türbe ve balıklı göl bir arada görülebilmektedir.

Somuncu Baba Türbesi Malatya arası kaç km?

Somuncu Baba Türbesi, Somuncu Baba Camii ve Balıklı Göl ile bir arada bulunur. Türbenin yapım tarihiyle alakalı bir bilgi bulunmamaktadır. Ama caminin minaresinin yapımı 1686 yılı olarak bilinmektedir. Malatya ili ile Darende İlçesi arasındaki mesafe 106 Km‘dir.

Şeyh Hamidi Veli kimdir?

Şeyh Hamid-i Veli (d.1331-ö.1412). Şeyh Hamîd-i Velî, Hamîd-i Kayserî, Hamîd-i Aksarayî, Somuncu Koca, Ekmekçi Koca ve Somuncu Baba olarak da bilinir. Osmanlı kuruluş dönemi ünlü mutasavvıfı ve âlim. Aynı zamanda Bayramiyye Tarikâtı kurucusu Hacı Bayram Veli‘nin de hocasıdır.

Somuncu Baba Evi Nerede?

somuncu baba çilehanesi – Darende’de Tarih Müzesi.

Somuncu Baba Türbesi kaç yerde var?

Darende İlçesi’nin Zaviye Mahallesi’nde bulunan Somuncu Baba Türbesi, Somuncu Baba Camii ve Balıklı Göl ile bir arada bulunur. Türbenin yapım tarihine ait bilgi bulunmamakla birlikte caminin minaresi 1686 tarihlidir.

Nalıncı Baba Türbesi nerede?

Türbesi Unkapanı’nda, Cibali Tütün Fabrikası’nın arkasında, Harabzade Camii karşısındadır. Sultan Murat Han tarafından yaptırılan türbe Unkapanı’nda bulunuyor.

Malatya Darende arası kaç kilometredir?

Malatya Darende Arası Kaç Km

Malatya Darende Kaç Km 108 Km
Malatya Darende Kaç Saat 1 Saat 21 Dakika
Uçuş Mesafesi 74 Km
Uçuş Süresi 10 Dakika

Aksaray Somuncu Baba Türbesi nerede?

Somuncu Baba Türbesi, Aksaray, TürkiyeSomuncu Baba / Defnedildiği yer

Okçu Baba kim?

Türbede Bursa’nın fethinde önemli hizmetleri bulunan Nusret veya Nasrettin adlı bir Paşa’nın kabrinin olduğu bilindiğinden “Nusret Paşa Türbesi” olarak da anılmaktadır. Nusret Paşa’nın okçulukta usta bir zat olduğu için “Okçu Baba” olarak anıldığı tahmin edilmektedir.

Halil Taybi türbesi nerede?

Diğer oğlu Halil Taybi ise, hacdan döndükten sonra babası ile birlikte Darende’ye gelerek yerleşmiş ve burada vefat etmiştir. Kabri şerifleri Şeyh Hamid-i Veli Hazretlerinin yanındadır.

Somuncu Baba’nın türbesi hangi ilimizde?

Somuncu Baba Camii Ve Türbesi – Malatya Darende İlçesi’nin Zaviye Mahallesi’nde bulunan Somuncu Baba Türbesi, Somuncu Baba Camii ve Balıklı Göl ile bir arada bulunur. Türbenin yapım tarihine ait bilgi bulunmamakla birlikte caminin minaresi 1686 tarihlidir.

Somuncu Baba dizisi nerede çekiliyor?

“Son dönemde yapılan ve bizim de büyük katkı verdiğimiz Somuncu Baba: Aşkın Sırrı filminden sonra ilimizde özellikle tarihi film çekimleri arttı. Hollywood yapımı olan Osmanlı Subayı, Benhur, Buğday gibi tarihi filmlerin çekimleri Aksaray’ın doğal güzellikleri ile tarihi ortamlarında yapıldı.

Nalıncı Baba kim?

Nalıncı Baba adı ile bilinen bu zatın asıl adı Muhammed Mimi Efendi’dir. Bergamalı olup 1592 yılında vefat etmiştir. Bu zatın özelliği iyiliksever olması ve gösterişi sevmemesidir. Cenaze hizmetlerini bizzat padişah görmüş kabri üzerine bir kubbe, içine bir çeşme koydurmuştur.

Nalıncı Baba Padişahın işi ne?

‘ der, ‘Aslında iyi sanatkârdır. Araplar Çarşısı’nda çalışır, nalının hasını yapar. Ancak kazandıklarını içkiye, fuhuşa harcar. Hem şişe şişe şarap taşır evine, hem nerede namlı mimli kadın varsa takar peşine.

Malatya Darende arabaları nereden kalkıyor?

Köy Garajı – Sanayi durak, Malatya içindeki Darende Kooperatifi konumuna en yakındır.