Yunanistan Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan kaç paraya vatandaşlık veriyor?

Bir AB ülkesinde para karşılığı vatandaşlık veya oturum almanın bedeli de ülkeden ülkeye değişiyor. Bu alanda AB ortalaması yaklaşık 900 bin euro. Fakat Yunanistan ve Letonya’da 250 bin euro karşılığında oturum izni elde edilebiliyor.

Yunanistan vatandaşlığı nasıl alınır 2021?

Bu şartlar şöyledir;

  1. En az 10 yıl Yunanistan‘da yaşamış olmak.
  2. 10 yıldan daha az süre Yunanistan‘da yaşamış olanlar ise, bir Yunan vatandaşıyla evli olmalıdır.
  3. Yunanistan‘da yaşamamış olan kişiler ise, Yunanistan‘a en az 300 bin Euro değerinde yatırım yapmış olmalıdır.

Kimler Yunan vatandaşı olabilir?

Yunanistan‘da 5 yıldır yaşayan ebeveynlerin çocukları doğuştan Yunan vatandaşı oluyor. Etnik kökeninin Yunan olduğunu kanıtlayan bireylere de, Yunanistan tarafından vatandaşlık hakkı veriliyor. Yunanistan‘da doğmuş olmak. Yunanistan‘a, minimum 300.000 Euro ile sermaye yatırım yapma yoluyla oturum izni almak.

Yunanistan göçmenleri vatandaşlık alabilir mi?

Yunanistan doğumlu kişiler Yunan anne ve/ veya Yunan babaya sahipse doğrudan vatandaşlık hakkına sahip olmaktadır. Yunanistan‘da en az 5 yıl kalıcı ve yasal ikameti olan ebeveynlerin Yunanistan‘da dünyaya gelen çocukları doğrudan vatandaşlık hakkı elde etmektedir.

Hollanda vatandaşlığı kaç para?

Hollanda Vatandaşlık Başvuru Ücretleri Ne Kadardır? Hollanda vatandaşlık başvuru ücreti, adayın kendisi tarafından yapılıyor ise 925 Euro, eşi ile birlikte yapılıyor ise 1181 Euro’dur.

En ucuz vatandaşlık hangi ülkede?

Malta. Malta pasaportu, AB vatandaşlığı almak isteyen herkesin izlemesi gereken en kolay seçenektir. Malta, ülkeye bağış ve yatırım kombinasyonu karşılığında 15 aydan daha kısa bir sürede vatandaşlık vermektedir.

En kolay vatandaşlık hangi ülkeden alınır?

Malta pasaportu, AB vatandaşlığı almak isteyen herkesin izlemesi gereken en kolay seçenektir. Malta, ülkeye bağış ve yatırım kombinasyonu karşılığında 15 aydan daha kısa bir sürede vatandaşlık vermektedir.

Hollanda vatandaşı olmak için ne gerekli?

Hollanda vatandaşlığını genel vatandaşlığa kabul yolu ile kazanmak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlar aşağıda listelenmiştir.

  • 18 yaşında veya daha büyük olmak.
  • Kimliğini ve uyruğunu geçerli belgeler ile kanıtlamak.
  • Geçerli bir oturma izni ile en az 5 yıl üst üste Hollanda Krallığı’nda yaşamış olmak.

Nasıl Yunan vatandaşı olurum?

Yunanistan vatandaşlığı alma süreci Yunan uyruklu bir ebeveynden doğma, Yunanistan‘da 7 yıl yasal olarak ikamet etme, Yunan uyruklu bir eşle en az 3 yıl evli kalma ve Yunanistan‘da gayrimenkul satın alma yoluyla altın vize alarak gerçekleşmektedir.

Hangi ülkenin vatandaşı olmak daha kolay?

Malta pasaportu, AB vatandaşlığı almak isteyen herkesin izlemesi gereken en kolay seçenektir. Malta, ülkeye bağış ve yatırım kombinasyonu karşılığında 15 aydan daha kısa bir sürede vatandaşlık vermektedir.

Yunan göçmenlerine ne denir?

Yunanistan‘dan göçenler genellikle Girit, Midilli ve Selanik civarından göç etmişlerdir. Girit ve diğer Ege Adaları’ndan göçenler kendilerini Muhacir olarak değil, Adalı olarak tanımlarlar.

Hollanda kaç yılda vatandaşlık veriyor?

2.Normal prosedür (Naturalisatie Naturalization) 3 yıldır bir Hollanda vatandaşı ile evli iseniz veya birlikte yaşıyorsanız doğal şekilde Hollanda vatandaşlığı almak için başvurabilirsiniz. Hollanda vatandaşlığına normal prosedürler başvuru yaptığınızda Hollanda‘da sürekli ikamet etme şartı aranmamaktadır.

Hangi ülkede oturum almak kolay?

Oturum izni almanın kolay olduğu ülkelerden birisi de Letonya. Letonya’da oturma izni alabilmek için yatırım yapmak gerekiyor. Letonya’dan satın alacağınız 250 bin euro değerinde bir mülk yeterli olmuyor. Ayrıca yüzde 5 oranında da vergi vermeniz isteniyor.

Hangi ülke ev alınca vatandaşlık veriyor?

İspanya. İspanya’da oturum izni almak için 160 bin Euro değerinde ev satın almak yeterli oluyor. Ülkede ev alan yabancı yatırımcılar aynı zamanda Avrupa’ya vizesiz seyahat edebilme avantajına sahip oluyor. Gayrimenkul satın aldıktan sonra İspanya’da 10 yıl ikamet ederseniz vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.

Çalışmak için en kolay hangi ülkeye gidilir?

Çalışmak için ülkemizden en çok tercih edilen Avrupa ülkeleri içerisinde Almanya, Fransa, Hollanda, İsveç yer almaktadır.