Robert Koleji hangi ülkeye ait?

Robert Koleji hangi vakfa bağlı?

Robert Kolej, bugün resmi adı İSTANBUL ÖZEL AMERİKAN ROBERT LİSESİ, ABD dışında halen varlığını sürdüren en eski Amerikan eğitim kurumu. Vehbi Koç Vakfı (VKV) bağışlarıyla okula destek olmuştur.

Robert Koleji kurucusu kimdir?

Cyrus Hamlin
Christopher Robert
Robert Kolej/Kurucuları

Robert Koleji ismi nereden geliyor?

Lisenin ismi okula bağış yapan iş adamı Christopher Robert‘tan gelir.

Robert Koleji mezunları nerede?

2021 yılında Özel Amerikan Robert Lisesi’nden mezun olan 201 öğrencimizin F’sı yüksek öğrenimlerini Türkiye’de, T’ü yurtdışında tamamlama kararı almışlardır. 2021 YKS’ye giren öğrencilerimizden 99’u tercih yaparak, bir üniversiteye yerleşme haklarını kullanmışlardır.

Robert Koleji nasil bir okul?

Öğrenciler Robert Kolej‘in Merkezindedir. Robert Kolej kültüründe, akademik yüksek standartlar yanında yaratıcılık, yenilikçilik, risk alma ve girişimcilik vurgulanır. Öğretmenler öğrencilerin analitik ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla sürekli olarak müfredatta uyarlamalar yaparlar.

Robert Koleji Yatılı mı?

Robert Kolej‘in yatılı bölümü var mıdır ve öğrenci profili nasıldır? 2021-22 akademik yılında 55 ​farklı ilden gelen 1042 öğrenci Robert Kolej‘de eğitim almaktadır. Okulumuzun yatılı bölümü vardır. İstanbul dışından 90​ kız ve 97 erkek öğrenciye yatılılık imkanı sağlanmaktadır.

Robert Koleji hangi şehirde?

Robert Lisesi
Wikimedia | © OpenStreetMap
Kuruluş 1863
Ülke Türkiye
Şehir Arnavutköy, Beşiktaş, İstanbul

Robert Koleji nasıl burslu girilir?

Okulumuzda yalnızca ihtiyaca yönelik burs verilmekte olup, başarıya dayalı burs sistemi bulunmamaktadır. Okul tarafından ilan edilen tarihlerde yapılan mali yardım başvuruları, Okul Burs Komisyonu tarafından, önceden belirlenmiş kriterlere göre değerlendirilir.

Robert Kolej kaç yılında kuruldu?

1863, BebekRobert Kolej / Kuruluş tarihi

Robert Koleji Özel mi devlet mi?

Robert Kolej, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı, ​​hazırlık sınıfı dahil toplam 5 yıllık ​​lise programından oluşan, ​​yabancı dilde eğitim veren özel bir ​​karma öğretim kurumudur.

Robert ücretli mi?

Sanıyorum en pahalı okul Robert Koleji. 2020-2021 dönemi için yıllık ücreti 167.000 TL. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda, Özel Amerikan Robert Lisesi’nde eğitim almaya hak kazanan, ancak kısıtlı finansal olanaklara sahip öğrencilere mali yardım sağlanmaktadır.

Robert Koleji paralı mi?

Hürriyet’in aktardığına göre, Robert Kolej 1000 üzerinden açıkladığı 1’inci dönem önkayıt taban puanını geçen yıla göre 2.5 puan artırarak 995.5 olarak belirledi. Okulun ücreti de gündüzlü peşin 71 bin, 10 taksitte 73 bin 300 TL, yedi gün yatılı 10 taksit öğrenim ücreti ise 112 bin 800 TL olarak açıklandı.

Robert Koleji en son kaç puanla alıyor?

Robert Kolej‘in Taban Puanı Kaçtır? Robert Kolej 2021 LGS’de kızlarda en düşük 475, erkeklerde ise en düşük 481 puanlı öğrencileri kabul etmiştir.

Robert Koleji mezunları kimler?

Tanınmış Robert Kolej mezunlarının arasında; Ercan Arıklı, İsmail Cem, Abidin Dino, Ayşe Kulin, Behice Boran, Betül Mardin, Burhan Karaçam, Bülent Ecevit, Cem Karaca, Cem Kozlu, Cemal Kafadar, Çiğdem Talu, Dani Rodrik, Engin Cezzar, Genco Erkal, Göksel Kortay, Feyyaz Berker, Halet Çambel, Haldun Dormen, Hüsnü Özyeğin, …

Robert Koleji 100 burs veriyor mu?

Öğrencilerin yüzde 25 ile 26’sına kadar tam burs veriyoruz, onun dışında parçalı burslar da olabiliyor. Yaklaşık her yıl hazırlığa giren 50 öğrencimiz burs alıyor. Yüzde 100 dışında 50, 75, 85 gibi oranlarda da bursumuz var.