Kaş Yaylasi nerede?

Subaşı Yaylası Nerede?

Antalya’nın Kaş ilçesinde deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki Subaşı Yaylası‘nda erimeye başlayan kar sonrası, ortaya doyumsuz manzaralar çıktı. Demre ilçesinde kuruyan 4 metrelik bir palmiye ağacının tepesinde açan sarı çiçekler de şaşırtıcı bir doğa güzelliği oluştu.

Antalya Gömbe nasıl bir yer?

Gömbe yaylası, Antalya‘nın Kaş ilçesine bağlı yazlık bir beldedir. Yaz aylarında oldukça serin olan Gömbe yaylası, şehrin keşmekeşinden ve Antalya‘nın sıcağından kurtulmak isteyenler için en güzel seçeneklerden biridir. Doğaseverlerin de huzur bulacağı bu yayla, binlerce canlıya ev sahipliği yapar.

Gömbe yaylasında ne yapılır?

Gömbe kebabıyla biliniyor Suların aktığı çınarlar arasındaki tesislerde ve Kaş Belediyesi’nin zirvede yaptığı tesislerde tadılabilir. Gecelemek isteyenler için ise yaylada, yöreye özgü sedir ağacının kerestesinden yapılmış, elma ağaçları arasındaki bungalovlardan yapılan konaklama imkanları yer alıyor.

Yeşil Göl nerede?

Antalya’nın Kaş İlçesi’nde batı Torosların en yüksek noktası olan Akdağ’ın eteklerinde bulunan Yeşil Göl, güzelliğiyle hayran bırakıyor. Adını suyunun renginden alan göl, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Gömbe Rakım kaç?

Kaş İlçesi’nde deniz seviyesinden 1240 metre yükseklikteki Gömbe Yaylası, Batı Torosların en yüksek noktası 3027 metre yüksekliğindeki Akdağ’ın eteklerinde bulunuyor.

Gömbe Barajı Nerede?

Kaş ilçesine bağlı Gömbe yaylasında bulunan Çayboğazı Barajı, sulama amacıyla 1996-2000 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Gömbe Yaylası, Uçarsu Şelalesi ve Yeşil Göl’e komşu olan baraj, Batı Torosların Kızlar Sivrisi’nden sonraki yüksek dağı olan Akdağ’ın güneydoğu yamaçlarında konumlanıyor.

Kaş Rakım kaç?

Coğrafya

Coğrafi koordinatlar Kaş Enlem: 36.2022, Boylam: 29.6414 36° 12′ 8″ Kuzey, 29° 38′ 29″ Doğu
Yüzölçümü Kaş 223.100 hektar 2.231,00 km²
Rakım Kaş 40 m
İklim Kaş Akdeniz iklimi (Köppen iklim sınıflandırması: Csa)

Elmalı Yaylası Nerede?

Elmalı Yaylası Ege bölgesinde yer almakta olup, Afyonkarahisar iline bağlıdır. Elmalı Yaylası bağlı olduğu Afyonkarahisar iline 65 kilometre mesafe uzaklıktadır.

Mavi Göl nerede?

Mavigöl, Giresun ilinin Dereli ilçesi Pınarlar Köyünde Kuzalan Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır.

Pembe Göller nerede var?

Pembe Göl, Batı Avustralya’nın Goldfields Esperance bölgesinde bulunan bir tuz gölüdür.

Antalya Elmalı Rakım kaç?

1.100 mElmalı / Rakım

Çayboğazı barajı nerede?

Çayboğazı Barajı, Antalya’ nın Kaş ilçesinde, Çayboğazı Çayı üzerinde, sulama amacıyla 1996-2000 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Antalya kaş arası kaç kilometredir?

Kaş nerede diyecek olursanız Antalya şehir merkezine yaklaşık 190 km mesafe uzaklıkta kurulmuş bir antik kent.

Antalya Rakım kaç?

Antalya
• Vali Ersin Yazıcı
Yüzölçümü
• Toplam 20,177 km² (7.790 mil²)
Rakım 39 m (127 ft)

Toka Yaylası hangi ilde?

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde bulunan Tota Yaylası, yaklaşık 100 yılkı atına ev sahipliği yapıyor.