Vazife nedir kısaca tanımı?

Vazife ne demek TDK?

Vazife sözcüğü; çok sık bir şekilde karşılaşılan kelimeler içerisinde yer almaktadır. Bununla beraber bu kelime, Arapça kökenli bir kelimedir. Türk Dil Kurumuna göre vazife sözcüğünün anlamları; ödev ve görev olarak belirlenmiştir.

Vazife hayatı nedir?

Hayat vazifesi, görevi.

Vazife eş anlamı nedir?

Vazife kelimesinin Türk Dil Kurumu’na göre eş anlamlısı ‘görev’ şeklinde tanımlanmaktadır.

Vazife edinmek ne demek?

fazlasıyla ciddiye almak, işi olmadığı halde bir konuya yoğunlaşıp ince ayrıntısına kadar detaylandırmak. Bilerek veya bilmeyerek bir işi yapmaya sorumlu olmaktır.

Lezzete lezzet katmak ne demek?

Bir şeyin içine, üstüne veya yanına, niteliğini değiştirmek veya niceliğini artırmak için başka bir şey eklemek, karıştırmak, ilave etmek.

Dahili ve harici ne demek?

Harici Donanımlar Daha sonradan kasanın kapağı açılmadan usb portları veya kablosuz özellikler kullanılarak sisteme dahil edilen tüm dış donanımlar harici donanımdır. Ancak anakartı satın aldığımızda anakart üzerinde olan çipsetler, güney köprüsü, kuzey köprüsü gibi bileşenler dahili donanımdır.

Kudret dinde ne demek?

Kudret Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kudret: Gücü yetmek demektir. Allah sonsuz güç sahibidir. Kudret sıfatının zıddı olan acizlik, Allah hakkında düşünülemez. Evrende her şey Allah’ın güç ve kudretiyle olmaktadır.

Vasıf ne demek?

Vasıf;nitelik,kalite anlamına gelir. Örnek cümleler: Atatürk ülkesi için tüm komutanlık vasıflarını sergileyen büyük bir liderdi. Vasıf kelimesinin eş anlamlısı niteliktir.

Vazife eş anlamlısı nedir Eodev?

Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre vazife kelimesinin anlamı ödevdir. Bir diğer anlamı ise görevdir.

Tümce kelimesinin eş anlamı nedir?

Buna göre tümce kelimesinin eş anlamlısı ise cümle olarak bilinmektedir.

Şerait i ne demek?

Ahval ve şerait genellikle birleştirilerek kullanılsa da tek başına anlamlar da taşıyan iki sözcüktür. Buna göre ahval içinde bulunulan durum ve olay; şerait ise gidişat anlamlarında kullanılmaktadır.

Harici kişi ne demek?

hariciler’e mensup kişi. dışla ilgili olan *.

Dahili ve harici donanımlar nelerdir?

İç donanım parçaları, ana kart, RAM, işlemci, ses kartı, sabit disk, ethernet, ekran kartı ve modemdir. Dış donanım parçaları ise, fare, kasa, kulaklık, klavye, yazıcı, hoparlör, tarayıcı ve monitördür.

Kudret ve ilim ne demek?

işte bu ilim sıfatıdır. allah’ın sonsuz, sınırsız ilim sıfatı her şeyi bilir. o bilgisi ile kainatın projesini yapmıştır veya zaten o proje ilim sıfatında hep mevcut idi. kudret sıfatı ise ustadır. binayı tam olarak projedeki gibi materyalize eder. kudret sıfatı yalnızca yapar; onun bilme ile alakası yoktur.

Kadir ve kudret kavramlarının anlamları hakkında neler biliyorsunuz?

Cevap : Kadir : Allahü teâlânın sıfatlarından biri; gücü her şeye yeten, hakîkî kudret sâhibi. Kudret : Allahü teâlânın sıfat-ı sübûtiyyesinden biri. Allahü teâlânın her şeye gücünün yetmesi.