Türk Şeker nerenin malı?

Türkşeker kime ait?

Faaliyetlerini başta 4634 sayılı Şeker Kanunu hükümleri doğrultusunda yürüten ve sermayesinin tamamı devlete ait bir kamu kuruluşu olan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 20 Aralık 2000 tarih, 2000/92 sayılı kararı ile özelleştirme kapsamına alınmıştır.

Türkiye Şeker Fabrikası kime satıldı?

ÖYK’nin bugünkü Resmi Gazete’de yayınlananan kararlarına göre Türkşeker’e ait Erzincan ve Erzurum şeker fabrikalarının 287 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş.’ye satışı onaylandı.

Türkşeker Un helal mi?

Fabrika, “Helal Gıda Deklarasyonu Sertifikası” ile “Gıda Güvenlik Sistemi Sertifikasyonu FSSC 22000” belgelerine sahiptir.

Şeker Fabrikası kimin?

* Doğuş Gıda, 275 milyon liraya Yozgat Şeker Fabrikası‘nı, 336 milyon liraya da Bor Şeker Fabrikası‘nı satın aldı. * Safi Katı Yakıt şirketi, 528 milyon lira vererek Çorum Şeker Fabrikası‘nın yeni sahibi oldu. * Tutgu Gıda, 330 milyon liraya Kırşehir Şeker Fabrikası‘nı aldı.

Mücahit Alkan Kimdir?

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 10.06.2019 tarihli ve 147984 sayılı Olur’u ile Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Mücahit ALKAN, evli ve dört çocuk babasıdır.

Hangi şeker fabrikaları özelleşti?

Afyon, Alpullu, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat. Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye (TÜRKŞEKER) ait 25 şeker fabrikasından 13’ü geçen aylarda özelleştirildi. Satışlar Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında onaylandı.

Özelleştirilen şeker fabrikaları kime satıldı?

Ilgın’ı 637 milyon lirayla Alteks, Çorum’u 528 milyon lira ile Safi Katı Yakıt, Tokat Turhal’ı 569 milyon TL ile Kayseri Şeker, Kırşehir’i 330 milyon lira ile Tutgu Gıda, Burdur’u 487 milyon lirayla Erser Grup- Sterk Plastik Ortak Girişim Grubu; Elbistan’ı 297 milyon lirayla Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm …

Hangi markalar helal?

  • Yeşilmarka.
  • Afia Gıda.
  • Ancora.
  • Aksu Vital.
  • Aluçdağı Sucuk ve Baharat.
  • Atiye Laçin Tatlıları
  • Bademella.
  • Balparmak.

Türkiyenin en büyük şeker fabrikası neresi?

2003 yılında temeli atılan tamamı öz kaynakla finanse edilerek 2004’te tamamlanan fabrika, dünya şeker sektöründeki en modern tesisler arasında yer alıyor. Hammaddesini 20 km. yarıçaplı bir alandan temin edebilen tesis, Türkiye’nin en büyük şeker fabrikası olma özelliğini taşıyor.

Konya Şeker fabrikası kime satıldı?

Erzurum Şeker Fabrikası‘nın ihalesinde kimse teklifte bulunmazken, Turhal Şeker Fabrikası‘nın ardından Konya Ilgın Şeker Fabrikası da satıldı. İhaleyi 637 milyon TL rekor bedelle Alteks Tekstil kazandı. CHP’liler Özelleştirme İdaresi Binası’na yine alınmadı. -İhale 350 milyon TL ile başladı.

Mücahit Alkan Genel müdür?

Mücahit ALKAN, 2019-Haziran döneminde Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmış ve 2021-Eylül dönemi itibariyle halihazırda aynı görevini sürdürmektedir.

Şeker Fabrikası nerelerde var?

Türkiye’de Bulunan Şeker Fabrikaları Adıyaman, Afyonkarahisar, Ankara, Ağrı, İstanbul, Bitlis, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Denizli, Eskişehir, Muş, Samsun, Konya, Şanlıurfa, Van, Manisa ve Uşak gibi daha birçok il üzerinde şubesi bulunan TÜRKŞEKER fabrikası, şeker sektörünün en büyük şirket bünyesi durumundadır.

Devlete ait kaç tane şeker fabrikası var?

Böylelikle 33 şeker fabrikası; devlete ait 15, özel sektöre ait 12 ve pancar kooperatiflerine ait 6 olmak üzere faaliyet göstermektedir.

Torku nun sahibi kim?

Torku, Konya Şeker tarafından üretimi yapılan ürünlerin tek çatı altında toplandığı marka. Ürün portföyü şeker, şekerleme, çikolata, unlu mamüller, dondurulmuş ürünler, modern seracılık ürünleri, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri ile bitkisel yağlardan oluşmaktadır.

Torkunun ürünleri helal mi?

Sağlığa zararı olduğu en az MGS kadar ispatlanmış olan glikoz şurubu içerikli ürünler Gimdes’ten sertifika alabilmektedir. Oysa söz konusu Torku ürünleri glikoz şurubu icermemektedir. Konumuzun neticesine gelirsek; Torku helal sertifikalıdir.