Tekduze anlatım nedir?

Tekduze anlatım ne demek?

Tekdüze (Monoton) kelimesinin sözlük anlamı: Değişmeksizin, düzenli, aynı biçimde tekrarlanan, sürüp giden, tek örnek, muttarit, yeknesak, monoton. Bu tür yargıları içeren cümlelerde bir durumun, bir olgunun ya da bir olayın zaman içerisinde değişmeye uğramadığı, mevcut durumun aynı biçimde sürüp gittiği ifade edilir.

Paragrafta tekdüzelikten kaçınmak ne demek?

Paragrafta yardırmış ordan girmiş burdan çıkmışsa tek düzelik yok. Arada devrik cümleler olunca tekdüzelikten kaçınmış oluyo, değişik cümle türleri vs. ile metni akıcı hale getirme denebilir. Arada devrik cümleler olunca tekdüzelikten kaçınmış oluyo, değişik cümle türleri vs. ile metni akıcı hale getirme denebilir.

Monoton ne demek örnek?

Dilimize Fransızcadan girmiş olan monoton kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu sözlüklerinde belirtilmiştir. Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre monoton kelimesinin anlamı tekdüzedir. Monoton kelimesi ile ilgili örnekler cümle içerisinde şu şekilde kullanılabilir: – Adam monoton bir tavır ile yine herkese bakıyordu.

Düzelik nedir?

1. Değişmeksizin, düzenli, aynı biçimde tekrarlanan, sürüp giden, tek örnek, muttarit, yeknesak, monoton: “Yazıcı, tekdüze bir sesle çabuk çabuk okuyordu.” -Y. Atılgan. 2. zf. (te’kdüze) Değişmeyerek, aynı biçimde tekrar edilerek, bitevi, biteviye.

Tekduze bulmacada nedir?

Tekdüze sorusuna verilebilecek en kısa cevap 6, en uzun cevap ise 9 harflidir. Tekdüze Bulmaca Cevabı Nedir? Arapça kökenli bir sözcük olan bitevi, her zaman olagelen, şaşırtıcı olmayan gibi anlamlara gelir. Bu sözcükten türetilmiş olan biteviye kelimesi de daima ve devamlı demektir.

Tekdüzelik nedir ornek?

Tek ve düz kelimelerinden oluşan tekdüze sözcüğü cümle içerisinde birleşik sıfat olarak kullanılır. Örnek: ”Tekdüze bir hayat.” Bu kelime herhangi bir değişim emaresi göstermeden devam eden durum ve alışkanlık demektir.

Tekdüze konuşma ne demek?

Değişmeyerek, aynı biçimde tekrar edilerek. Görünüm ve yapıca bir değişiklik göstermeyen.

Monoton insan ne demek?

Monoton, tekdüze, donuk anlamları taşımaktadır. Çok sıradan olan heyecanı olmayan eylemleri belirtmek için kullanılmaktadır. Sıkıcı, durgun, donuk.

Monoton bir ilişki ne demek?

heyecanı ve paylaşımı durmuş, zorunlulukmuşçasına yaşanan ve gün geçtikçe sevgilileri birbirinden saklayan ve uzaklaştıran, tarafların ortak noktayı bulamaması halinde bitecek ilişki.

Paragrafta tekdüzelik nedir örnek?

Bir roman ya da öyküdeki karakterin günlük olarak ya da sık sık yaptığı her şey tekdüze anlatıma örnek olarak gösterilebilir. Örnek Cümleler: 1- Her gün erkenden uyanıp kahvaltı yapıyor, sonra köpeğiyle birlikte yürüyüşe çıkıyordu. 2- Her gün beş sayfa da olsa mutlaka kitap okurum.

Yeknesak ne demek örnek cümle?

(ﻳﻜﻨﺴﻖ) sıf. (Fars. yek “bir” ve Ar. nesaḳ “dizi, tertip” ile yek-nesaḳ) Hep aynı şekilde, değişmeden devam eden, tek düze, biteviye, monoton: Sarfedilen nükteler, cinaslar biraz sâde ve yeknesaktır.

Büyük zoka ne demek bulmaca?

Büyük zoka sorusuna bulmacalarda verilmesi gereken cevabı 6 harften oluşmakta olan sinara kelimesi olacaktır.

Tek düze nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Tek düze şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Tekdüze şeklinde olmalıdır.

Tekdüze ne demek örnek?

Tek ve düz kelimelerinden oluşan tekdüze sözcüğü cümle içerisinde birleşik sıfat olarak kullanılır. Örnek: ”Tekdüze bir hayat.” Bu kelime herhangi bir değişim emaresi göstermeden devam eden durum ve alışkanlık demektir.

Gündedün ne demek?

gündedün.. geçmişe duyulan özlem, nostalji. nostalji sözcüğünün türkçe karşılığı.