Solucan gübresi hangi bitkilerde kullanılır?

Solucan gübresi çiçeklere nasıl uygulanır?

Ürün Bilgileri

  1. 500 mil. Sıvı Solucan Gübresi Çiçeklere Özel Geliştirilmiştir. …
  2. Filizlenmeyi ve kök oluşumunu artırır.
  3. Hastalıklara ve zararlılara karşı doğal direnci güçlendirir.
  4. Topraktaki besinler bitki tarafından daha hızlı emilir.
  5. 5 litre suya 100 gr ( 1 çay bardağı) ekleyip 10-15 gün arayla diplerine dökünüz.

Solucan gübresi hangi çiçeklere iyi gelir?

Çiçeklerde solucan gübresi kullanımı oldukça basittir. Süs bitkisi yetiştiriciliğinde solucan gübreleri hem sıvı hem de katı bir şekilde uygulanabilir. Uzmanlar, saksıda yetişen bitkiler için ekim ve dikim öncesinde yarım kg’lık saksı toprağına solucan gübresi uygulanmasını tavsiye eder.

Solucan gübresi hangi bitkilere iyi gelir?

Rivasol® Organik Solucan Gübresi Çim, Süs Bitkileri, Sera Sebzeciliği, Peyzaj Bitkileri, Bağlar, Meyve Bahçelerinde Rahatlıkla Kullanılabilir.

Solucan gübresi ne zaman kullanılır?

Solucan Gübresi için Önerilen Zamanlama ve Miktar

Ürün Bir Dönüm İçin Kullanılacak Miktar Uygulanacak Zaman
Üzüm 1 Ton Haziran – Temmuz
Narenciye, nar Ağaç başına 2 kg Dikimde ve 1-2 yaş ağaçlarda çiçeklenme öncesi
Soğan, sarımsak, domates, patates, lahana, karnıbahar 1 – 1.5 Ton Son pulluk sürümünde

Çiçeklere solucan gübresi verilir mi?

Solucan gübresinin ev bitkilerinde kullanılıp kullanılamayacağı da merak konusu olmaktadır. Bu gübre saksı bitkilerinde de rahatlıkla kullanılabilir. Solucan gübresinin verimi oldukça yüksektir. Bu sebeple bitkilerin daha sağlıklı büyümelerine yardımcı olmaktadır.

Solucan gübresi bitkiye nasıl verilir?

Fide döneminde toprağa bir avuç kadar serpmek yeterlidir. Bunun yanı sıra doğrudan toprağın tabanına serpme yöntemiyle organik yapının bozulmaksızın ve yabani ot bitmeden gerçekten de etki etmesi amaçlanır. Yetişme dönemiyle birlikte 1 dekarlık araziler için 50 veya 60 kg tüketilmesi ideal olarak kabul edilmektedir.

Sıvı solucan gübresi hangi bitkilerde kullanılır?

– Patates, başaklı(taneli) bitkiler, bakliyat, pancar, havuç vb bitkilerde sıvı solucan gübresi kullanımı ürün kalitesi açısından çok iyi sonuç verir. Sebze, meyve ve yem bitkilerinde nitrat miktarını oldukça düşürür ve protein, şeker ve vitamin miktarını artırır.

En iyi solucan gübresi hangisi?

Solucan Gübresi Üretimi İçin Kullanılan En İyi Solucan Türleri. Solucan gübresi en iyi Kırmızı Kaliforniya solucanlarından elde edilir, bu tip toprağa yerleşmek için çözünmüş bir ortamı tercih eder, korunması çok kolaydır.

Katı solucan gübresi domatese nasıl uygulanır?

Tohum ekimi veya fide ekiminden önce, dönüme 1 – 2 lt. Rivasol ® Sıvı Solucan Gübresi 1/50 oranında sulandırılarak ilaçlama makinası ile veya 1/200 oranında sulandırılarak damla sulama sistemi ile topraktan uygulanır.

Saksıdaki solucan bitkiye zarar verir mi?

Solucanlar: Bahçenize neredeyse hiç zararı yoktur. Hatta havalandırırken size yardımcı olurlar. Sadece çürümüş bitki kökleri ve artıklarıyla beslenirler.

Solucan gübresi çiçeklere zarar verir mi?

Solucan gübresi, bitkilerde toksik etkisi yapmaz. Bu nedenle bitkinin çevreninde yabancı ot oluşumu gerçekleşmez. Solucan gübresi içerinde oldukça önemli miktarlarda besin maddesi bulunmaktadır. Bu besin maddeleri toprağın zenginleşmesini sağladığı gibi bitkinin gelişimi açısından da oldukça faydalıdır.

Solucan gübresi bitkiye ne zaman verilir?

Saksıda yetişen süs bitkileri için ekim ve dikim öncesi toprağı karıştırmak suretiyle edinilir. Bunun yanı sıra ekim ve dikim sonrasında saksıyı bir santimetre kaplayacak şekilde katı solucan gübresi uygulanması gerekir.

Solucan gübresi nasıl sulandırılır?

Yapraktan yapılacak uygulamalarda 1/100 oranında su ile seyreltilmesi tavsiye edilmektedir. Topraktan sulama suyuna yapılacak uygulalarda ise 1/50 oranında su ile seyreltilmesi tavsiye edilmektedir. EkosolFarm Sıvı Organik Solucan Gübresi bitkilerinize 2 şekilde uygulanır.

Sıvı solucan gübresi bitkilere nasıl verilir?

Ağaçlarda : Sıvı solucan gübresini doğrudan ağacın köküne veya yapraklarına püskürtme yöntemiyle yada damlamadan uygulamak en doğru yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Saksı bitkilerinde : Püskürtülerek saksıdaki bitkinin organik açıdan natürel yapısını bozmamak amaçlanır.

Sıvı solucan gübresi ne zaman uygulanır?

150-200 ml, 50-200 litre su ile 1 dekar alana. Çiçeklenme öncesinde ve tomurcuklanma döneminde 15 gün aralıklar ile 2-3 kez. uygulanır.