TÜRSAB belgesi kaç TL?

TÜRSAB belgesi kaç para 2021?

Seyahat acentalarının Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)’a ödemesi gereken yıllık aidat ücreti 2021 yılı için 3.735,74 TL olarak belirlendi. TÜRSAB ‘dan bugün yapılan duyuruya göre Acenta ve Şube Kuruluş Ödentisi de 74.714,63 TL olarak açıklandı.

TÜRSAB belgesi nasıl alınır?

Türsab belgesi başvuru işlemleri için öncelikli olarak Kültür ve Turizm Bakanlığından acenta unvanı olarak kullanılacak ismin onaylatılması gerekmektedir. Bunun için ilgili bakanlığa dilekçe ile başvuruda bulunup cevap mektubunun beklenmesi gerekmektedir.

TÜRSAB belgesi kimlere verilir?

Şirket Müdürü Seyahat Acentası personeli, (Seyahat Acentaları Yönetmeliğinin 35. maddesinde tanımlanan) Sigortalı çalışanı, (Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ibrazı gerekmektedir.) Vekaletname ile yetki verilen kişi olması koşulu ile yapılabilir.”

TÜRSAB belgesi ne işe yarar?

TÜRSAB‘ın amacı, seyahat acentelığı mesleğinin ve faaliyet alanının temeli olan Türk Turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmaktır. Seyahat acenteları konusunda şikayeti olan tüketiciler TÜRSAB‘a başvurarak çok kısa sürede sonuç alabilmektedir.

TÜRSAB cezası ne kadar?

Rekabet Kurulu, hac kayıtlarında kontenjan paylaşımı yaparak rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle Türkiye Seyahat Acentaları Birliğine (TÜRSAB) 112 bin 484 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

TÜRSAB belgesi ne kadar 2022?

2022 TÜRSAB ARAÇ PLAKASI DUYURUSU

TALEP EDİLEN PLAKA ADEDİ 2022 Plaka Ücreti
1 – 20 Adet arası (20 adet dahil) 250 TL
21 – 50 Adet arası (50 adet dahil) 300 TL
51 Adet ve üzeri 350 TL

Turizm acentası açmak için neler gerekli?

Tüzel kişiliği temsile yetkili kişi veya kişilerin imza sirküleri aslı veya onaylı sureti. Seyahat acentaları Yönetmeliği’nin 35.nci maddede belirtilen personeline ait belge, Ek-3’de yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu İşyeri kodu ve T.C. Kimlik Numarası’nın yer aldığı beyan aslı ile SSK aylık prim ve hizmet belgesi.

Kimler seyahat acentası açabilir?

Seyahat acentesi açmak için vergi levhası ve işletme evraklarına sahip olmak isteyen tüzel şahıslar, isim tescil belgesi ve dilekçe ile seyahat acentesi unvanına sahip olmak için Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm bakanlığının ilgili mercilerine başvurmak gerekiyor.

TÜRSAB zorunlu mu?

1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun 10’uncu maddesinin (d) bendi gereği, seyahat acentalarının, şubeleri de dahil olmak üzere adres değişikliklerini değişiklik yapılmadan en az on (10) gün önce TÜRSAB‘a bildirme zorunluluğu vardır.

TÜRSAB belgesi zorunlu mu?

TÜRSAB belgesi almasına gerek yok Polisin denetimlerde TÜRSAB elemanları ile birlikte denetim yapması da doğru değil. TÜRSAB bizim sonuçta işveren konumunda bir birliktir. Meslektaşlarımıza iş veriyorlar. Bir taşımacı TÜRSAB acentesinden bir iş almışsa TÜRSAB belgesini aracın önüne koyabilir, bunda bir mahzur yok.

TÜRSAB belgesi ne demek?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ticari kuruluşlara verilen resmi bir belgedir.

Türsab ceza kesebilir mi?

İşletme belgesi olmadan bu faaliyeti yürüten kişi ve kuruluşlar hakkında hem idari para cezası uygulanmaktadır hem de kaçak seyahat acentalığı nedeniyle TÜRSAB tarafından asliye ceza mahkemesinde haksız rekabet davası açılmaktadır.

Türsab zorunlu mu?

1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun 10’uncu maddesinin (d) bendi gereği, seyahat acentalarının, şubeleri de dahil olmak üzere adres değişikliklerini değişiklik yapılmadan en az on (10) gün önce TÜRSAB‘a bildirme zorunluluğu vardır.

TÜRSAB araç Plakasi nasıl alınır?

Plaka talepleri seyahat acentalarının bağlı oldukları TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu aracılığı ile yapılabilecek olup, plakaların üretim sürecinde ise talep eden seyahat acentalarının faaliyetlerini sürdürebilmeleri için kısa süreli geçici yazı hazırlanacaktır.

TÜRSAB yıllık aidat ne kadar?

Sayın Üyelerimiz, Belirtilen mevzuat hükümleri kapsamında 2021 yılına ilişkin yıllık aidat ödentisi miktarının 3.735,74 TL, Acenta ve Şube Kuruluş Ödentisi miktarının ise 74.714,63 TL olduğu hususunu siz değerli üyelerimizin bilgilerine sunarız.