Yemiş diye neye denir?

Yemiş cümlesi nedir?

Yemiş cümlesi nedir? *Pazardan çok güzel yemişler aldım. *Eğer kaliteli bir yemiş bulabilirsem kümesteki hayvanlara vereceğim. *Eğer kaliteli bir yemiş almak istiyorsan bizim hale geleceksin.

Yemiş ne demek Ekşi?

meyvenin türkçesi.ege bölgesinde incir sözcüğünün yerine de kullanılır. yemeğini yiyip bitirmiş.

Yemeni ne demek TDK?

Türk dil kurumunda yemeni farklı bir anlamda daha kullanılmaktadır. O da başın örtülmesi için kullanılan bez parçası anlamındadır. Tülbent de bu kelimenin yerine kullanılabilir. Ayakkabı anlamındaki yemeni kelimesi de ikinci anlam olarak verilmiştir.

Bango ne demek TDK?

Bango Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit bango kelimesi bir masa veya tezgah olarak ifade edilir. Ancak bu durum belli bir sektöre uygun şekilde kullanılmaktadır. Daha çok günümüzde Manifatura ya da Tuhafiye için bu mağazalardaki masa ile tezgah olarak adlandırılır.

Incire neden yemiş denir?

tazesi kaba, kurutulmuşu incirdir. yemiş ise meyvedir. izmir ve aydın bölgelerinde özellikle bolca incir yetiştiği için çokca incir yerine yemiş isim olarak kullanılmaktadır.

Leh ve aleyh ne demek?

Bir durumun olumsuz sonuçlanması anlamına gelir. Leh ise durumun pozitif yani olumlu sonuçlanmasını ifade eder. Lehine,olay ve durumlar karşısında olumlu ifadedir. Aleyhine ise lehine tam tersi, olumsuz durumu göstermektedir.

Yemiş ne demek incir?

tazesi kaba, kurutulmuşu incirdir. yemiş ise meyvedir. izmir ve aydın bölgelerinde özellikle bolca incir yetiştiği için çokca incir yerine yemiş isim olarak kullanılmaktadır.

Argoda yandan yemiş ne demek?

unlu birine benzeyen, ya da benzemeye calisan ama pek te basarili olamayan birine de bu sekilde hitap edilebilir, or: hatun adriana lima’nin yandan yemisi. türk evladının şaftı kaymış sözü yerine kullandığı bir deyiştir.

Al yemeni ne demek?

Yemeni, Anadolunun bazı bölgelerinde hala üretimine devam edilen, manda, sığır, keçi ve oğlak derisinden faydalanılarak üretilen ayakkabı çeşitidir.

Cepken ne demek sözlük anlamı?

ÇEPKEN – CEPKEN i. (< çek-men > çekpen, göçüşme ile çepken > cepken) [Kelime Farsça’ya da geçmiştir] Gömlek üzerine giyilen, kolları bol ve yırtmaçlı, çoğunlukla yakasız, sırma işlemeli, bele kadar inen kısa giyecek: Tamâmen sırma ile kaplanmış bir Arnavut çepkeni hediye etmişti (Hâlit Z.

Bango neye denir?

İzmir’de mutfak tezgahına bango denir.

Bankon ne demek?

Banko banko ne demek? İşyerlerinde üzerine eşya koymaya elverişli, iştakibi için gelenle görevli arasına konulmuştezgâh. Talih oyunlarında, oyunu yönetenin ortaya koyduğu para. Talih oyunlarında oyunu yöneten kimse.

İncir demek neden ayıp?

İncir farsçada kıç demekmiş. Delik manasına geliyormuş. Şimdi biz bu güzel meyveye kıça benzediği için mi incir diyormuşuz. … Kanaatimce dübür düşkünü sapkın insanlar bile böyle bir isimlendirme yapmaz, bu mübarek meyveye nasıl bir hakarettir bu.

Egede incir ne anlama gelir?

kıyı ege bölgesinde yaş inciri -yeşil ve top gibi olanı- ifade etmek için kullanılan kelime yemiştir. hatta bizim bölgede yörükler arasında “lap” kelimesinin de yemiş yerine kullanıldığını duydum.

Leh kimlere denir?

Leh kimlere denir? Bir şeyden veya bir kimseden yana olma, aleyh karşıtı. Polonyalı.