Taksi şoförü olmak için ne gerekli?

Taksi şöförü olmak için ne gerekli?

TAKSİLER VE LÜKS TAKSİLER

  • Taksi Yönetim Merkezine üyelik belgesi (sözleşmesi) ve cihaz periyodik muayene belgesi.
  • Motorlu Araç Trafik ve Araç Tescil Belgelerinin fotokopileri.
  • İlgili oda faaliyet belgesi, (aslı),
  • Başvuru tarihi itibariyle son 6 (altı) ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (tüm hissedarların),

Taksi şoförü kaç yaş sınırı?

69 yaşından gün almış kişiler ticari taksilerde şoförlük yapamayacak. Genelge kapsamında 69 yaşından gün alanların şoförlük yapamayacağı belirtildi. İTEO Başkanı Aksu’nun mesajı şöyle: Değerli meslektaşlarımız; Ticari taksi alımı için ve şoförlük yapabilmek için 65 olan yaş şartı 68 olarak değiştirilmiştir.

Taksicilik için SRC gerekli mi?

Dolmuş şoförleri, taksi şoförleri, okul servisi ya da personel servisi şoförleri, şehir içi ya da şehirlerarası otobüs kullanan şoförler SRC 2 belgesi almalıdır. Yaş konusu SRC 1 belgesi alma koşulları ile aynıdır. SRC 2 belgesi almak için de psikoteknik raporu alınması gerekmektedir.

Taksi şöför kartı kimlere verilmez?

Ancak şoför kartı şartlarını yerine getiriyor olmanız gerekmektedir. Bunların başında B sınıfı ehliyet sahibiyseniz süresinin en az 7 yıllık olması, E sınıfı sahibiyseniz asgari 3 yıllık olma şartı var. Ehliyet süresi belirttiğimiz kriterleri taşımıyorsa kart başvurusu yapamazlar.

Şoför kartı ücreti ne kadar?

Şoför kartı başvurusu yapılıp tüm evraklar sisteme yüklendikten sonra bir veya iki gün içerisinde başvuru neticelenmektedir. Akabinde sizden yine sisteme giriş yaparak belge harcını yatırmanız istenir. 2019 yılı için kart ücreti 100 TL dir. Ödemeler kredi kartı ile internet üzerinden yapılmaktadır.

Taksi şoförü ne kadar kazanır?

Yeni sistemde, taksi şoförleri sosyal yardımlar ve tüm primler dahil aylık ortalama 6 bin 622 TL net maaş alacak, ayrıca iki maaş performans primi ödenecek.

Ticari taksi için hangi SRC belgesi?

SRC 2 Belgesi Ticari taksi kullananlar, personel taşımacılığı yapanlar, il, ilçe, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapanlar, dolmuş sürücüleri, öğrenci servis şoförleri, kısacası yolcu taşıma yükümlülüğü olan sürücülerin almak zorunda oldukları belgedir.

18 yaşında taksici olunur mu?

Ehliyetsiz ve SRC belgesiz taksicilik yapılmaz. Ehliyet (sürücü belgesi), almak için 18 yaşını bitirmiş olmak, ortaokul mezunu olmak, sağlık raporu almak, sürücü kursu sertifikası almak, sabıkasız belgesi almak gerekmektedir.

69 yaş ticari araç kullanabilir mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından 14.09.2021 tarihinde yapılan düzenlemeyle, COVID 19 Tedbirleri Kapsamında karayolu taşımacılığında ağır ticari araç sürücü ihtiyacını karşılamak amacıyla 65 olan yaş sınırını 69 yaş sınırına çekti.

Ticari araçlarda çalışma yaşı kaç?

Ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan şoförlerin yaşı 2004’te 63, 2016’da ise 65 olarak değiştirildi. Bu araçları kullananlar 66 yaşından gün aldıktan sonra işi yapmaya devam ederse ceza kesiliyor.

Ticari araç kullanmak için src gerekli mi?

Denetimlerde yük veya yolcu taşıdığınız baz alınmaz şirket adına kayıtlı veya ticari bir araç kullanıyorsanız SRC Belgesi ibraz zorunluluğunuz vardır. Ticari amaçla kullanılan tüm araçlarda, aracın kulanım amacına göre şoförün SRC belgesi olması zorunludur.

Ticari araçta src zorunlu mu?

Şehir içi ya da şehirler arası yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücülere önemli bir uyarı geldi. Uyarıya göre ticari araç kullanan şoförlerin mesleki yeterlilik belgesi (SRC) taşıması bundan sonra zorunlu olacak.

İbb şoför kartı kimlere verilir?

Şoför kartı İBB tarafından verilen ve turizm taşımacılık, okul personel servisi, yol belgesi araçlarını kullanan şoförlerden talep edilen mesleki yeterlilik belgesidir. Bu belge olmadan yukarıda bahsettiğimiz alanlarda faaliyet gösteren araçları kullanamazsınız.

Izmir şoför tanıtım kartı nereden alınır?

Bu amaçla daha önce Odamızda gerçekleştirilen işlemler, Mayıs 2019’dan itibaren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde yapılmaktadır. Şoför Tanıtım Kartı almak isteyenler, şu evraklarla İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne başvurabilir: Sürücü belgesi fotokopisi.

Taksi şoförü sağlık raporu nereden alınır?

Sağlık Raporu (Göz ve dahiliye uzman doktoru tarafından onaylı imza ve kaşeli) Bu rapor ilçe sağlık merkezlerinden, il sağlık merkezlerinden veya tam teşekküllü devlet hastanelerinden tedarik edilebilir.