Ilçelerde taksi durağı nasıl kurulur?

Taksi durağı kaç para kazandırır?

Durağa bağlıysa günde ortalama olarak 20 lira durak parası ödeniyor. Bu ücretler yevmiye haricinde gerçekleşiyor. Bir ticari taksi yevmiye usulü çalıştığında ayda yaklaşık 15 bin lira gelir elde ediyor.

Taksilerin şehirlerarası yolcu taşıyabilir mi?

Türkiye genelinde bütün illerde ticari taksilerle şehirci yolcu taşımacılığı yapılmaktadır. Ancak bu taşımacılık bağlı bulundukları illerin mücavir alanı dışına da taşmaktadır. Bu tür taşımacılık yaparken dikkat edilmesi gereken husus il dışına taşımacılığı yaptıktan sonra gelirken aracının boş olarak dönmesi gerekir.

Taksimetre nerede açılır?

Tabi ki taksimetre sizi aldığımız yerde açılır. Hiçbir zaman duraktan taksimetre açık olarak adresinize taksi gelmez. Öncelikle dikkat edilmesi gereken en önemli konu arasında taksi seçimi gelmektedir. Yoldan geçen bir taksi yerine taksi durağından çağrılan bir taksi her daim daha güvenlidir.

Ticari taksi çalışma ruhsatı nasil alınır?

Çalışma Ruhsatı başvuruları elektronik başvuru sistemi üzerinden yapılmaktadır. http://e-tuhim.ibb.gov.tr/ internet adresinden elektronik başvuru sistemine giriş yaparak tüm esnafımız Çalışma Ruhsatı başvurusunda bulunabilmektedir.

1 taksi plakası ne kadar kazandırır?

Ancak İstanbul için ortalama bir Taksi Plakası kazancı çıkartmak gerekirse hafta içi 24 saatte 500TL getirisi olan Taksi Plakası 500TL X 30 Gün 15.000TL Yapar yani ortalama aylık kazancınız 15.000TL gibi bir rakama denk gelir. Taksimetre Zamları ile beraber bu kazanç katlanarak yükselmektedir.

Taksi plakası almak karlı mı?

Bir yatırım aracı olarak görülen taksi plakaları satarken yatırımcısına iyi para kazandırıyor çünkü değeri sürekli artıyor. Ayrıca kiralayarak da para kazanmak mümkün… İstanbul’da bir taksi plakasının ortalama fiyatı 1 milyon 410 bin TL civarında ancak kayıtlı olduğu yere göre 2 milyon TL’ye kadar çıkabilmekte.

Taksiler muaf mı?

İçişleri Bakanlığı genelge ile merak edilen konuya açıklık getirdi. Buna göre, şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.) sürücü ve görevlileri yasaklardan muaf olacak.

A 1 yetki belgesi nedir?

A türü yetki belgesi: Ticari amaçla otomobille yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır: A1 yetki belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacaklara, A2 yetki belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, verilir.

Taksi nasil Cagrilir?

Müşteri, Uygulama’ya kayıt olup Uygulama’yı açtıktan sonra taksi çağırma butonuna tıkladığında, Uygulama aracılığıyla, bulunduğu konuma en yakın olan taksi kendisine yönlendirilir ve Sürücü çağrıyı kabul ettiği takdirde; Sürücü ve araca ait bilgiler Müşteri’ye ulaştırılır.

Taksi 1 km ne kadar yazar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) UKOME Aralık ayı olağanüstü toplantısında, taksilerde açılış ücreti 5.55 liradan 7 liraya, kısa mesafe 14.50 liradan 20 liraya, kilometre başına 0.34 liradan 0.45 liraya, bekleme ücreti 0.53 liradan 0.80 liraya yükseltildi.

Taksicilik belgesi nasıl alınır?

Taksi şoförü kartı için gerekli belgeler; Sağlık Raporu (Göz ve dahiliye uzman doktoru tarafından onaylı imza ve kaşeli) Bu rapor ilçe sağlık merkezlerinden, il sağlık merkezlerinden veya tam teşekküllü devlet hastanelerinden tedarik edilebilir. Sürücü ceza puanı dökümü.

Taksi durağı açmak için ne gerekir?

a) Durak açma Talebinde bulunanlara ait ehliyet, nüfus cüzdanı sureti, İkametgah İlmuhabiri, araç ruhsatının fotokopisi. b) Durak açılacak yere ait adres, tapu, çap ve kira sözleşmesi. MADDE 7. UKOME tarafından uygun görülen yerlere taksi durağı Açma-Çalıştırma ruhsatı verilir. Duraklara numara verilecektir.

Taksi plaka Kirasi ne kadar?

İki şoför günlük olarak toplamda 400 TL ödeme yaparlar. Bu miktar ayda 12.000 TL ‘ye denk gelmektedir. 12.000 TL’den yaklaşık 8.000 TL ‘lik kiralama ücreti çıkartıldığında taksi durağı sahibi yalnızca şoför ve galerici arasında aracı olduğu için ortalama 4000 TL civarında bir komisyon alır.

Taksi plakası karlı mı?

Bir yatırım aracı olarak görülen taksi plakaları satarken yatırımcısına iyi para kazandırıyor çünkü değeri sürekli artıyor. Ayrıca kiralayarak da para kazanmak mümkün… İstanbul’da bir taksi plakasının ortalama fiyatı 1 milyon 410 bin TL civarında ancak kayıtlı olduğu yere göre 2 milyon TL’ye kadar çıkabilmekte.

Bir kişi kaç tane taksi plakası alabilir?

86/10553 sayılı Kararda da görüleceği üzere bir kişiye birden fazla plaka verilemez.