Turnusol ne demek mecaz?

Turnusol anlamı ne?

Turnusol kâğıdı kimyada kullanılan ayıraçlardan bir tanesidir. Çözeltilerdeki asit ve bazları ayırt etmekte kullanılır. Turnusol, asitle temas ettiğinde kırmızı, bazla temas ettiğinde mavi renk verir. Turnusol belirli likenlerden (kuzukulağı) elde edilen, içeriğinde orsein bulunan ve suda çözünen bir boyadır.

Turnusol kağıdı deyimi nedir?

Bu olay “ turnusol kağıdı” görevi görmüş oluyor. turnusol kağıdı gibiydin. dediğinde bir insan olarak karşındaki kişilerini iyisini ve kötüsünü buluyorsun demektir.

Turnusol ne demek Ekşi?

bir sıvının asit mi alkali mi olduğunu anlamak için kullanılan boya. cesitli liken turlerinden elde edilen renkli organik bilesikler karisimi.

Ayıraç nedir Türkçe?

Ayraç kelime ne demek? a. 1. Cümle içinde geçen bir sözü, metin dışı tutmak için o sözün başına ve sonuna getirilen yay veya köşeli biçimde işaret, parantez.

Turnusoldür ne demek?

Turnusol kelimesi Türkçe’de “1. günebakan çiçeği, ayçiçeği, 2. ayçiçeği veya başka bitkilerden elde edilen ve bir asitle birleştiğinde kırmızıya dönüşen koyu mor boya” anlamına gelir.

Insan turnusol ne demek?

Turnusol ne demek mecazi? Mecazi anlamı da, “bir kişi veya örgütün değerini anlamaya yarayan ölçüt’tür. Denek taşı da denir.

Cahil Turnusolu ne demek?

bir çeşit turnusol kağıdı. örnek verelim: turnusol kağıdını 100ml’lik bir beherdeki cahil içeren çözeltiye batırıldığında rengi kırmızıya döner. aynı şekilde bilge içeren çözeltiye batırdığınızda ise rengi maviye döner.

Erkek Turnusolu ne demek?

erkeğin ahlakının turnusol kâğıdı kadındır: erkeğin aldığı tutum, takındığı tavır, yaptığı tercih, aldığı sorumluluk, önüne koyduğu ilke, kısa vadede ya da zaman içinde, ama en nihayetinde bir kadın karşısında kendini en çıplak halinde bulur. salt “ötekilerin olduğu yer” değil belirleyici olan, o öteki’nin kadın olduğu …

Turnusol insan ne demek?

Turnusol ne demek mecazi? Mecazi anlamı da, “bir kişi veya örgütün değerini anlamaya yarayan ölçüt’tür. Denek taşı da denir.

Aptal turnusol ne demek?

herkes yerine herkez denmesi, ayaklarını sürüyerek yürümesi, esnerken, öksürürken vs ağzını kapatmaması gibi durumlar. bunlara dikkat edince kibirli damgasını yemek de ayraç olarak kullanılır genelde.

Ayıraç nedir biyoloji?

Ayıraç Biyoloji Terimi Olarak Ayıraç: Cisimleri, birleşime veya ayrışıma uğratarak niteliklerini belirtmede kullanılan madde.

Kaşlı ayraç ne demek?

Kaynakçasal kimlik verilirken, içkapak dışından sağlanan bilgiyi, içkapakta bulunandan ayırmak için kullanılan im. Parentheses.

Gerizekalı turnusolu ne demek?

Gerizekalı turnusolu ne demek? Gerizekalı turnunusolu “gerizekalı turnusolu: yazarken de geçerli ama özellikle konuşurken “falan” yerine “felan” kullanmak.” diyerek zeka seviyesi belirlemek.

Sevgi Turnusolu ne demek?

Bilinen, asidik veya bazik ortamların ayırt edilmesindeki belirteç özelliğinin dışında, kırmızıyı maviye, maviyi kırmızıya dönüştürmesinden farklı olarak, sevgi dostluk, arkadaşlık, iş vb ilişkilerinde turnusol kağıdı benzetmeleri yapılabilmektedir.

Insan turnusolu ne demek?

Turnusol ne demek mecazi? Mecazi anlamı da, “bir kişi veya örgütün değerini anlamaya yarayan ölçüt’tür. Denek taşı da denir.