Yemeni ne demek TDK?

Yemeni Nedir yemeni?

Yemeni, Anadolunun bazı bölgelerinde hala üretimine devam edilen, manda, sığır, keçi ve oğlak derisinden faydalanılarak üretilen ayakkabı çeşitidir.

Yemen ne anlama gelir?

Sağ, sağ taraf. Mutluluk. Yemen.

Yemeni Tülbent nedir?

1. Kalıpla basılıp elle boyanan, kadınların başlarına bağladıkları tülbent: “Genç güzel aşçı kadının dört örgülü uzun saçları siyah bir yemeni ile örtülüydü.” -Aka Gündüz.

Nazarın kelime anlamı nedir?

Nazar ya da kem göz, canlı veya cansız bir varlığın başına kaza veya belâ gelmesine neden olduğuna inanılan bakış. Nazardan özellikle çocukların, hamilelerin ya da hayvanların etkilendiğine inanılır.

Son Sedir ne demek?

“Sidret’ül münteha”, son sedir anlamında Arapça tanım terkibidir. 7. kat gökte, Allah’a yaklaşmada varlıkların ulaşabileceği son sınır olarak kabul edilir. İfade kaynağını Necm suresindeki bir ayetten alır. “Sidretül münteha” Arapça bir izafet terkibi olup “son sedir” veya “tenhadaki sedir” anlamına gelir.

Yemeniciye ne denir?

Yemeni yurdumuzun diğer yörelerinde yazmaya verilen ad olmasına karşılık, yöremizde ayağa giyilen bir çeşit ayakkabıya verilen addır. Gaziantep’te Yemeniciliğe “Köşkercilik” yemenicilere “köşker”, yemeni ustalarına da “köşker ustası” denilmektedir.

Yemenicilik yapana ne denir?

YEMENİCİLİK – Gaziantep GAZİANTEP YEMENİSİ VE YEMENİCİLİK Üstü kırmızı ya da siyah deriden, tabanı köseleden yapılan topuksuz ve çok sıhhatli bir tür ayakkabıdır. Gaziantep’te Yemeniciliğe köşkercilik”,yemenicilere “köşker”, yemeni ustalarına da “köşker ustası” denilmektedir.

Cepken ne demek sözlük anlamı?

ÇEPKEN – CEPKEN i. (< çek-men > çekpen, göçüşme ile çepken > cepken) [Kelime Farsça’ya da geçmiştir] Gömlek üzerine giyilen, kolları bol ve yırtmaçlı, çoğunlukla yakasız, sırma işlemeli, bele kadar inen kısa giyecek: Tamâmen sırma ile kaplanmış bir Arnavut çepkeni hediye etmişti (Hâlit Z.

Yemeni ayakkabı nedir?

Yemeni; üstü kırmızı ya da siyah deriden, tabanı köseleden dikilen topuksuz ve çok sıhhatli olan ayakkabıdır. Yemeni yurdumuzun diğer yörelerinde yazmaya verilen ad olmasına karşılık ayağa giyilen bir çeşit ayakkabıya verilen addır.

Tülbent kumaşına ne denir?

Tülbent ya da dülbend, kelimenin aslı gönül bağlayan anlamına gelen dilbend sözcüğünden gelmektedir. İnce pamuk ipliğinden dokunmuş, gayet yumuşak, beyaz ve ince bir kumaştır. Tülbent, seyrek dokunmuş hafif gramajlı ve yumuşak bir kumaştır. Tülbent kumaş, başörtüsü, yemeni, yazma ve sarık yapımında kullanılmaktadır.

Tülbent mi tülbent mi?

türkiye’de ise farsça bağ, bağlanan şey anlamına gelen bent (bend) eki almış ve tülbent olmuş.

Nazar Arapça nasıl denir?

İşe nazar değdiren konular bunlar….nazar kelimesinin Tüm Türkçe Arapça çevirisi ve anlamı

Orijinal metin Anlam
nazar [Genel] نَظْرَة ، العَيْن

Nazar diye isim olur mu?

NAZAR Türkiye’de en çok kullanılan 1758. isim (… 1756. nasibe, 1757. nasıh, 1758. nazar, 1759. nerime, 1760. nesligül, …). Ülkemizde yaklaşık her 29,448 kişiden birinin adı NAZAR ve ismin yaygınlık oranı binde 0.03.

Meva ne anlama gelir?

Meva ismi anlamı sığınacak yer anlamına gelmektedir. Meva ismi ayrıca mesken ve yurt anlamlarını da taşımaktadır.

Sedir diğer adı nedir?

Kerevet Sedir ne demek? Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlüğünde “Üzerine şilte serilerek yatmaya veya oturmaya yarayan, tahtadan seki, sedir, peyke” şeklinde anlamı yer almaktadır. … Genel olarak ayaklara sahip ve duvar veya betona bitişik olarak kullanılan tahta ve tahta benzeri maddeler için kerevet denmektedir.