Hayvan koruma dernekleri ne yapar?

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği ne yapar?

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği (THKD-1924) yalnızca hayvanseverlerin ve dostlarının bağışları ile hayvanlara doğrudan yardım eden ve GÖNÜLLÜ HAYVAN DOSTLARININ FAHRİ OLARAK YÖNETTİĞİ bir hayvanlara yardım kuruluşudur.

Haykod ne is yapar?

HAYKOD; kâğıt üzerinde veya sanal bir dernek değil, elini taşın altına sokan bütün olumsuzlukları olumluya çevirerek sahada hizmet veren bir dernektir. HAYKOD; Türkiye’nin ve dünyanın ilk Devlet Desteksiz Barınağını kurmuştur.

HAYTAP neler yapar?

HAYTAP, doğaya zarar verilmesi ve hayvanların haklarının ihlal edilmesi durumunda imkanları dahilinde kamuoyunu bilinçlendirmeye çalışan, ihlallerin önüne geçilmesi için hukukî yolları kullanan, eğitim çalışmalarına katılan, ilgili yasaların değişmesi ve daha iyi bir şekilde uygulanabilmesi için gerekli resmî …

Hayvan koruma dernekleri nelerdir?

Bildirgeye imza atan 23 STK’nın isimleri şöyle: Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği (ASKOD), Animal Protection Group Hayvan Hakları Derneği-Almanya, Büyükçekmece Sokak Hayvanlarını Koruma ve Sevenler Derneği, Bodrum Hayvan Hakları Derneği, Çandarlı Hayvan Koruma Derneği, Çeşme Doğa ve Hayvanseverler ve …

Hayvanlarla ilgili şikayetler nereye yapılır?

Bakan Veysel Eroğlu’nun talimatı üzerine “hayvanhaklari@ormansu. gov.tr” elektronik posta adresi oluşturuldu. Vatandaşlar artık hayvanlara eziyet edenleri bu adres üzerinden bakanlığa şikâyet edebilecek. Bakanlık, gelen başvuruları inceleyerek ilgili bölge müdürlüklerine iletecek.

Sokak hayvanları Derneği ne yapar?

Toplumda hayvan sevgisi bilincini geliştirmek, hayvan hakları ihlallerinin önlenmesini sağlamak ve bu doğrultuda kamuoyunu bilinçlendirmek, sahipsiz sokak hayvanları başta olmak üzere tüm hayvanların öncelikle yaşam hakları ile refahlarını sağlamaya yönelik çalışmalarda bulunmak, doğal hayatından uzaklaşmış yahut …

Haçiko Derneği nerede?

Haçiko Derneği is in Ataköy 3-4-11. 💢Ataköy 11.kısım Sinan Erdem Spor Kompleksinin yan tarafında bulunan dere yatağında mahsur kalan canlarımız için ekiplerimiz su yükseldiği için kanalizasyon içlerine kadar girip aramalarını yapıyorlar.

Hayvan Hakları Federasyonu ne yapar?

Devletin kurumlarının hayvan hakları ihlallerine karşı uyuduğu bir ortamda sivil toplum örgütü olarak sınırlı bütçe ve sınırlı gönüllü kadrosuyla daha da iyisini sunmaya çalışıyoruz.

Haytabın kurucusu kimdir?

YÖNETİM / MANAGEMENT :

Yönetim Kurulu Başkanı Chairman of Board Av. Ahmet Kemal ŞENPOLAT
TASARIM ve PR AJANSLARI Design and Layout TBWA Leo Brunett Selçuk Arslan
HAYTAP Ofis/ Ofice Berna Şengul bilgi @ haytap.org
Kurumsal Destek Veren Şirketler Lütfen buraya tıklayın

Köpeklerle ilgili şikayetler nereye yapılır?

DKMP’lerin her ilde 7 haneli sabit telefon nuramaları bulunuyor. 155 Polis İmdat Hattı ise bilinirliği, yetkisi ve erişim imkânı sebebiyle en çok tercih edilen hat olarak karşımıza çıkıyor.

Sokak hayvanları nereye şikayet edilir?

ALO 153 hattı, hayvanlar için bir acil durum hattıdır. Sokağınızda yardıma muhtaç yaralı bir hayvan gördüyseniz, sokak hayvanları için ALO 153 hattını kullanarak belediye ekiplerine ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda sokakta ölü bir hayvan görürseniz de ALO 153 hattını aramalısınız.

Haçiko güvenilir mi?

Ülkemizde hayvan hakları ve onların korunmasıyla ilgili tüm boyutlarda çalışan, kamuyu etkilemede ve topluma hayvan hakları konusunda ilham verebilen en güvenilir dernek olma hedefindeki Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği, HAÇİKO, 2010 yılında Ömür Gedik tarafından kuruldu.

Haçiko Derneği güvenilir mi?

Ülkemizde hayvan hakları ve onların korunmasıyla ilgili tüm boyutlarda çalışan, kamuyu etkilemede ve topluma hayvan hakları konusunda ilham verebilen en güvenilir dernek olma hedefindeki Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği, HAÇİKO, 2010 yılında Ömür Gedik tarafından kuruldu.

Haçiko Derneği nedir?

2010 yılında Ömür Gedik tarafından kurulan HAÇİKO, Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği topluma hayvan sevgi, saygısı aşılamak ve hayvan haklarını korumak için çalışan en etkin derneklerin… More.

Hayvanların sahip oldukları haklar nelerdir?

Madde 2-1.Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir. 2.Bir tür hayvan olan insan,öbür hayvanları yok edemez,bu hakkı çiğneyerek onları sömüremez,bilgilerini hayvanların hizmetine sunmakla görevlidir. 3.Bütün hayvanların insanlarca gözetilme,bakılma ve korunma hakları vardır.