Karaca Arboretum kimin?

Türkiye’nin ilk özel Arboretumu nerede?

Yalova’nın Termal ilçesinde, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Ağustos 1929’da kurulan ve Türkiyenin ilk arboretumu (canlı ağaç müzesi) olan “Atatürk Arboretumu“, yerli ve yabancı turistlerin önemli uğrak noktaları arasında yer alıyor.

Karaca Arboretum kapanıyor mu?

Daban, “Güzel ülkemin ilk özel ağaç müzesi, yaklaşık 40 sene önce ömrünü yeşile adamış bir insan tarafından açılan gözbebeğimiz Karaca Arboretum‘un gelir yetersizliğinden dolayı kapatılacak olduğunu öğrendim.

Karaca Arboretum ne zaman kuruldu?

Karaca Arboretumu, 1980 yılında TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca tarafından kurulmuştur. Yalova-Termal karayolu üzerinde, il merkezine 5 km mesafede Samanlı Köyü içerisinde bulunmaktadır.

Türkiye’nin ilk özel ağaç parkı nerede?

Karaca Arboretum: Hayrettin Karaca tarafından Yalova’da ve 13,5 hektarlık bir alan üzerine kurulmuş olan arboretumdur. Türkiyenin ilk özel arboretumudur ve bugün için yaklaşık 7.000 farklı bitki türü, alt türü, varyetesi ve kültür formunu barındırır.

Arboretum Türkçe mi?

Arboretum teriminin kökeni, Latince’deki arboretum‘dur. Bu sözcük, “ağaç” anlamına gelen arbor sözcüğü ile “belli bitkilerin yetiştirildiği alan” anlamındaki -etum son ekinin birleşmesinden oluşur.

Atatürk Arboretumu giriş ücreti ne kadar?

Atatürk Arboretumu‘na giriş ücreti yetişkinler için hafta içi 7.5 TL, hafta sonu ise 20 TL. Öğrenciler için giriş ücreti hafta içi 2.5 TL, hafta sonu 7.5 TL. Düğün ve nişan fotoğraf çekimi 472 TL. Film ve reklam çekimi 8850 TL.

Karaca ağaç neresi?

Yalova kent merkezinde bulunan Karaca Ağaç Parkı, 1980 yıllında TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca tarafından 13,5 hektar arazi üzerinde kurulmuştur.

Karaca ağaç nerede?

Nasıl Gidilir: Yalova-Termal karayolu üzerinde, il merkezine 5 km mesafede Samanlı Köyü içerisinde yer almaktadır. Yalova merkezden kalkan Samanlı Köyü veya Termal minibüslerini kullanarak bölgeye kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hayrettin Karaca’nın evi nerede?

TEMA Vakfı’nın da kurucusu olan Hayrettin KARACA, Yalova’da Karaca Arboretum Ağaç Parkınında temelini atmıştır. Türkiye’deki ilk özel arboretumu olan Karaca Arboretum Ağaç Müzesi 13,5 hektarlık bir arazinin üstünde yer almaktadır.

Arboretum nedir TDK?

Latince “ağaç” anlamına gelen arbor sözcüğüyle “belli bitkilerin yetiştirildiği alan” anlamındaki -etum son ekinin birleşmesinden oluşan arboretum günümüzde ağaçlar, ağaççık ve/ya çalı gibi diğer odunsu bitkilerin yetiştirilmesine adanmış botanik bahçesi olarak kullanılıyor.

Atatürk Arboretumu kimlere ücretsiz?

Hafta sonları yetişkinler için giriş ücreti 20 TL, öğrenciler için 7,5 TL’dir. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencilerine de tamamen ücretsiz fakat öğrenci kimliğinizin yanınızda olması gerekiyor. Giriş için Müze Kart geçerli değildir.

Atatürk Arboretumu kaç saatte gezilir?

Bir tur atar, yarım saate çıkarım: Tabi bu size kalmış. Fakat 296 hektar alana yayıldığını ve 2000 farklı bir bitki türü olduğunu unutmayın. Girişte içinde haritanın yer aldığı ücretsiz broşürü almak faydalı olur.

Hayrettin Karaca nerede yaşıyor?

“Toprak Dede” adıyla bilinen TEMA Vakfı kurucu Onursal başkanı Hayrettin Karaca 20 Ocak 2020 tarihinde İstanbul’da 97 yaşında ölmüştür. Cenazesi 22 Ocak 2020’de Fatih Camii’nden alınarak Edirnekapı Şehitliği’ne defnedilmiştir.

Canlı ağaç Müzesi nerede?

Nasıl Gidilir: Yalova-Termal karayolu üzerinde, il merkezine 5 km mesafede Samanlı Köyü içerisinde yer almaktadır. Yalova merkezden kalkan Samanlı Köyü veya Termal minibüslerini kullanarak bölgeye kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Atatürk Arboretum nasıl gidilir?

Ulaşım için Yenikapı- Hacıosman metro hattı kullanılabilir. 42 HN numaralı Bahçeköy otobüsleri ile 20 dakikalık bir seyahat ardından inilir. Kemerburgaz yolundan 450 m kadar yüründüğünde Atatürk Arboretumuna ulaşılabilir.