Solucan gübresi nasıl beslenir?

Solucan en çok neyi sever?

En sevdikleri ve ev ortamında verilen yiyecekler kuru kahve veya posası ve diğer meyve sebze kabukları olmaktadır. Çürümekte olan veya çürümüş meyve sebzelerden birçok solucan türü oldukça fazla hoşlandığı ve sevdiği bilinmektedir.

Solucan besleme nasıl yapılır?

Solucanların en çok sevdiği mutfak atıklarını sıralayacak olursak; çay posası, kahve telvesi, muz kabuğu, kavun kabuğu, havuç, lahana olarak sıralayabiliriz. Bu biriktirmiş olduğumuz atıkları bir hafta bekleterek artık çürümeye başladıktan sonra solucanlara verebiliriz. Solucanları azar azar beslemek gerekir.

Solucan gübresi üretimi para kazandırır mı?

“Seri üretime başladığımız zaman 4 ay gibi bir süre içerisinde yaklaşık 4 ton solucan gübresi üretmekteyiz. Bunun fiyatı ton başına 3 bin 500 TL. 4 ay gibi bir süre zarfında ortalama 13 bin lira kazancı var. Bunu daha hızlı veya daha fazla para kazanmak isteyen arkadaşlar solucan sayısını fazla tutabilirler.

Solucan ne yer ne yemez?

Solucanlar aşağıdakilerden herhangi birini yiyeceklerdir. Kabak Mısır koçanı yaprakları Muz kabukları Çay posası Yumurta kabukları Kahve telvesi Kuru yapraklar Meyve sebze ve bitkisel atıklar Yanmış hayvan gübresi Gazete, karton Solucan kabınıza turunçgiller, soğan sarımsak koymaktan kaçınmalıyız.

Solucanlar ne sevmez?

Solucanlar ışığı ve güneşi sevmezler, topraktan veya kutularından çıkarlarsa ölürler. Çok nadir olarak su baskını ve hardal gazı baskısı altında yüzeye çıkarlar.

Toprakta solucan nasıl arttırılır?

Uzun zamandır devam eden ve yakın zamanda sonuçlanan çalışmalar, tarım toprağına yapılacak kompost, gübre ve benzeri organik materyal ilavesinin topraktaki solucan sayısını, mahsuldeki verimi ve toprağın dengesini artırdığını gösteriyor.

Solucan gübresi üretmek için ne gerekli?

Metrekarede 10.000 adet solucan olduğunu düşünürsek 3 ay sonra bir adet su tankı daha almanız gerekir. Bu sayıdaki solucan tek bir su tankı içinde barınamaz, üretim sisteminizi her 3 ayda bir büyütmeniz gerekecektir. 3 aylık süreç içinde 10 bin adet solucanla ortalama 300 – 400 kg gübre elde edebilirsiniz.

Solucan gübresi üretimi evde nasıl yapılır?

Nasıl yapılır? Evde üretim setini aldığınızda kâğıt, karton parçalarını ufalayarak kutunun en alt haznesine solucanlara bir “yatak” yapmalısınız. Solucanları maması ile beraber bu yatağa yerleştiriyorsunuz. Sonra üzerine boş bir kat hazne koyup, bu hazneye de evsel atıklarınızı koymalısınız.

Solucan Çiftliği karlı mı?

Doğru ırk ve uygun koşullar altında üretime başladınız ve 1 milyon seviyesine ulaştınız. 2-4 tl arası pazar bulabildiğinden bir milyon adet seviyesine ulaştıktan sonra ilk ay ortalama 6 bin tl bir ciro elde edebileceksiniz.

1 milyon solucan ayda ne kadar gübre üretir?

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde oturan 20 yaşındaki Ahmet Yıldırım, internette görerek başladığı solucan gübresi işine bir milyon solucan ile ayda bir ton gübre üretimi yapıyor.

Toprak solucanı nasıl yok edilir?

Bu canlılarla; toplayarak, üzerlerine tuz serperek, bitkinin çevresine kireç tozu, toz kükürtle set çizgileri çekerek ya da böcek öldürücü ilaç kullanarak mücadele edebilirsiniz. Solucanlar: Bahçenize neredeyse hiç zararı yoktur.

Çiçeklerin Topragindaki solucanlar nasil yok edilir?

Bir ufak içimlik pet sise suyun içine 7 veya 8 tane kullanılmış sigara izmariti atın ve 2 gün bekletin. Su çay rengine dönünce bu suyu çiçek toprağına dökün. Saksının dibinde böcekler kaçacaktır.

Toprakta solucan olması iyi midir?

Bunun yanı sıra bitki kök gelişimini desteklerken, kök hastalıklarının oranını da önemli ölçüde düşürüyorlar. Toprak solucanları bu faaliyetleriyle yıllık üretim miktarını ve özellikle tahıl üretiminde kaliteyi artırıcı bir etki yapıyor. SOLUCANLARIN topraktaki azot çevriminde, erozyonun azaltılmasında da rolleri var.

Toprakta solucan bitkiye zarar verir mi?

Solucanlar: Bahçenize neredeyse hiç zararı yoktur. Hatta havalandırırken size yardımcı olurlar. Sadece çürümüş bitki kökleri ve artıklarıyla beslenirler.

Solucan gübresi nasıl elde edilir?

Metrekarede 10.000 adet solucan olduğunu düşünürsek 3 ay sonra bir adet su tankı daha almanız gerekir. Bu sayıdaki solucan tek bir su tankı içinde barınamaz, üretim sisteminizi her 3 ayda bir büyütmeniz gerekecektir. 3 aylık süreç içinde 10 bin adet solucanla ortalama 300 – 400 kg gübre elde edebilirsiniz.