Tillo Yatılı Kuran Kursu kimin?

Tillo Kuran Kursu kimin?

Siirt’te Molla Burhaneddin Medresesi olarak bilinen ve “Molla Burhaneddin” olarak tanınan Burhaneddin Mücahidi’ne bağlı olan Tillo Yatılı Kuran Kursu‘nda, 15 yaşındaki çocuğun aylarca istismar edilmesine ilişkin dosyada yeni gelişmeler yaşandı.

Tillo olayı nedir?

Tillo Yatılı Kuran Kursu’nda, 15 yaşındaki çocuğun 2019’da aylarca istismar edildiği belirtildi. T24’ün haberine göre, istismar suçlamasıyla tutuklanan, Siirt Müftülüğü personeli sıfatıyla Kuran Kursu’nda öğreticilik yapan Molla Burhaneddin’in oğlu D.M., önceki gün aniden yapılan ara duruşma sonucunda tahliye edildi.

Tillo Medresesi nerede?

Bu medreselerden iki tanesi, Siirt’in Tillo‘da ilçesinde bulunan ve bu nedenle Tillo medreseleri olarak adlandırılan medreselerdir.

Tillo da ne oldu?

Siirt’te Molla Burhaneddin Medresesi olarak bilinen Tillo Yatılı Kuran Kursu’nda, 15 yaşındaki çocuğun aylarca istismar edildiği öne sürüldü. Molla Burhaneddin’in oğlu olduğu belirtilen ve Siirt Müftülüğü’ne bağlı olarak Kuran Kursu’nda öğretici olarak görev yapan D. M., 12 Ekim’de tutuklandı.

Tillo nerede bulunur?

Tillo, önceki adıyla Aydınlar, Türkiye’nin Siirt ilinin bir ilçesidir. Tillo, Doğu Anadolu’daki din eğitiminde önemli yeri olan medrese kültürünün önde gelen merkezlerinden birisiydi.

Şiddet ve istismar ne demek?

İstismar ve Belirtileri Şiddet bireylerin yaralanmasına, sindirilmesine, öfkelenmesine veya duygusal baskı altına alınmasına yol açan davranış veya yaklaşımdır.

Işık hadisesi nedir?

Her yıl ekinokslarda doğan güneşin, duvarın ortasında bulunan pencereden süzülen ilk ışınları, kuledeki aynaya yansıdıktan sonra ışığın kırılması yöntemiyle pencereden türbeye ve oradan da İsmail Fakirullah Hazretleri’nin başucuna doğuyor. 1960’lı yıllarda yapılan restorasyonda, pencerenin yerinin değişmesi sonucu …

Siirtliler Arap mı?

siirtin kendine has arapçası vardır.mardin ya da hatay arapları kendi aralarında anlaşabilirken ya da suriyede, ırakta akrabaları bulunurken siirt araplarında böyle bir durum yoktur, hataylıyla siirtli birbiriyle ancak ancak anlaşabilecek kadar müşterek arapçaya sahiptir.

Tillo mu aydınlar mı?

Tillo, önceki adıyla Aydınlar, Türkiye’nin Siirt ilinin bir ilçesidir.

Tillo Evliyaları kimdir?

Yaklaşık 40 bin evliyanın yattığı söylenilen evliyalar diyarı Tillo, İsmail Fakirullah Hz., İbrahim Hakkı Hz., Şeyh Hamza El Kebir Hz., Şeyh Mücahit Hz., Gavsul Memduh Hz., Zemzemul Hassa Hz. gibi Allah dostlarının yetiştiği nadine yerlerden biridir.

Tillo şeyhi kimdir?

Şeyh İbrahim El Mücahid – Siirt Dogum tarihi bilinmeyen Şeyh Ibrahim El-Mücahid Hz. Tillo‘da dünyaya gelmiş ve babası gibi Velayet Makamına yükselmiştir. Ibrahim Hakki Hz. eserlerinde onun çok sayıdaki kerametlerinden bahsetmiştir. Divanı olduğu söylenmektedir.

Tillo Neyi Meşhur?

Tillo Gezilecek Yerler ve Bilmeniz Gereken Her Şey

  • İbrahim Hakkı Hz. Türbesi. …
  • Tillo Gezilecek Yerler: İsmail Fakirullah Hz. Türbesi. …
  • Sultan Memduh Hz. Türbesi. …
  • Şeyh Mücahiz Hz. Türbesi. …
  • Kal’at-ul Üstad Tepesi. …
  • Ras-ıl Hacar Taşı …
  • Tillo Gezilecek Yerler: Delikli Taş …
  • Tillo Kalesi ve Cam Terası

Şiddet ve istismar aynı mı?

Tecavüz, taciz, sarkıntılık, zorla evlendirme, aşağılama, kısıtlamalar kadına yönelik şiddete bazı örneklerdir. Benzer şekilde cinsel istismar da bir şiddet örneğidir. Halk arasında, şiddet kavramı ve algısı, fiziksel şiddetle bütünleştirilmiştir.

Şiddet istismar mıdır?

Nispeten daha ‘önemsiz ve küçük’ gibi görülen tokat atmak, saç çekmek, bedeninin herhangi bir yerini sıkmaktan ciddi yaralanmalara, hatta mağdurun ölümüne sebebiyet veren tüm şiddet davranışları fiziksel istismar kategorisinde yer alıyor.

Ibrahim Hakkı Hazretleri ışık hadisesi nedir?

Siirt’in Tillo ilçesinde, İbrahim Hakkı Hazretleri‘nin 257 yıl önce yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri‘nin başucunu aydınlatması hadisesi büyük bir ilgiyle izlendi. Tillo Belediyesince programa katılan vatandaşlara çay, çorba ve simit ikramında bulunuldu. …