Verim ne demek kısaca?

Verim Türkçe mi?

Fransızca rendement “verim, getiri, gelir” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca rendre “geri getirmek, iade etmek, ödemek” fiilinden +mentum sonekiyle türetilmiştir. Bu sözcük Latince reddere “geri vermek, gelir getirmek” fiilinden evrilmiştir.

Yeterlilikleri ne demek?

Yeterlilik, bireyin sahip olduğu belirli niteliklerin sorumlu otoritelerce değerlendirilmesi ve geçerlilik kazandırılması sonucunda elde edilen belgelerin tümünü ifade etmektedir.

Randuman mı randıman mı?

Randiman ne demek TDK? Randıman kelimesinin TDK’ye göre anlamı “verim” şeklindedir. Randıman kelimesinin cümle içinde örnek kullanımı ise şu şekildedir; “Orada evin randımanı artıyorsa burada da kulübün randımanı artacak.”

Randıman Türkçe mi?

Randıman kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir. Randıman kelimesinin anlamı verim olarak görülüyor.

Verim ne demek TDK?

Verim (isim) Çalıştırılan, işletilen, bakılan bir şeyin verdiği sonuç veya bu sonucun niceliği, mahsul, randıman “İşçilerin verimi.

Verim yüzdesi nasıl bulunur?

Yüzde verim teorik verimin gerçek verim yüzdesi oranıdır. Deneysel verim bölünür hesaplanan teorik verimin% 100 ile çarpılması. Gerçek ve teorik verim aynıysa, yüzde verimi% 100’dür.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi nedir?

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ile uyumlu olacak şekilde tasarlanan; ilk, orta ve yükseköğretim dâhil, meslekî, genel ve akademik eğitim ve öğretim programları ve diğer öğrenme yollarıyla kazanılan tüm yeterlilik esaslarını gösteren ulusal yeterlilikler çerçevesini ifade …

Yetkinlik ve yeterlilik nedir?

Yetkinlik: organizasyon beklentilerini (yüksek performans) karşılayabilmeyi sağlayan kişinin ayırt edici nitelikleri ve kişisel özellikler bütünüdür. Yeterlilik: İlgili iş için kişinin yeteneğinin, sahip olduğu bilgi, beceri ve yetkinliklerin göstergesidir.

Spontane okunuşu nasil?

O kelimelerden biri de spontane. Aslında halk arasında spontan ya da spontane olarak telaffuz ediliyor. Ancak TDK’ya göre doğru olanı spontane.

55 randıman ne demek?

1 kg kabuklu fındığın kırılıp iç haline getirilmesi ile çıkan iç fındığın ağırlığının kırılan kabuklu fındık ağırlığına oranıdır. Yani 1 kg fındık kırılır ve 550 gr iç fındık elde edilirse bu fındığa 55 randıman fındık denir…

Spontane Türkçe kelime mi?

Özellikle sanal iletişim mecralarında karşımıza sıkça çıkan bir kelime. Spontane kelimesinin Türkçe anlamına gelince. Spontane kelimesi Fransızca kökenli bir sözcüktür. TDK spontane kelimesinin anlamını “anlık” ya da “kendiliğinden” şeklinde tanımlıyor.

Orjinal kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

ORİJİNAL KELİME ANLAMI NEDİR? Türk Dili Kurumu sözlüğüne göre; kelime çeşitli anlamlarda kullanılmaktadır. Orijinal sözcüğü; özgün, otantik, alışılagelenden daha değişik, şaşırtıcı nitelikte olan, fabrikası tarafından yapılan, taklit olmayan araç ve gereç anlamına gelmektedir.

Verim eş anlamı nedir?

Herhangi bir durumun ya da kişinin getirdiği iyi sonuç olarak verimli kelimesi kullanmaktadır. Aynı zamanda verimi iyi olan ya da bol olan şeklinde tabir edilebiliyor. Verilen bu tabir doğrultusunda verimli kelimesi için ayrıca randımanlı sözcüğünü de kullanmak mümkün. Verimlinin eş anlamlısı randımanlı sözcüğüdür.

TDK da bayan ne demek?

Bayan, kadınların ad veya soyadlarının önüne gelen bir saygı sözcüğüdür, bir nevi erkeklerde kullanılan “bay”ın kadınlar için olan kullanımıdır. … Ancak daha yaygın olarak, addan sonra kullanılan hanım sözcüğü nedeniyle bu anlamı arka planda kalmıştır.

Yüzde verim ne demek?

Bir kimyasal tepkimeden elde edilen ürünün, aynı tepkimeden kuramsal olarak elde edilebilecek ürün miktarına bölerek bulunan ve yüzde ile ifade edilen miktarı.