Solucan Çiftliği ne kadar kazandırır?

Solucan gübresi ayda ne kadar kazandırır?

Tanesi 8 kuruştan başlayan fiyatlarla satılan solucanlar aylık olarak ortalama 30 bin TL kazanç sağlayabiliyor.

1000 adet solucan ne kadar gübre üretir?

1000 Adet Kırmızı Kaliforniya Solucanı günde ortalama 200 ile 450 gr arasında solucan gübresi üretir. Aynı zamanda her 3 ayda sayılarını 2 katına çıkarırlar.

Solucan Çiftliği karlı mı?

Doğru ırk ve uygun koşullar altında üretime başladınız ve 1 milyon seviyesine ulaştınız. 2-4 tl arası pazar bulabildiğinden bir milyon adet seviyesine ulaştıktan sonra ilk ay ortalama 6 bin tl bir ciro elde edebileceksiniz.

1 milyon solucan ne kadar gübre üretir?

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde oturan 20 yaşındaki Ahmet Yıldırım, internette görerek başladığı solucan gübresi işine bir milyon solucan ile ayda bir ton gübre üretimi yapıyor.

1 ton solucan gübresi ne kadar?

Tarım Arazilerinde Solucan Gübresi Nasıl Kullanılır?…Katı Solucan Gübresi Fiyat Listesi.

Miktar Fiyat Kargo
10 Kg Solucan Gübresi ₺ 79,90 Ücretsiz
20 Kg Solucan Gübresi ₺ 139,90 Ücretsiz
1 Ton Solucan Gübresi ₺ 7.322,50 Alıcıya Ait

1 ton solucan gübresi için ne kadar solucan gerekli?

Başlangıçta 10 bin adet solucan ile üretime başlamaya karar verdiyseniz, solucanları barındırmak için bir adet 1 ton kapasiteli IBC su tankına ihtiyacınız olacaktır. Solucanlarınızı bu tankın içinde besleyebilirsiniz. Su tankına önceden hazırladığınız kompostu eklemeniz yeterli olacaktır.

10000 solucan ne kadar gübre üretir?

Sonuç:10 bin adet Kaliforniya Solucanı 1 aylık süre içinde satışa hazır 30 kg solucan gübresi üretir.

100 adet solucan ne kadar gübre üretir?

Örneğin; 1 solucanın ortalama ağırlığının 0,5-0,8 gr olduğunu düşünürsek, 100.000 solucan 50-80 kg ağırlığındadır. O halde günde 25-40 kg yem tüketirler. Tükettiklerinin yarısını humus (solucan gübresi) yaptıklarına göre 100.000 solucan günde yaklaşık 12,5-20 kg solucan gübresi üretir.

Solucan üretimi karlı mı?

Solucan gübresi 2-4 tl arası pazar bulabildiğinden bir milyon adet seviyesine ulaştıktan sonra ilk ay ortalama 6 bin tl bir ciro elde edebileceksiniz. Solucan sayısının iki katına çıkacağından bir sonraki 3 ay için bu ciro aylık 12 bin tl civarında gerçekleşecektir.

Sadece solucan gübresi yeterli mi?

Solucan gübresi belirli bir tür bitki için değil her bitki için rahatlıkla tercih edilebilir. İsterseniz evlerinizde bulunan saksılarda kullanabilir veya tarlalarınız da tercih edebilir yahut bağlarınızda veya bahçelerinizde belirli oranlarda kullanabilirsiniz.

Ne kadar solucan ne kadar gübre üretir?

Örneğin; 1 solucanın ortalama ağırlığının 0,5-0,8 gr olduğunu düşünürsek, 100.000 solucan 50-80 kg ağırlığındadır. O halde günde 25-40 kg yem tüketirler. Tükettiklerinin yarısını humus (solucan gübresi) yaptıklarına göre 100.000 solucan günde yaklaşık 12,5-20 kg solucan gübresi üretir.

1 m2 ye kaç solucan?

Solucanların 6- 7 cm kadar mama ile sık aralıklarla beslenmesi uygundur. Göz kararı ile 3-4 parmak kalınlığında mama takviyesi yapılması gerekir. Bu değer 1 metre karede 10 bin solucan beslenmesi durunda 4-5 günde bir mama verilmesi anlamına gelir.

En iyi solucan gübresi hangisi?

Solucan Gübresi Üretimi İçin Kullanılan En İyi Solucan Türleri. Solucan gübresi en iyi Kırmızı Kaliforniya solucanlarından elde edilir, bu tip toprağa yerleşmek için çözünmüş bir ortamı tercih eder, korunması çok kolaydır.

1 dönüme ne kadar solucan gübresi?

Katı Solucan Gübresini yoncada ekim öncesi kullanabilirsiniz. dönüme 60 – 70 kg katı solucan gübresi atılır ve tırmıklandıktan sonra yonca ekimi yapılır.

1 dekara ne kadar solucan gübresi?

Fide döneminde toprağa bir avuç kadar serpmek yeterlidir. Bunun yanı sıra doğrudan toprağın tabanına serpme yöntemiyle organik yapının bozulmaksızın ve yabani ot bitmeden gerçekten de etki etmesi amaçlanır. Yetişme dönemiyle birlikte 1 dekarlık araziler için 50 veya 60 kg tüketilmesi ideal olarak kabul edilmektedir.