Almanya ile itilaf devletleri arasında 28 Haziran 1919 da imzalanan antlaşma nedir?

Versailles Antlaşması kimler arasında imzalandı?

Versay Barış Antlaşması, I. Dünya Savaşı sonunda İtilaf Devletleri ile Almanya arasında imzalanan barış antlaşmasıdır.

Versailles sistemi nedir?

daha 19. yüzyılın sonunda kurulmuş, çok yeni bir devlet olan alman imparatorluğu’nun,onun hızlı gelişimini ve dünyada yeni bir güç olarak ortaya çıkmasını durdurmak isteyen itilaf devletleri’ne karşı savaştan yenik çıktığını ve resmen yıkıldığını belgeleyen antlaşmadır.

Versailles Antlaşması ne zaman imzalandı?

Versay Antlaşması (resmî adı ile: Alman İmparatorluğu ile Fransa Arasındaki Barışın Ön Şartları), Prusya ve diğer küçük Alman devletlerinin Fransa’yı Fransa-Prusya Savaşı’nda yendikten sonra 26 Şubat 1871 tarihinde Fransa’daki Versay Sarayı’nın Aynalar Galerisi’nde imzalanan antlaşma.

Neuilly Antlaşması kimler arasında yapıldı?

Neuilly Antlaşması, I. Dünya Savaşı ardından savaştan galip çıkan İtilaf Devletleri’yle İttifak Devletleri arasında düzenlenen Paris Barış Konferansı’nda öngörülen antlaşmalardan biridir. İtilaf Devletleri’yle Bulgaristan arasında 27 Kasım 1919 tarihinde imzalanmıştır.

Locarno anlaşmasının amacı nedir?

1 Aralık 1925 tarihinde imzalanan Locarno Antlaşmanın asıl amacı, devletlerin savaştan korunmasını sağlamak, dünya barışının sürdürülebilir hale gelmesine yardımcı olmak ve bunun beraberinde devletlerin aralarında bulunan anlaşmazlıkların barışçıl yöntemler ile çözülmesini sağlamaktır.

Sen jermen Antlaşması hangi devletler arasında imzalandı?

Saint-Germain Antlaşması (Fransızca: Traité de Saint-Germain-en-Laye), 10 Eylül 1919 tarihinde İtilaf Devletleri ile Avusturya arasında imzalanan ve I. Dünya Savaşı’nın ardından Avusturya-Macaristan İmparatorluğu topraklarının yeniden düzenlenmesini açıklayan antlaşmadır.

Versay Barış Antlaşması ilkeleri nelerdir?

Versay Antlaşması Maddeleri

  • Alsace Lorraine’i Fransa’ya bırakılacaktır,
  • Topraklarının büyük bir kısmını Belçika, Polonya, Çekoslovakya’ya bırakacaktır,
  • Bütün deniz topraklarından vazgeçecektir,
  • Almanya’nın Avusturya ile siyasi ittifak kurması yasaklanacaktır,

Ikinci dünya Savaşı ne zamandır?

Dünya Savaşı, 1939’dan 1945’e kadar süren küresel savaş.

Versailles Sarayı hangi şehirde?

Versay ((Fransızca): Versailles), Paris’in Batı banliyösündeki bir Fransız şehri. Paris’e 17,1 km uzaklıkta yer alır.

Neuilly hangi ülkenin?

Nöyyi Antlaşması Fransa’nın ” Neuilly-sur- Seine” kentinde 27 Kasım 1919 tarihinde imzalanmıştır. Dünya Savaşları günlerinden kalan ve birçok ülkeyi yakından ilgilendiren bir antlaşmadır.

Mondros ateşkes anlaşmasını kim imzaladı?

Osmanlı İmparatorluğu adına Bahriye Nazırı Rauf Bey tarafından, Limni adasının Mondros Limanı’nda demirli Agamemnon zırhlısında 30 Ekim 1918 akşamı imzalanmıştır. Bu antlaşma ile beraber Osmanlı İmparatorluğu fiilen sona ermiştir.

Türkiye Küçük Antanta üye mi?

Küçük Antant, 1920 ve 1921 yılında Macar irredantizmine ve Habsburg Monarşisinin yeniden kurulmasını karşı Çekoslovakya, Romanya Krallığı ve Yugoslavya Krallığı’nın kurmuş olduğu ortak savunma paktıdır. Fransa, her üye ülke ile anlaşmalar imzalayarak ittifakı destekledi.

Rapallo antlaşması kimler arasında?

Rapallo Antlaşması, I. Dünya Savaşı’ndan sonra Sovyetler Birliği ve Alman Weimar Cumhuriyeti arasında İtalya’nın Rapallo kentinde 16 Nisan 1922 tarihinde imzalanan antlaşma.

Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra imzalanan sen jermen Antlaşması ile aşağıdakilerden hangisi bağımsız bir devlet olarak ortaya çıkmıştır?

Dünya Savaşı’nın ardından Avusturya-Macaristan İmparatorluğu topraklarının yeniden düzenlenmesini açıklayan antlaşmadır. Antlaşma ile zaten iç karışıklıklar yaşayan Avusturya-Macaristan İmparatorluğu parçalanarak toprakları üzerinde Çekoslovakya, Yugoslavya ve Macaristan devletleri kuruldu.

I. Dünya Savaşı’ndan sonra imzalanan sen jermen Antlaşması ile aşağıdakilerden hangisi bağımsız bir devlet olarak ortaya çıkmıştır?

Saint Germain antlaşması, Avusturya-Macaristan topraklarının yeniden düzenlenmesine yol açmıştır. 10 Eylül 1919 tarihinde imzalanan antlaşma ile Avusturya ve Macaristan toprakları parçalanarak İtilaf devletleri arasında paylaşılmıştır. Böylelikle Avusturya ve Macaristan ayrılarak iki ayrı devlet haline gelmiştir.