Sera da ne yetiştirilir?

Serada en iyi ne yetişir?

Ülkemiz sera yetiştiriciliğinde Q ile domates birinci sırada yer almakta,bunu % 20.2 ile salatalık, .3 ile biber ve % 8.6 ile patlıcan izlemektedir. Geriye kalan %2.9’luk alanda da kavun,fasulye,kabak gibi diğer sebze türleri yetiştirilmektedir.

Serada en hızlı ne yetişir?

Gündüz en az 17 ºC ve gece boyunca en az 15 ºC sıcaklığa ihtiyaç duyarlar. Bu sebzeler arasında, fasulye, salatalık, patlıcan, kavun ve kabak; sera ortamında iyi performans gösterir.

Kışın seraya ne dikilir?

Lahana, karnabahar, ıspanak, turp ve marul, kışlık soğan, bezelye gibi kışlık sebzeleri ekmeniz önerilir. Böylece sebze ihtiyacınızı da bahçenizde karşılayabilirsiniz.

Sera işinde para var mı?

Seracılıktan şu kadar para kazanılır demek yanlış olur, ama bu iş alanından kazançlı çıkacağınız da açık bir gerçektir. Zaten şöyle yüzeysel bir araştırma yapsanız bile, seracılıkta iyi para olduğunu görürsünüz. Ama işinizi kurmak için tüm uygun koşulları sağlamak şartıyla!

Seralarda yetiştirilen ürünleri neden tercih etmemeliyiz?

Dezavantajlarını ise uygun olmayan sera içi iklim koşulları (özellikle düşük sıcaklık ve yüksek nisbi nem) fungal ve bakteriyel hastalıkların ortaya çıkışı, yanlış ve yüksek dozlarda pestisid uygulama, çevre kirliliği yaratan, doğal dengeyi bozan ve insan sağlığı açısından tehditler oluşturan hormonlar, kimyasal …

Seraya hangi ayda ne ekilir?

Mayıs: Fasulye, Mısır, havuç, kabak, maydanoz, dereotu, brokoli ekilmektedir. Haziran: Salatalık, fasulye, karnabahar, beyaz kabak, brokoli, dereotu ve roka ekilebilmektedir. Temmuz: Fasulye, havuç, brokoli, Mısır, roka temmuz ayında ekilebilen sebzelerdir. Ağustos: Mısır, brokoli, dereotu, maydanoz, roka ekilir.

Serada salatalık kaç günde yetişir?

Çeşidin erkencilik özelliği ile yetiştirme ve bakım şartlarına göre tohum ekiminden 55-70 gün sonra hasata başlanabilir.

Sera maliyeti ne kadar?

1 dekar seranın maliyeti 40-60 bin Euro Kullanılacak sisteme göre 1 dekar modern seranın kurulum maliyeti 40 ila 60 bin Euro olarak hesaplanıyor.

Kış aylarında ne ekilir?

Kışın Hangi Sebzeler Ekilir?

  • Marul.
  • Turp.
  • Soğan.
  • Pazı
  • Bezelye.
  • Brokoli.
  • Sarımsak.

Kış sebzesi ne zaman ekilir?

Ilıman iklimin hakim olduğu bölgelerimizde kasım ve aralık aylarında, soğuk ve toprak düzeyinde don tehlikesinin olduğu yerlerde ise mart ve nisan aylarında dikilir.

1 dönüm domates sera ne kadar para kazandırır?

Domates üretimi için yıllık ortalama girdi maliyeti 1 dekar için 20 bin 250 lira. Üretici, 1 dekar seradan 15 ila 20 ton olmak üzere ortalama 18 ton domates alıyor. Komisyon ve vergi sonrası üreticinin geliri kilo başına 2 lira 66 kuruş olarak hesaplanıyor.

Sera yapımı ne kadara mal olur?

1 dekar seranın maliyeti 40-60 bin Euro İşletme sermayesi ihtiyacı, seranın 3 yılda bir bakıma alınarak yenilenmesi hesaplandığında ciddi bir yatırım gerektiriyor. Seracılıkta ısıtma kadar önemli diğer gider kalemlerini ise işçilik ve hastalıklar oluşturuyor. Seracılıkta girdilerin çoğu dövizle alınıyor.

Sera ürünleri zararlı mı?

Seralarda yetiştirilen ürünlerle mevsiminde tarlada yetiştirilen ürünler arasında bileşim açısından bir fark bulunmadığı gibi seralarda üretilen ürünlerin tüketilmesinde gıda güvenliği açısından da bir risk yok.

Sera mı tarla mı?

Özetle sera, yetiştiriciye, kontrol, kalite ve yüksek verim sağlarken; tarla ise iş gücünde verim, girdi maliyetlerinin azalması ve üretimde tarım makinelerinin kullanılabilirliği gibi avantajlar sağlamaktadır.

Fidelik tohum ne zaman ekilir?

Mart ve Nisan aylarının ideal tohum ekim zamanı olarak gösteriliyor. 20 Mayıs’a kadar sebze tohumunun ekimi yapılabiliyor; ancak geç ekilen tohumda verimin bir nebze düştüğü belirtiliyor.