Kuruluş Osman daki Tekfur Nikola kimdir?

Tekfur Nikola yı kim oynuyor?

Kuruluş Osman dizisinde Nikola karakterini Erkan Avcı canlandırmaktadır.

Kuruluş Osman Inegöl tekfuru kimdir?

Kuruluş Osman dizisinde Nikola karakterine Erkan Avcı hayat veriyor. Tekfur Nikola olarak bilinen Aya Nikola, Hristiyan beyleri arasında yer alıyor. Burak Özçivit ve Yıldız Çağrı Atiksoy’un başrollerinde yer aldığı ATV’nin sevilen dizisinde Nikola’yı Erkan Avcı oynuyor.

Osmanlı Nikola nasıl öldü?

Aya Nikola ne zaman öldü? Aşıkpaşazade’ye göre İnegöl tekfuru Aya Nikola 1299’da Turgut Alp önderliğindeki İnegöl kuşatması sırasında öldürülmüştür. Bazı tarihçilere göre bu olay Osmanlı Devleti’nin yılı olarak kabul edilmiştir.

Nikola nerenin tekfuru?

Aya Nikola veya Ayos Nikolayos (Yunanca: Άγιος Νικόλαος) (? – 1299) İnegöl tekfuru.

Aya Nikola kaç yaşında?

Erkan Avcı, 1 Ocak 1982 tarihinde Diyarbakır’da doğmuştur. Aslen Diyarbakır’lıdır. Mimar Sinan Üniversitesi’ni bitiren başarılı oyuncu, Zenne filmindeki performansıyla 2011 yılında 48’inci Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Rogatus laskaris kimdir?

Dizinin 3. sezonunda oyuncu kadrosuna sürpriz isimler katılıyor. Yeni isimlerin kim olduğu ise arama motorlarında sorgulanıyor. Bu isimlerden birisi de Bilecik Tekfuru Rogatus Laskaris oldu. Laskaris karakterine ise oyuncu Yıldıray Şahinler hayat verecek.

Kalanoz kim?

Kalanoz başa bela bir Bizans askeri ve ajanıdır. Kuruluş Osman Kalanoz‘a Şevket Suha Tezel hayat veriyor.

Bizans Nikola ne zaman öldü?

Aya Nikola veya Ayos Nikolayos (Yunanca: Άγιος Νικόλαος) (doğum: ? – ölüm: 1299) İnegöl tekfurudur. 1278 yılında II.Andronikos tarafından İnegöle Tekfur olarak gönderilmiştir.

Tarihte Mal Hatun kimdir?

Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in eşi ve ikinci padişah Orhan Gazi’in annesidir. Şeyh Edebali’nin kızı Râbi’a Bâlâ Hâtun ile karıştırılan Malhun Hâtun‘un babası Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey’dir. Vakfıyesinde adı Malhun binti Ömer Bey olarak gösterilmiştir.

Bizans tekfuru Aya Nikola kimdir?

Aya Nikola veya Ayos Nikolayos (Yunanca: Άγιος Νικόλαος) (doğum: ? – ölüm: 1299) İnegöl tekfurudur. 1278 yılında II.Andronikos tarafından İnegöle Tekfur olarak gönderilmiştir. Kayı boyu ve başta Ertuğrul Gazi ile iyi ilişkilerde bulunmuştur.

Kalanoz nasıl öldü?

İkizce Savaşı’nda Bizans ordusunun bozguna uğraması üzerine komutan Kalanoz, Yaylacık güzergâhındaki Karacahisar kalesine kaçarken Osmanlı askerleri tarafından Koruklu/Kokulu deresinde öldürülmüştür.

Boran Alp nasıl öldü?

Boran Alp yeni bölümde esir düşmektedir. Madendeki patlamanın ardından tekfurlara esir düşen Boran Alp, Tekfur Nikola tarafından infaz edilmek üzereyken, Selçuklu Veziri Alemşah, Osman Bey’i kontrol altına almak hedefiyle Bitinya’ya geliyor.

Nikola ne zaman öldü?

Aya Nikola veya Ayos Nikolayos (Yunanca: Άγιος Νικόλαος) (doğum: ? – ölüm: 1299) İnegöl tekfurudur.

Bilecik tekfuru Rogatus kimdir?

Akıncı, Ufak Tefek Cinayetler, Çukur gibi yapımlarda rol alan başarılı oyuncu Yıldıray Şahinler, atv’nin reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman’ın yeni sezonuna Osman Bey’in baş düşmanlarından biri olan Bilecik Tekfuru Rogatus Laskaris karakteri ile dahil oldu.

Kosses nasıl müslüman oldu?

Osmanlı emrinde Mihal Bey, Osman Gazi ile dostane ilişkisi sebebiyle 1313’de Müslüman olmuş, bunun üzerine Osman Bey’in teklifiyle Abdullah adını almıştır. Böylelikle adı Abdullah Mihal Gazi olmuştur.