Pompalı tüfeğe ruhsat gerekir mi?

Pompalı silah ruhsatı kaç yaşında alınır?

KİMLER ALABİLİR: Silah Ruhsatının Verilmesini engelleyen hallerden birine girmeyen 21 yaşını doldurmuş olan herkes bulundurmak maksadı ile silah satın alabilir.

Pompalı tüfekler için ruhsat gerekir mi?

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda, pompalı tüfeklere ruhsat alınması zorunluluğu getiren tasarı kabul edildi. Hava ve gaz basıncı ile çalışan ateşsiz tüfek ve tabanca satışlarında bu belge aranmayacak.

Internetten av tüfeği alınır mı?

Pompalı tüfek gibi yivsiz silahlarla, av amaçlı kullanılan her türlü kesici aletin internet üzerinden satışı yapılamayacak. Hiçbir şekilde reklam ve tanıtıma izin verilmeyecek. Yasağa uymayanlara 50 bin lira para cezası verilecek.

Pompalı tüfek herkes alabilir mi?

Bu hafta Meclis’e gelecek yeni silah kanununa göre 18 yaşını dolduran herkes pompalı tüfek sahibi olabilecek.

18 yaşında yivsiz av tüfeği alınır mı?

a. Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi : 18 yaşını bitirmiş ve engel hali bulunmayan kişilere bir defaya mahsus ikamet edilen İl Valiliği / İlçe Kaymakamlığınca verilir.

Silah taşımak için kaç yaşında olmak gerekir?

Silah ruhsatı almak için 21 yaşını doldurmuş ve EGM tarafından incelemeden geçmiş olmak gerekmektedir.

Pompalı av tüfeği almak için neler gerekli?

Tüfek Satın Alma Belgesi Ve Yivsiz Av Tüfek Ruhsatnamesi

  • DİLEKÇE (Yeni/Devir Alınan Tüfek Dilekçesi —-Ruhsat Yenileme Dilekçesi)
  • DOKTOR RAPORU (Aile Hekimliği veya Sağlık Ocağı)
  • 3 Adet Renkli fotoğraf ( Son 6 ay içerisinde çekilmiş olacaktır.)
  • NÜFUS CÜZDANI.
  • Satın alınan YİVSİZ TÜFEK ve FATURASI tespit için getirilecek.

Pompalı tüfeğin cezası nedir?

Çok düşük fiyatlarla kaçak olarak alınabilen pompalı av tüfeği vb. tüfeklerle işlenen suçlar, ateşli silahlarla işlenen suçların yüzde 41,65’ini oluşturdu. Ruhsatsız av tüfeği sahibi olmanın yalnızca 944 TL idari para cezası bulunuyor.

Ruhsatsız silah cezası kaç tl 2021?

Ruhsatsız silah bulundurmanın cezası, 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası ya da 25 günde 100 güne kadar adli para cezasıdır. Suça konu silahın niteliğine göre verilecek ceza artabilmektedir.

Türkiyede susturucu yasak mı?

1. Susturucu KESİNLİKLE yasak. 2. Hertürden otomatik silahlar KESİNLİKLE yasak.

Yivsiz av tüfeği kimler alabilir?

a. Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi : 18 yaşını bitirmiş ve engel hali bulunmayan kişilere bir defaya mahsus ikamet edilen İl Valiliği / İlçe Kaymakamlığınca verilir.

Yivsiz av tüfeği arabada taşınır mı?

Böyle bir şey mümkün mü? Bulundurma ruhsatlı silahınızı ancak ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. Silahın arabada bulundurması diye bir şey söz konusu değildir.

Yivsiz av tüfeği satın alma belgesi kaç günde çıkar?

Tüfek Satın Alma Belgesi Kaç Günde Çıkar Genel olarak başvurular 10-15 gün içerisinde sonuçlanmakta ve belgeler alınmaktadır ancak bölgeye ve yoğunluğa göre bu süre değişiklik gösterebilir.

18 yaş üstü silah alabilir mi?

Silah taşıma ruhsatı almak için ilk şart kişinin 21 yaşını doldurmuş olması ilk şarttır. 21 yaşını doldurmamış kimseler silah taşıma ruhsatı alamazlar. Bu tabanca almak için geçerli bir faktördür. Yivsiz av tüfeği almak için 18 yaşını bitirmiş olmak yeterlidir.

18 yaşında hangi silah alabilir miyim?

Tek atımlık av tüfeği için 18, tabanca için 21 yaşını bitiren, sağlık bakımından bir engeli olmayan, silahın kanuni yollardan temin edildiğini belgelendiren kişiler, silah edinmek için haklı bir nedene sahip olmak, silahın güvenli korunması için fiziki tedbir almış olanlar, silah ruhsatı alabilecek.