Yunanistanda kaç tane il var?

Yunanistan kaç şehirden oluşuyor?

Yunanistan‘ın kaç şehri var? Yunanistan‘ın 13 bölgesinin bölümlendirilmesiyle oluşturulan 74 ili – bölgesel birimi bulunmaktadır.

Yunanistan’ın illeri nelerdir?

Yunanistan‘daki şehirler listesi

  • (Αττική) Atina.
  • (Στερεά Ελλάδα) Orta Yunanistan.
  • (Κεντρική Μακεδονία) Orta Makedonya.
  • (Κρήτη) Girit.
  • (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) Doğu Makedonya ve Trakya.
  • (Ήπειρος) Epir.
  • (Ιόνια Νησιά) İyon Adaları
  • (Βόρειο Αιγαίο) Kuzey Ege.

Yunanistan baskenti neresidir?

AtinaYunanistan / BaşkentiAtina, Yunanistan’ın başkenti ve yaklaşık 4 milyon kişilik nüfusuyla en büyük şehridir. Eski Yunan medeniyetinin de merkezi olan şehir tepelerle çevrilidir ve yalnız batı kısmı açıktır. Limanı olan Pire’ye 7 kilometre uzaklıktadır. Vikipedi

Yunanistan’ın nüfusu kaç tane?

Yunanistan ülkesinin nüfusu 2020 yılındaki son verilere göre ortalama olarak 10,423,05 olarak tespit edilmiştir.

Yunanistan kaç bölgeye ayrılır?

Yunanistan 13 adet bölgeye ayrılmakta olup her bölge 2011 Kallikratis reformu ile bölgesel birimlere ayrılmaktadır.

Yunanistan’da hangi şehir devletleri kurulmuştur?

Atina, Sparta, Thebai, Korint ve Delfi en önemli şehir devletlerinden bazılarıydı. Bunlar arasında Atina ve Sparta en güçlü şehir devletleriydi. Atina demokrasiyle yönetiliyordu, Sparta’nın ise iki krallı oligarşik sistemi vardı. Fakat Yunan toplumunun ve kültürünün gelişmesinde ikisi de önemli rol oynamıştır.

Yunanistan kaç bölge?

Yunanistan 13 adet bölgeye ayrılmakta olup her bölge 2011 Kallikratis reformu ile bölgesel birimlere ayrılmaktadır.

Yunanistan Türkiye’nin hangi bölgesindedir?

Yunanistan Ülkemizin Hangi Yönündedir? Yunanistan, Türkiyenin batısındadır.

Yunanistan hangi bölgede?

Yunanistan Hangi Yarım Kürede ve Bölgede Yer Alır? Yunanistan kuzey yarım kürede yer almaktadır. Yunanistan Balkan yarımadasında yer almaktadır. Komşuları Arnavutluk, Makedonya Cumhuriyeti, Bulgaristan ve Türkiye’dir.

Yunanistan’ın nüfusu kaç 2021?

Yunanistanın nüfusu merak edilen konular arasında yer alıyor Ülkenin nüfusu 2021 yılı verilerine göre 10.682.547 kişi olarak biliniyor. Bununla birlikte yaşlı nüfusu artan Yunanistanın 2020 yılında ortalama yaşı 45,6 olarak belirlenmiştir.

Yunanistan 2021 nüfusu kaç?

Yunanistan nüfusu 2021 yılındaki sayıma göre 10.682.547 kişi olmuştur. Yunanistan 2021 yılı nüfusunun bir önceki yıla göre %0,33 azalış göstermiştir. Yunanistan‘ın en kalabalık şehri Atina ve nüfusu en az olan şehri ise Kozani’dir. Yunanistan nüfus yoğunluğuna göre kilometrekareye 81 kişi olarak hesaplanmıştır.

Selanik Şu anda hangi ülkede?

Selanik veya Selânik (Yunanca: Θεσσαλονίκη, Thessaloniki Yunanca telaffuz: [θesaloˈnici]), Yunanistan’ın ikinci büyük kenti ve Yunanistan Makedonyası’nın yönetim merkezidir.

Yunan şehir devletlerine ne ad verilir?

Polis (Yunanca ἡ πόλις), Eski Yunanistan’da bir şehir, veya şehir devleti. Kelimenin bir diğer anlamı ise böyle bir şehrin vatandaşlar topluluğu idi. Klasik Atina ve aynı dönemdeki şehirler için bu terim çoğu zaman “şehir devleti” olarak çevrilir.

Yunanistan’ın yüzde kaçı Türk?

Yunanistanın resmî rakama göre Trakya’da 49.000 (Trakya’da yaşayan Müslüman nüfusu 98.000’nin yarısı) ve resmî olmayan tahmine göre 130.000 Türk yaşamaktadır. Batı Trakya’daki kültür ve eğitim derneklerinin tahmin ettiği rakam ise 150.000’dir.

Yunanistan yüzde kaçı müslümandır?

Etnik Yapı: Çoğunluk 1900’lü yılların başından itibaren başta Türkiye olmak üzere dışarıdan gelen Rum, Arnavut, Sırp ve Makedon kökenli Ortodokslar, yüzde 1,2 Batı Trakya Müslüman Türk azınlığı, yüzde 5 Arnavut, yüzde 2,5 Makedon, yüzde 2 Ulah ve toplamı yüzde 2’yi bulan Bulgar, Ermeni, Yahudi, Çingene ve diğer etnik …