Subaylık sınavı soruları nasıl oluyor?

Subaylık mülakatları nasıl oluyor?

Subaylık Mülakatları Bu mülakatlarda kişilere birkaç soru sorulmaktadır. Bu mülakatlarla kişilerin bazı özelliklerine bakılmaktadır. Kişilerin bunun gibi mülakatlarda psikolojisi incelenmektedir. Kişiler ise bir komisyon kurulu karşısına çıkarak özgüvenli olarak, düzgün bir Türkçe ile konuşmaları gerekmektedir.

Subaylık sınavları nelerdir?

Bunlardan ilki ise, rütbe sahibi olmak ve askeri lisede eğitim görmektir. Diğeri ise, lisans eğitimi alarak ve lisans mezunu olarak subaylık sınavına başvuru yapmaktır. Sınavdan sonra girilmesi şart olan mülakatlar hem fiziki hem de sözlü olarak adaylara sunulur.

MSU ne sorulur?

MSÜ sınavı, 135 dakika sürmekte ve toplam 120 sorudan oluşmaktadır….MSÜ Konuları

  • Temel Kavramlar.
  • Rasyonel Sayılar.
  • Ondalık Sayılar.
  • Sayı Basamakları
  • Mutlak Değer.
  • Köklü Sayılar.
  • Üslü Sayılar.
  • Basit Eşitsizlikler.

MSÜ sınavı nasıl?

MSÜ Sınavı, Milli Savunma Bakanlığınca 2. seçim aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını belirlemek amacıyla, ÖSYM tarafından tüm il merkezlerinde yapılan ve 165 dakika süre içerisinde çözülebilecek ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan, sonuçları yalnızca yapıldığı yıl için …

Subaylık spor mülakatında neler var?

Adaylar bu sınav boyunca barfikste kol çekme, durarak uzun atlama, basketbol topu fırlatma, mekik ve koşu sınavlarına katılıyorlar.

Askeri Mülakatta nasıl oturulur?

EVET: Sandalyenize hafifçe açı verin. Mülakat sırasında İK uzmanının tam karşısında ve dümdüz oturmak rahatsız hissetmenize neden olabilir. Çünkü bu duruş açısı bilinçaltında rekabet hissi uyandırır. Sandalyenize açı verin ya da görüşmeyi yaptığınız kişinin sağ tarafında oturmaya özen gösterin.

Subaylık iyi bir meslek mi?

Subaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alan kuvvet komutanlıklarına bağlı olarak görevlerini yerine getirir. Subayların en önemli görevi ise başında bulundukları birlikleri, ordu hiyerarşisine göre sevk ve idare ettirmektir.

4 yıllık üniversiteden sonra subay nasıl olunur?

Muvazzaf subay olmak isteyen bireyler terhislerinin hemen ardından başvuruda bulunabiliyorlar. Ayrıca terhislerinin ardından da 4 yıllık lisans ya da yüksekokul mezunu olan bireyler, yaş sınırına takılmamak kaydıyla muvazzaf subaylık için başvuru gerçekleştirebiliyor.

MSÜ konuları TYT ile aynı mı?

MSÜ sınavı TYT‘nin aynısı denilebilir. Soru sayısı, konular ve sınav süresi bakımından YKS’nin birinci oturumu olan TYT ile aynı. MSÜ sınavında 9. sınıf ve 10. sınıf konularından soru çıkıyor. YKS’nin ikinci oturumu olan AYT benzeri sorular MSÜ‘de bulunmuyor.

MSÜ kendi sınavından kaç puan almak gerekir?

Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır.

MSÜ TYT AYT mi?

MSÜ TABAN PUALARI Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeleri gerekmektedir. önünde bulundurmalıdırlar). Meslek Yüksekokulları için ise 2021 yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen veya 2020-YKSTYT puanı 200 ve üzerinde olmayan adaylar, hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir.

MSÜ den kaç net gerekir?

Astsubay Meslek Yüksekokullarına sadece erkek öğrenci alımı yapılmaktadır! Kara, Hava ve Deniz Meslek Yüksekokulu sayısal puan türü 247,762 puan ile kapattı. Milli Savunma Üniversitesi sınavından 250 puan alabilmek için Türkçe 20, Matematik 20, Sosyal Bilimler 8, Fen Bilimleri 3 Net yapmanız gerekmektedir.

2020 MSÜ spor mülakatında neler var?

Mülakat aşamasına destekleyici veri sağlamak amacıyla kullanılır, test sonuçlarına göre eleme yapılmaz. Adaylar; 400 m koşu, durarak uzun atlama, mekik, basketbol topu fırlatma ve barfiks branşlarında teste tabi tutulurlar.

Subaylık koşu kaç metre?

Başvuru Kılavuzunda belirtilen ve özel şartlar istenen sınıf/branşlar hariç olmak üzere fiziki yeterlilik testi (FYT) 1500/400 metre koşu, mekik ve şınav branşlarından oluşmaktadır.

Sözlü mülakatta nasıl konuşulur?

Görüşme sırasında asla argo kelimeler kullanma. Görüşmeyi yapan kişiye çalışma arkadaşın veya patronunmuş gibi resmi bir şekilde hitap et. Sesin ve konuşmaların profesyonel ve nazik olmalı. Asla ve asla görüşmeyi yapan kişiye sözle bile olsa saygısızlık yapma.