Trendyol nasıl kurulmuş?

Trendyoll kimin?

Girişimci Demet Mutlu tarafından kurulan şirketin yüzde 75’i 2018 yılında, yüzde 86’sı ise 2021 yılında Çin merkezli alışveriş sitesi ‘Alibaba’ tarafından 1 milyar 78 milyon dolara satın alındı. 2021 yılı itibarıyla şirketin ana hissedarı Çinli Alibaba frması olurken; kurucusu Demet Mutlu CEO’su oldu.

Trendyolun kurucusu nasıl kurdu?

Yatırımcılar. 300 bin dolar sermaye ile kurulan Trendyol, 2010-2011’de Tiger Global ile Kleiner Perkins’ten ve 2014’te EBRD’den yatırım aldı. Dünyanın lider e-ticaret gruplarından Alibaba Group, 2018’de Trendyol‘a ortak oldu. Alibaba’nın yaptığı yatırım ile Tiger Global, Klein Perkins Caufield Byers ve EBRD çıkış yaptı …

Trendyol Express nasıl kuruldu?

Trendyol Express, Trendyol Group firmasının dağıtım kanalıdır. E- ticaret sektörünün odağında, müşteri memnuniyetini önceliği haline getirmiş Trendyol Express, eğitimli personelleriyle kaliteli teslimat deneyimleri yaşatmak için 2018 yılında kurulmuştur.

Trendyol ilk sahibi kim?

Demet Mutlu New York Üniversitesi’nin ekonomi bölümünden mezun oldu. 2008 yılında Harvard Business School’da işletme yönetimi yüksek lisans eğitimi aldı. 2009 yılında eğitimini yarıda bırakarak Trendyol‘u kurdu.

Trendyol Alibabaya kaça satıldı?

SEC’e açıklamada bulunan Alibaba, DSM yani Trendyol için 728 milyon dolar yani 3.6 milyar lira ödediğini ifade etti. Açıklamada DSM’nin çoğunluk hissesinin bu fiyata alındığı ifade edildi.

Trendyol CEO kim?

Demet Mutlu, Türk girişimci, E-ticaret alanında faaliyet gösteren Trendyol‘un kurucusu ve CEO‘sudur. Peak Games’in yatırımcıları ve Co-Founderleri arasında yer almaktadır. Demet Mutlu, 2010 yılında Harvard eğitimini yarıda bırakarak Trendyol‘u kurdu.

Trendyol ne demek?

tren demir yolları’nın kısaltmasıdır. siparişi verirsin, kara tren gecikir belki hiç gelmez. oradan aklında kalsın işte. (bkz: tren dy o!)

Trendyol ilk nasıl başladı?

2010 senesinde yayın hayatına başlamış olan Trendyol Group, Türkiye’de moda sektöründe faaliyet gösteren bir e-ticaret sitesidir. 2010 senesinde Demet Mutlu tarafından 300 bin dolar sermaye ile Bebek’teki evinin salonunda kurulmuştur. 2018 senesinde Trendyol pazaryerinin %75’i Alibaba tarafından satın alınmıştır.

Trendyol CEO’su Kim?

Demet Mutlu, Türk girişimci, E-ticaret alanında faaliyet gösteren Trendyol‘un kurucusu ve CEO‘sudur.

Trendyol un sahibi Türk mü?

Kendi tedarik ettiği ürünlerin yanı sıra 45 bin KOBİ iş ortağıyla açık pazara dönüşen Trendyolun yüzde 86.5’i Çinli alışveriş platformu Alibaba’ya ait. Şirketin kalan yüzde 6.96’sı Demet Mutlu’ya, yüzde 5.55’i Evren Üçok’a, yüzde 0.78’i Begüm Tekin’e, yüzde 0.21’i Zeki Güçlü Kaya’ya ait olduğu biliniyor.

Trendyol un yüzde kaçı Ali Babanın?

DUVAR – Dünyanın en değerli ilk 10 şirketi arasında yer alan Çin’in online alışveriş devi Alibaba, Trendyol‘daki hisse oranını yüzde 86,5’e çıkardı. Piyasa değeri 600 trilyon doların üzerinde olan Alibaba’nın yaptığı yeni yatırımla, Trendyol’un piyasa değerlemesi 11 milyar dolara (2018’de 1 milyar dolardı) ulaştı.

Trendyol Ali babanin mi?

Alibaba, Trendyol‘a 350 milyon dolar yatırım yaptı.Trendyol‘un kontrolünü 2018 yılında devralan Alibaba, bu işlemle hissesini yüzde 86,5’e çıkarmış oldu. Alibaba Trendyol‘a yaptığı yeni yatırımla payını yükseltirken, Trendyol‘un değerlemesi de 11 milyar dolara ulaştı.

Sidar Şahin ne mezunu?

Şahin, Boğaziçi Üniversitesi’ni lisans eğitiminin ilk senesinin sonunda bırakmıştır. Bir önceki girişimlerinden biri olan Funpac, 2003 yılında kurulmuş başarılı bir mobil oyun stüdyosudur ve oyunları 30 ülkede, 20’den fazla operatör ve portal üzerinden kullanıcılara ulaşmıştır.

Trendyol ne kadara satıldı?

alibaba’nın trendyol için 728 milyon dolar ödemesi.

Trendyol Ekspres nedir?

Trendyol Express, Trendyol Group firmasının dağıtım kanalıdır. E- ticaret sektörünün odağında, müşteri memnuniyetini önceliği haline getirmiş Trendyol Express, eğitimli personelleriyle kaliteli teslimat deneyimleri yaşatmak için 2018 yılında kurulmuştur.