Printer ne demektir Türkçe anlamı?

Trend türkçesi ne demek?

TDK trend kelimesi için karşılık olarak, ‘eğilim’ karşılığını veriyor. İngilizce kökenli bir kelime olarak Türkçeye yerleşmiş olan trend, özellikle moda dünyası için öne çıkmaktadır. Trend kısaca Türk dil kurumu açısından eğilim anlamını taşımaktadır.

Fax ne anlama gelir?

Sözlükte yer alan faks anlamları; 1. yazı, çizi ve resimleri telefon bağlantısıyla anında tıpkıbasım olarak gönderip alabilen elektronik aygıt. 2. bu aygıtla gönderilmiş yazı, ileti.

Online ne demek Türkçe karşılığı?

Online kelimesi İngilizce kökenli olarak Türkçede en çok kullanılan sözcükler arasındadır. Türkçe karşılığı olarak ise ‘çevrimiçi, internet üzerinden bilgisayara bağlı olarak çalışma’ şeklinde tanımlanmaktadır.

Mantalite nedir Türkçesi?

Mantalite kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir. Fransızca mentalitê kelimesinden uyarlanarak dilimize yerleşmiş olan mantalite kelimesi anlayış anlamına gelmektedir.

Trend yerine ne kullanılır?

Trendyerine “eğilim” diyelim, diyorsun, herkes evet diyor, yine de o karşılaşmak istemediğin yabancıya her köşebaşında rastlıyorsun.

Trent mi trend mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Tirend şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Trend şeklinde olmalıdır.

Fax neyin kısaltması?

fax” kısaltmasının orjinal hali olan kelime, 1600’lerin ikinci yarısından itibaren kullanıma girmiş olup, latince yapmak anlamındaki “facere” fiilinin (ki, bu kelimenin ayak izlerine birçok yerde, hatta facility *, factory *, face *, manufacture * kelimelerinde dahi rastlarız) emir kipi olan “fac” ve benzer …

Faks nasıl yazılır örnek?

Numara formatı : +[ülke kodu][alan kodu][faks numarası] @fax.tc . Örneğin, İstanbul’da 212-5551212’ye faks göndermek için, +902125551212@fax.tc veya 02125551212@fax.tc yazabilirsiniz.

Laptopun karşılığı nedir?

Laptop kelimesi Türkçe’de “kucaküstü (bilgisayar)” anlamına gelir. İngilizce laptop “kucaküstü (bilgisayar)” sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük İngilizce lap “kucak” ve İngilizce top “üst” sözcüklerinin bileşiğidir.

Çevrimiçi ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre Çevrim içi kelimesinin anlamı: Bilgisayar sisteminde sunucuya bağlı ve çalışır durumda olma.

Mantalite Türkçe mi?

Mantalite Fransızca kökenli bir sözcüktür. İsim olarak kullanılan mantalite kelimesinin anlamı anlayış, düşünce gücü demektir. Kelimenin örnek bir cümle içerisinde kullanılışı ise; … Mantalite kelimesi özellikle TDK tarafından en doğru şekilde açıklanmıştır.

Mantalite hangi dil?

Dilimize Latinceden geçmiş olan mantalite kelimesi mental sözcüğünden türetilmiştir. Mental, zihin ve bilinç anlamına gelirken, mantalite de anlayış ve kavrama gücü demektir.

Trend mi trend mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Tirend şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Trend şeklinde olmalıdır.

Finish ne demek TDK?

Finiş kelimesi Türkçe’de “1. bitirme, bitim, son, 2. cila” anlamına gelir. … İngilizce sözcük Fransızca finisser “bitirmek, sona erdirmek” fiilinden türetilmiştir.

Trend nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Tirend şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Trend şeklinde olmalıdır.