Antep usulü yaprak sarması nasıl yapılır?

Sarma harcı nasıl hazırlanır?

Önce pirinç̧leri güzelce yıkayıp süzgeçle süzüyoruz. Genişçe bir tavaya 1, 5 çay bardağı zeytin yağını koyup üzerine robotta iyice çektiğimiz soğanları ekleyip kavuruyoruz. Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Pirinci ve bulguru ekleyip karıştırıyoruz.

Ekşili yaprak sarma nasıl yapılır?

Ekşili Yaprak Sarma Tarifi: Asma yaprakları suda 10-15 dk kaynatıp soğuk suya alıp süzün. Soğanı ufacık doğrayın ve zeytinyağında (2y.k kadar) kavurun. Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin. 1/2 su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı 3-4 dk kadar pişirin.

Kıymalı yaprak sarması içi nasıl hazırlanır?

Soğanı ve maydanozu yemeklik doğrayın. Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın ve yoğurun. Asma yaprağını avuç içinize alın (mat ve damarlı kısmı size doğru bakmalı), içine bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyarak sarın.

Diyarbakır sarması nasıl yapılır?

Bütün malzemeler bir kaba alınır, iyice harmanlanır. Doğranacak malzemeler ince ince ince doğranır. Sarmalar satılırken sumak suda bekletilir. Sarma işlemi bittikten sonra sumak suyu bir süzgeç yardımı ile tencereye eklenir ve bir tutam tuz üzerinde gezdirilir kaynamaya bırakılır.

En lezzetli sarma içi nasıl hazırlanır?

Etli sarma içiniz hazır! Zeytinyağını tencerede ısıtıp yemeklik doğradığınız soğanları içine ekleyin ve kavurun. Domates rendesini de suyunu çekene kadar kavurduktan sonra pirinci, şekeri ve tuzu ilave edin. İçine bir çay bardağı ılık su ekleyip pirinçler suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Sarmanın iç malzemesi nasıl hazırlanır?

Yaprak Sarma ( İç Harcı Muhteşem) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle malzemesini hazırlıyoruz sıvı yağında küçük doğranmış soğanı kavuşuyoruz salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  2. Yıkanan pirinci ekleyip biraz daha kavuşuyoruz baharatlarını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.

Yaprak sarması sosu nasıl yapılır?

Sarmalar pişerken ayrı bir tavada sosunu hazırlıyoruz. Sosu için zeytinyağında salça ve rendelenmiş sarımsağı kavuruyoruz. Nanede atıp üzerine bir çay bardağı kadar su koyup kaynatıyoruz. Sarmaların üzerine döküp sosu çekmesini sağlıyoruz.

Sarmaya sumak nasıl konur?

Sarmalar tencereye dik şekilde dizilir. Tencerenin üzerine kalan sumak suyu, biraz tuz, azıcık zeytinyağ ve severseniz sulandırılmış salça eklenir. Mümkün olduğunca sarmalar sumak suyunda pişmeli. Bol ekşi severler pişmeden önce biraz suya 1 yemek kaşığı nar ekşisi koyup karıştırıp ekleyebilirsiniz.

Etli yaprak sarmasının içine ne konur?

Etli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300g orta yağlı kıyma.
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet rendelenmiş domates.
  • 3 orta boy soğan.
  • ½ demet taze nane.
  • ½ demet maydanoz.
  • 1 çorba kaşığı ev biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Diyarbakır Usulü Babagannuş nasıl yapılır?

BabagannuşDiyarbakır Tarifi Hazırlanışı

  1. Patlıcanlaırn sap kısımlarındaki yaprakları kesip atın, sapları kalsın. …
  2. Patlıcanları ızgara telinin üzerine dizip 200 dereceye ayarladığınız fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Közleme işlemini açık ocak ateşinde, közleme kabında ya da mangalda yapabilirsiniz.

Sumaklı yaprak sarması nasıl yapılır?

Sumaklı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve sarımsaklar incecik doğranır ve zeytinyağında kavrulur. …
  2. Sumak suyundan süzülür ve 1 çay bardağı sumak suyu pirinçler kavrulurken pirinçlerin üzerine dökülür.
  3. Orta ateşte biraz pişirilir ve baharatlar ve salçalar eklenir, ocağın altı kapatılır.

En lezzetli sarma nasıl yapılır?

Yaprak sarma pişirirken içinin çiğ kalmaması için kaynama aşamasına gelene kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte yaklaşık 40-50 dakika pişirmelisiniz. Yaprakları çok sıkı sardığınızda pirinçler çiğ kalabilir, hafif gevşek sarmalısınız.

Etsiz sarma içi nasıl hazırlanır?

İç harcı için ince kıyılmış soğanı bol yağda kavurup salça ekliyoruz. Pirinç bulgur ve baharat ilave edip azıcık kavuruyor ve 1 su bardağı kadar kaynar su katıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekince altını söndürüp kıyılmış nane ve maydanoz katıp karıştırıyoruz. Biraz ılıyınca sarma işlemine geçilebilir.

Sarma içi nasıl hazırlanır etsiz?

İç harcı için ince kıyılmış soğanı bol yağda kavurup salça ekliyoruz. Pirinç bulgur ve baharat ilave edip azıcık kavuruyor ve 1 su bardağı kadar kaynar su katıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekince altını söndürüp kıyılmış nane ve maydanoz katıp karıştırıyoruz. Biraz ılıyınca sarma işlemine geçilebilir.

Yaprak sarması içine hangi baharatlar konur?

2 Limon (1 Tanesi İçine Sıkılıcak) 7 Çay Kaşığı Tuz. 3 Çay Kaşığı Pulbiber. 1 Çay Kaşığı Kimyon.