Yunanistan’ın illeri nelerdir?

Yunanistan kaç vilayet?

Yunanistan idarî bakımdan toplam 13 Periferi’ye (vilayete) ve bunların içinde kaymakamlıklara (nomos) ayrılmıştır: (Αττική) Atina (Στερεά Ελλάδα) Orta…

Yunanistan hangi bölgede?

Yunanistan, Balkanların en güney ucunda Kuzeyde Arnavutluk, Bulgaristan ve Makedonya doğda Türkiyeye sınırı olan bir ülkedir. Yunanistan‘ın doğusunda Ege Denizi batısında İyon Denizi ve güneyinde Akdeniz yer almaktadır.

Yunanistan kaç bölgeye ayrılır?

Yunanistan 13 adet bölgeye ayrılmakta olup her bölge 2011 Kallikratis reformu ile bölgesel birimlere ayrılmaktadır.

Yunanistan neyi ile meşhur?

Her mevsimin taze sebzeleri, kırsal bölgenin aromalı bitkileri, eşsiz sızma zeytin yağı, uzun sahil şeridi nedeniyle balıklar ve deniz ürünleri Yunan mutfağın temelidir. Uzun geleneksel ana yemek listesi dışında, Yunan mutfağın önemli bir parçası mezeleri, tatlıları ve uzo gibi içkileridir.

Yunanlılar hangi şehirleri işgal etti?

15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’e çıkan Yunan askerleri daha sonra Manisa, Aydın, Afyon, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Denizli, Balıkesir, Bursa Trakya Bölgesinde ki Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerini işgal etmişlerdir.

Yunanistan hangi şehre yakın?

Balkanların güneyinde yer alan Yunanistan doğuda Türkiye, kuzeyde ise Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan ile komşudur.

Yunanistan tam olarak nerede?

Yunanistan Nerededir? Güneydoğu Avrupa kıtasında bulunan Yunanistan; Arnavutluk, Makedonya, Bulgaristan ve Türkiye ile komşudur. Batısına İyon Denizi’ni, doğusuna Ege Denizi’ni alan Yunanistan‘ın güneyinde ise Akdeniz bulunur.

Yunanistan hangi tarafta?

Kuzeybatısında Arnavutluk, kuzeyinde Kuzey Makedonya ve Bulgaristan, kuzeydoğusunda Türkiye, doğusunda Ege Denizi, batısında İyon Denizi, güneyinde Girit Denizi ve Akdeniz ile sınırlanan Yunanistan, Avrupa, Asya ve Afrika’nın kavşağında stratejik bir konumda yer almaktadır.

Selanik Şu anda hangi ülkede?

Selanik veya Selânik (Yunanca: Θεσσαλονίκη, Thessaloniki Yunanca telaffuz: [θesaloˈnici]), Yunanistan’ın ikinci büyük kenti ve Yunanistan Makedonyası’nın yönetim merkezidir.

Yunanistan hangi Denizdedir?

Balkan Yarımadasının güneyinde, kuzeyden Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan, Doğudan Türkiye, güneydoğudan Ege Denizi, güneyden Akdeniz ve batıdan Adriyatik Denizi ile çevrili küçük bir ülke.

Yunanistana sattığımız ürünler nelerdir?

Başlıca ihraç ürünleri işlenmiş ve ham gıda ürünleri, işlenmemiş pamuk ve tütün, tekstil, kimya ürünleri, çimento ve rafine petrol ürünleridir. İthalat kalemleri arasında ise yiyecek, elektrikli eşya, makineler, hammadde, yakıt-yağ önemli yer tutmaktadır.

Yunanistan hediyelik eşya ne alınır?

Yunanistan dönüşlerinde sevdiklerinize alabileceğiniz hediye önerilerimize bir göz atın.

  • Sandalet. El yapımı deri sandaletler Yunanistan‘a has tipik bir hediyedir.
  • Uzo ve şarap. …
  • Altın takılar. …
  • Bouzuki (Bağlama) …
  • Mermer heykeller. …
  • Antik Yunan vazoları …
  • Yunan satranç takımı …
  • Tavli (Tavla)

Ermeniler hangi illeri işgal etti?

Erzurum, Van ve Bitlis vilayetlerinde bulunan Ermenilerin, Musul’un güney kısmı, Zor ve Urfa sancağına; Adana, Halep, Maraş civarında bulunan Ermeniler ise Suriye’nin doğu kısmı ile Halep’in doğu ve güneydoğusuna nakledilmesi planlanmıştır.

Yunanlılar ülkemizin hangi bölgelerini işgal etmişlerdir?

Yunanlılar kendilerine vaat edilen Ege Bölgesi’ni ele geçirmek üzere, İngiliz, Amerikan ve Fransız savaş gemilerinin koruması altında, 15 Mayıs 1919’da İzmir’e girdiler. Daha sonra Yunanlılar 3 koldan Ege Bölgesi’ni işgal ettiler. Yunan işgali 15 Mayıs 1919’dan 9 Eylül 1922’ye kadar üç yıl sürdü.

Yunanistan ülkemizin hangi tarafındadır?

Kuzeybatısında Arnavutluk, kuzeyinde Kuzey Makedonya ve Bulgaristan, kuzeydoğusunda Türkiye, doğusunda Ege Denizi, batısında İyon Denizi, güneyinde Girit Denizi ve Akdeniz ile sınırlanan Yunanistan, Avrupa, Asya ve Afrika’nın kavşağında stratejik bir konumda yer almaktadır.