Solucan gübresi üretimi nasıl yapılır?

Solucan gübresi üretimi evde nasıl yapılır?

Nasıl yapılır? Evde üretim setini aldığınızda kâğıt, karton parçalarını ufalayarak kutunun en alt haznesine solucanlara bir “yatak” yapmalısınız. Solucanları maması ile beraber bu yatağa yerleştiriyorsunuz. Sonra üzerine boş bir kat hazne koyup, bu hazneye de evsel atıklarınızı koymalısınız.

Solucan gübresi üretimi para kazandırır mı?

“Seri üretime başladığımız zaman 4 ay gibi bir süre içerisinde yaklaşık 4 ton solucan gübresi üretmekteyiz. Bunun fiyatı ton başına 3 bin 500 TL. 4 ay gibi bir süre zarfında ortalama 13 bin lira kazancı var. Bunu daha hızlı veya daha fazla para kazanmak isteyen arkadaşlar solucan sayısını fazla tutabilirler.

Solucan gübresi nasıl üretilir maliyeti?

Solucan Gübresi Üretim Tesisi Kurmanın Maliyeti ; 10.000 Solucan: 0.10 İla 0.20 TL Arasında Ortalama Bin TL. 1 Tane 1 Tonluk Su Tankı 100 İla 170 TL Arasında. 3 Aylık Yem: 1000 Kg, 350-400 TL Arasında. Yani 10.000 Solucan İle Başlanılacak Çiftliğin Maliyeti Maksimum 2.000 TL.

Solucan gübresi üretim kredisi var mı?

Kırmızı Kaliforniya Solucanı ile solucan gübresi üretmek üzere kurulan veya kurulmak üzere projelendirilen tesislerin, şartları sağlamaları halinde kredi alabilmeleri mümkündür. Kredi faiz desteği, hibe ve teşvik gibi devlet destekleri, organik tarımın geliştirilmesi için sürekli verilen desteklerdir.

Solucan gübresi üretimi nedir?

Solucan gübresi (İngilizce:Vermicompost veya Vermicomposting), sebze veya gıda atıklarının ayrıştırılarak solucanların sindirim sistemlerinden geçirilmesi sonucu elde edilen organik gübredir. Solucan gübresi‘nin dünyadaki yaygın ismi Vermicompost, solucan gübresi üretim biçimine de vermicomposting denir.

Solucan ne sevmez?

Solucanlar ışığı ve güneşi sevmezler, topraktan veya kutularından çıkarlarsa ölürler. Çok nadir olarak su baskını ve hardal gazı baskısı altında yüzeye çıkarlar.

Solucan Çiftliği karlı mı?

Doğru ırk ve uygun koşullar altında üretime başladınız ve 1 milyon seviyesine ulaştınız. 2-4 tl arası pazar bulabildiğinden bir milyon adet seviyesine ulaştıktan sonra ilk ay ortalama 6 bin tl bir ciro elde edebileceksiniz.

1 milyon solucan ayda ne kadar gübre üretir?

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde oturan 20 yaşındaki Ahmet Yıldırım, internette görerek başladığı solucan gübresi işine bir milyon solucan ile ayda bir ton gübre üretimi yapıyor.

1 kg solucan gübresi kaç TL?

Katı Solucan Gübresi Fiyat Listesi

Miktar Fiyat Kargo
1 Kg Solucan Gübresi ₺ 18,90 Ücretsiz
2 Kg Solucan Gübresi ₺ 24,90 Ücretsiz
3 Kg Solucan Gübresi ₺ 29,90 Ücretsiz
5 Kg Solucan Gübresi ₺ 49,90 Ücretsiz

1 kg solucan gübresi ne kadar zamanda üretilir?

3 aylık süreç içinde 10 bin adet solucanla ortalama 300 – 400 kg gübre elde edebilirsiniz. Elde edilen gübreyi olgunlaşması için 3 ay dinlendirdiğinizde satışta isteyeceğiniz ücret daha yüksek olabilir.

Solucan gübresi üretmek için ne gerekli?

Metrekarede 10.000 adet solucan olduğunu düşünürsek 3 ay sonra bir adet su tankı daha almanız gerekir. Bu sayıdaki solucan tek bir su tankı içinde barınamaz, üretim sisteminizi her 3 ayda bir büyütmeniz gerekecektir. 3 aylık süreç içinde 10 bin adet solucanla ortalama 300 – 400 kg gübre elde edebilirsiniz.

Solucan gübresi ne kadar kazandırır 2020?

İsteyen bodrum katında veya bir gecekondu kiralayarak üretime başlayabiliyor, isteyenler de tesis kuruyor. Tanesi 8 kuruştan başlayan fiyatlarla satılan solucanlar aylık olarak ortalama 30 bin TL kazanç sağlayabiliyor. Türkiye genelinde özellikle son yıllarda üretimi artan solucan gübresi pazarı büyümeye devam ediyor.

Solucan gübresi üretim ne işe yarar?

Solucan (katı) gübresi yararı; Gübreye geçen bu enzimler ve yoğun bitki besin elementleri bitkilerde sağlıklı ve hızlı gelişim sağlar. Topraktaki organik madde miktarını arttırır. Soğuk havaya karşı bitki ve köklerinde direnç sağlar. Üründe erkencilik, hızlı büyüme ve gelişme sağlar.

1 kg solucan gübresi ne kadar?

Katı Solucan Gübresi Fiyat Listesi

Miktar Fiyat Kargo
1 Kg Solucan Gübresi ₺ 18,90 Ücretsiz
2 Kg Solucan Gübresi ₺ 24,90 Ücretsiz
3 Kg Solucan Gübresi ₺ 29,90 Ücretsiz
5 Kg Solucan Gübresi ₺ 49,90 Ücretsiz

Solucan nasıl yok edilir?

Bu canlılarla; toplayarak, üzerlerine tuz serperek, bitkinin çevresine kireç tozu, toz kükürtle set çizgileri çekerek ya da böcek öldürücü ilaç kullanarak mücadele edebilirsiniz. Solucanlar: Bahçenize neredeyse hiç zararı yoktur. Hatta havalandırırken size yardımcı olurlar.