Taksim Meydanı projesi ne durumda?

Taksim Meydanı düzenlemesi ne zaman yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), kentin çehresini değiştirecek olan kent meydanlarını düzenleme projesi kapsamında Taksim ve Bakırköy Meydanı ile Salacak kıyı bandı düzenlemelerini 19 Ekim – 13 Kasım tarihleri arasında İstanbulluların onayına sundu.

Taksim Meydanı hangi proje kazandı?

İBB’nin başlattığı Taksim Meydanı projesi için 209 bin 728 kişi oy vermişti. 15, 16 ve 19 numaralı projeler arasında geçen mücadeleyi 86 bin 597 oyla 15 numaralı “Taksim Kolektifi” adını taşıyan proje kazanmıştı.

Taksim projesi başladı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Taksim meydanı düzenleme çalışmalarının başladığını açıkladı. “Yaklaşık 240 gün sürecek çalışmalar sırasında trafiğin aksamaması için trafik sirkülasyon planları hazırlandı.

Gezi Parkı’nın yerine ne yapılacak?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Haziran 2016 tarihinde katıldığı bir davette Gezi Parkı’nın yıkılıp yerine tekrar topçu kışlası yapılacağını dile getirdi.

Taksim 15 nolu proje kimin?

Murat Güvenç’in ekibinde yer aldığı 15 No’lu Taksim Kolektifi başlıklı proje de oylamaya sunulan eşdeğer birinci projeler arasında bulunuyordu. Proje ekibinde Prof. Dr. Murat Güvenç’in yanı sıra Şerif Süveydan, Burcu Sevinç Yılmaz, Rıfat Yılmaz, Süleyman Yıldız, Sezer Bahtiyar ve Herman Salm yer alıyor.

Taksim Kolektifi kimdir?

Taksim Kolektifi” adını taşıyan ve lideri Şerif Süleyman olan 15 numaralı projenin ekibinde Prof. Dr. Murat Güvenç, Burcu Sevinç Yılmaz, Rıfat Yılmaz, Süleyman Yıldız, Sezer Bahtiyar ve Herman Salm yer alıyor.

Gezi Parkı olayı ne zaman oldu?

28 Mayıs 2013Gezi Parkı olayları / Başlangıç tarihi

Gezi Parkı kaç metrekare?

4 haTaksim Gezi Parkı / Alan

Taksim projesini kim kazandı?

Taksim Meydanı projesi için 209 bin 728 kişi oy verdi. 15, 16 ve 19 numaralı projeler arasında geçen mücadeleyi 86 bin 597 oyla 15 numaralı proje kazandı. “Taksim Kolektifi” adını taşıyan 15 numaralı projenin ekibinin lideri Şerif Süleyman.

Gezi Parkı olaylarında kaç kişi tutuklandı?

Olaylarda, 16 polis ve 23 eylemci yaralandı, 29 eylemci gözaltına alındı. Antalya’da Taksim Gezi Parkı eylemlerini desteklemek için çeşitli gruplardan oluşan, 15 bin kişilik kalabalık, Cumhuriyet Meydanı’nda polisin Taksimden çekilmesini kutladı.

Gezi Parkı kaç senesi?

Adalet Yürüyüşü (Eylemleri) Gezi Parkı Protestoları sırasında polisin kullandığı orantısız şiddeti protesto etmek, protestolar sırasında ölenlerin ve yaralananların için adalet talep etmek üzere 20 Temmuz 2013 tarihinde Antalya’dan başlayarak İstanbul’a kadar süren yürüyüş.

Gezi Parkının yerinde ne vardı?

Gezi Parkı’nın ön kısmına 1806 yılında Halil Paşa Topçu Kışlası adıyla Rus ve Hint mimarisinden izler taşıyan ana gövdesi iki katlı, soğan kubbeli ve kule görünümlü, köşeleri ise üç katlı olan bir topçu kışlası yapıldı. Kışla binası 31 Mart Olayları’nda (1909) isyancıların karargâhı oldu.

Gezi eylemlerine kaç kişi katıldı?

İçişleri Bakanlığı’nın 23 Haziran’da yaptığı açıklamaya göre Bayburt ve Bingöl hariç 79 ilde düzenlenen eylemlere toplam 2,5 milyon kişi katılmış, bundan daha fazla kişi de sosyal ağlar aracılığıyla görüşlerini aktarmışlardır.

Gezi olayları ne zaman oldu?

28 Mayıs 2013Gezi Parkı olayları / Başlangıç tarihi

Gezi eylemleri ne zaman başladı?

28 Mayıs 2013Gezi Parkı olayları / Başlangıç tarihi