Soma faciasının sebebi nedir?

Soma maden faciası neden oldu?

Soma Faciası, 13 Mayıs 2014’te Türkiye’nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan madencilik kazası. … tarafından işletilen maden ocağında, patlamaya elektrikli ekipmanların sebep olduğundan şüphelenildi.

Soma göçük ne zaman oldu?

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te yaşanan maden faciasında 301 madenci hayatını kaybetmişti.

Soma hangi maden var?

Ülkemizin kaliteli linyit yataklarına sahip olan ilde linyit sahaları ağırlıklı olarak Soma ilçesinde yer almaktadır.

Can Gürkan ne oldu?

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan‘a 20 yıl, mühendisler Efkan Kurt ile Adem Osmanoğlu’na ise 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Evinç ise beraat etti.

Soma maden kime ait?

Soma Holding, TTK’dan sonra Türkiye’nin en büyük kömür üreticisidir. Holdingin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan’dır.

Soma’da kaç maden işçisi öldü?

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının davası Yargıtay 12.’nci Ceza Dairesi’nin Ocak ayında verdiği kararla ile 13 Nisan tarihinde yeniden görülmeye başlamıştı.

Soma Holding patronu kim?

Holdingin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan’dır. Başta kömür madenciliği olmak üzere, inşaat, gayrimenkul ve maden ekipmanları sanayisi gibi alanlarında faaliyet gösterir. 1984 yılında tarafından Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’nin kurulmasıyla temelleri atılmıştır.

Soma Maden de kaç kişi öldü?

Maden şirketinin yöneticisi Can Gürkan’a 20 yıl hapis cezası verildi. Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının davası Yargıtay 12.’nci Ceza Dairesi’nin Ocak ayında verdiği kararla ile 13 Nisan tarihinde yeniden görülmeye başlamıştı.

Can Gurkan hapiste mi?

Mahkeme başkanı, ‘bilinçli taksirle çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan‘a 20 yıl, mühendisler Efkan Kurt ile Adem Osmanoğlu’na 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Evinç ise beraat etti.

Can Gürkan tutuklu mu?

Büyük patron Alp Gürkan ve Türkiye Kömür İşletmeleri başkontrolörleri Adem Ormanoğlu ve Efkan Kurt dahil 37 kişi ise beraat etmişti. Karar, istinaf mahkemesi tarafından kesinleştirilince, Can Gürkan, 19 Nisan 2019’da tahliye edilmiş, dava dosyası da Yargıtay’a taşınmıştı.

Polyak madencilik kimin?

Hüsnü Özyeğin’in Fiba Holding’i ve Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat’ın sahibi olduğu Polat Madencilik A.Ş. ortaklığıyla kurulan Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic.

Alp Gürkan Kimdir Nereli?

Alp Gürkan
Doğum Alp Gürkan 18 Ocak 1938
Milliyet Türkiye
Meslek İş adamı, jeoloji mühendisi
Çocuk(lar) Can Gürkan

Soma faciasında kaç kişi kurtuldu?

Faciadan şans eseri kurtulan Sami Yavuz, ilçede her şeyin eskisi gibi olduğunu söylüyor. “Kendimi çok zor toparladım.” Ahmet Mutluer, 13 Mayıs 2014’te Manisa’nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği, 162’sinin ise yaralandığı maden faciasından sağ kurtulabilmiş işçilerden biri.

Soma faciası hangi madende oldu?

Soma Faciası, 13 Mayıs 2014’te Türkiye’nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan madencilik kazası.

Soma’da ne yapılır?

Soma Gezilecek Yerler: Soma‘da Mutlaka Görmeniz Gereken 6 Yer

  • Menteşe Kaplıcaları Menteşe Kaplıcaları …
  • Darkale – Tarhala Köyü Darkale Köyü …
  • Emir Hıdır Bey Camii. Emir Hıdır Bey Camii. …
  • Damgacı Camii. Damgacı Camii. …
  • Darkale Minareli Camii – Darkale Kırkoluk Camii. …
  • Darkale Hamamı …
  • Kurşunlu Kaplıcaları …
  • Sardes Antik Kenti.