Yazin trençkot giyilir mi?

Trençkot hangi mevsimde gidilir?

Özellikle yağmurlu havalarda giyilen trençkotları sonbahar gibi mevsim geçişlerinin olduğu dönemlerde tercih ediliyor. İçerisinde soğuktan koruyan bir astar bulunduğu için soğuk havalarda da giyilebilir. Fazla sıcak olmayan havalarda da terletmeyeceği için ilkbahar aylarında da tercih edilebilir.

Trençkot ne ile giyilir?

Resmi bir stil yaratmak istediğinizde bej renkteki trençkotunuzu açık mavi gömlek, klasik kesim siyah kumaş pantolon ve deri ayakkabılar ile kombinleyebilirsiniz. Siyah ayakkabı ve pantolon, ceketinizin bej tonu ile kontrast yaratacak ve daha profesyonel bir duruş sağlayacaktır.

Pardesü ne zaman giyilir?

Pardesü, genellikle soğuk kış aylarında giyilen, bununla birlikte mevsimlik ve yazlık çeşitleri de bulunan bir kış giysisidir.

Trençkot alırken nelere dikkat edilmeli?

Trençkot Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 9 Detay

  1. Rengini Belirleyin. …
  2. Beden Ölçülerinizi Belirleyin. …
  3. Uzun Boyluysanız Dikkat. …
  4. Kısa Boyluysanız Dikkat. …
  5. Tarzınızı Belirleyin. …
  6. Geniş Kalçalara Sahipseniz Dikkat. …
  7. Kıvrımlı Hatlara Sahipseniz Dikkat. …
  8. Çelimsiz Bir Vücuda Sahipseniz Dikkat.

Erkek trençkot nasıl anlaşılır?

Resimde de gördüğünüz üzere, erkek trençkotta üstteki sağ yaka düğmelidir. Sağ elini kullanan kişilerin, sağdaki bir düğmeyi soldaki iliğe geçirmesi daha kolaydır. Bu yüzden erkeklerin düğmeleri daima sağ taraftadır. Kadın trençkotta ise yukarıdaki düğme kısmı sol taraftadır.

Trençkot hangi renk alınmalı?

Trençkotun rengi ne derseniz, hiç tereddüt etmeden bej derim. Bej rengi adeta trençkot için yaratılmış bir renk gibi. Tabii ki renk seçeneği bir zevk meselesidir; ancak bejin her kombine de rahatlıkla uyduğunu unutmamak gerekir. Kahve, krem, siyah renkleri ise her daim bejden sonra gelir.

Kaban mevsimi ne zaman?

Montlar sadece kışın giyilirken kabanlar sonbahar mevsiminde de giyilebilir.

Pardesü ne demek TDK?

TDK sözlüğüne göre; Türkçeye Fransızcadan geçen pardösü; “Serin havalarda öbür giysilerin üzerine giyilen, paltodan ince üstlük”tür.

Trençkot kime yakışır?

Uzun Boylular Tercih edin: Neredeyse tüm trençkotlar size uygundur. Asimetrik kesimler, hacimli, büyük çarpıcı baskılı birkaç beden büyük kesimler, büyük yakalar, kürkler, kemerler, yüksek yakalar… Sadece uzun treçkota yakışacak her türlü detayı rahatça taşıyabilirsiniz.

Erkek trençkot nedir?

Trençkot su geçirmez, pamuklu gabardin matkabı, deri veya poplinden yapılan bir ceket çeşididir. Genellikle çıkarılabilir ısı yalıtımı astarı, reglan kılıfları vardır. Geleneksel olarak, 10 ön düğmeli kruvaze ve geniş yakaları, düğmeyi kapatan cepleri vardır.

Trençkot seçerken nelere dikkat edilmeli?

Trençkot Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 9 Detay

  1. Rengini Belirleyin. …
  2. Beden Ölçülerinizi Belirleyin. …
  3. Uzun Boyluysanız Dikkat. …
  4. Kısa Boyluysanız Dikkat. …
  5. Tarzınızı Belirleyin. …
  6. Geniş Kalçalara Sahipseniz Dikkat. …
  7. Kıvrımlı Hatlara Sahipseniz Dikkat. …
  8. Çelimsiz Bir Vücuda Sahipseniz Dikkat.

Trençkot modası geçti mi?

Her kadının dolabında bulunması gereken dış giyim ürünlerinden olan trençkotların modası geçmiyor. Yıllara meydan okuyan ikonik trençkot modelleri, zamansız giyim ürünleri arasında anılıyor.

Kaban ne zaman giyilmeli?

Paltolar kabanlara göre daha uzundur ve dizlere kadar uzanır. Montlar sadece kışın giyilirken kabanlar sonbahar mevsiminde de giyilebilir.

Hangi aya kadar mont giyilir?

Deri ceketler için en uygun dönemler her zaman bahar dönemleridir. İçi kürklü olan deri ceket ve montlar ise kış ve son baharda tercih edilirken, içi astarlı olan ince deri ceketler ise özellikle de mevsimsel geçiş dönemlerinde, ilkbahar ve son baharın başlarında daha fazla kullanılmaktadır.

Pardöşü ne demek?

PARDÖSÜ KELİMESİNİN SÖZLÜK ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre; Türkçeye Fransızcadan geçen pardösü; “Serin havalarda öbür giysilerin üzerine giyilen, paltodan ince üstlük”tür.