Arboretum hangi dil?

Türkiye’nin ilk özel Arboretumu nerede?

Yalova’nın Termal ilçesinde, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 19 Ağustos 1929’da kurulan ve Türkiyenin ilk arboretumu (canlı ağaç müzesi) olan “Atatürk Arboretumu“, yerli ve yabancı turistlerin önemli uğrak noktaları arasında yer alıyor.

Atatürk Arboretumu hangi ormanda?

Belgrad Ormanı‘nın doğal bitki örtüsü içinde kurulmuş olan arboretum, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü içerisindeki Bahçeköy Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı bir işletme şefliğidir; mülkiyeti ve finansmanı Orman Genel Müdürlüğü’ne aittir.

Atatürk Arboretumu ismi nereden gelir?

Arboretum Türkçe’mize Latince’den girmiş ve “AĞAÇ PARKI” anlamına geliyor. Yani kısaca “AĞAÇ MÜZESİ” de denilebilir.

Arboretum nedir TDK?

Latince “ağaç” anlamına gelen arbor sözcüğüyle “belli bitkilerin yetiştirildiği alan” anlamındaki -etum son ekinin birleşmesinden oluşan arboretum günümüzde ağaçlar, ağaççık ve/ya çalı gibi diğer odunsu bitkilerin yetiştirilmesine adanmış botanik bahçesi olarak kullanılıyor.

Karaca Arboretum kimin?

Gezilecek Yerler Karaca Arboretum (Ağaç Parkı) Hayrettin Karaca tarafından 13,5 hektar arazi üzerinde kurulmuştur. Bugün yaklaşık 7 bin civarında değişik bitki türü, alttür, varyete ve kültür formunu barındırmaktadır. Karaca Arboretum Türkiye’nin ilk özel Arboretumudur.

Türkiye’nin ilk ağaç parkı nerede?

Karaca Arboretum: Hayrettin Karaca tarafından Yalova’da ve 13,5 hektarlık bir alan üzerine kurulmuş olan arboretumdur. Türkiyenin ilk özel arboretumudur ve bugün için yaklaşık 7.000 farklı bitki türü, alt türü, varyetesi ve kültür formunu barındırır.

Atatürk Arboretumu hangi yakada?

Atatürk Arboretumu nerede 📍 Atatürk Arboretumu, İstanbul Avrupa yakasındaki Sarıyer ilçesine yer alıyor. Bahçeköy-Kemerburgaz arasındaki ormanlık bölgede, Bahçeköy sınırlarında kalıyor. Belgrad Ormanına arabayla 5 dakika mesafede.

Atatürk Arboretumu fotoğraf çekmek yasak mı?

Fotoğraf makinesi tripod kullanmamak şartıyla serbest.

Atatürk Arboretumu icinde ne var?

Atatürk Arboretumu, İstanbul Sarıyer’de, Kemerburgaz-Bahçeköy yolu üzerinde yer alıyor. Arboretumu, gölet ve yürüyüş yolları, temiz havası, yemyeşil bitki örtüsü ile huzur saçan bir yer. İki adet gölet ve göletlerde yüzen kuğular, ördekler var. Hatta şanslıysanız sincap dahi görebilirsiniz.

Atatürk Arboretumu giriş ücreti ne kadar?

Atatürk Arboretumu‘na giriş ücreti yetişkinler için hafta içi 7.5 TL, hafta sonu ise 20 TL. Öğrenciler için giriş ücreti hafta içi 2.5 TL, hafta sonu 7.5 TL. Düğün ve nişan fotoğraf çekimi 472 TL. Film ve reklam çekimi 8850 TL.

Atatürk Arboretum nasıl gidilir?

Ulaşım için Yenikapı- Hacıosman metro hattı kullanılabilir. 42 HN numaralı Bahçeköy otobüsleri ile 20 dakikalık bir seyahat ardından inilir. Kemerburgaz yolundan 450 m kadar yüründüğünde Atatürk Arboretumuna ulaşılabilir.

Karaca Arboretum ne zaman kuruldu?

Karaca Arboretumu, 1980 yılında TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca tarafından kurulmuştur. Yalova-Termal karayolu üzerinde, il merkezine 5 km mesafede Samanlı Köyü içerisinde bulunmaktadır.

Karaca Arboretum kapanıyor mu?

Daban, “Güzel ülkemin ilk özel ağaç müzesi, yaklaşık 40 sene önce ömrünü yeşile adamış bir insan tarafından açılan gözbebeğimiz Karaca Arboretum‘un gelir yetersizliğinden dolayı kapatılacak olduğunu öğrendim.

Hayrettin Karaca’nın evi nerede?

TEMA Vakfı’nın da kurucusu olan Hayrettin KARACA, Yalova’da Karaca Arboretum Ağaç Parkınında temelini atmıştır. Türkiye’deki ilk özel arboretumu olan Karaca Arboretum Ağaç Müzesi 13,5 hektarlık bir arazinin üstünde yer almaktadır.

Atatürk Arboretumu na ne zaman gidilmeli?

Arboretum, yaz döneminde 08.30-20.00; kış döneminde ise 08.30-17.00 saatleri arasında açık.