Supap kapağı nedir?

Subap kapağından ne konulur?

Supap (külbütör) kapağının kısaca tanımı ise; supap mekanizmasını ve motoru toz, su ve pisliklerden korur. Motor yağı, üzerindeki yağ kapağından konulur.

Araçta külbütör nedir?

Motordaki silindir blogunun üst tarafında bulunan subapların uç kısımlarının bulunduğu yere Külbütör denilir. Motorlarda eksantrik mili üzerindeki kamlar yoluyla direkt olarak subaplara basıp açılıp kapanmasına neden olur. … Silindir kapağı üzerinde külbütör mekanizması yer almaktadır.

Motorda kaç çeşit subap vardır?

Motorlarda genellikle her silindirde bir emme ve bir egzoz olmak üzere iki supap bulunmaktadır.

Subap kapak contası ne işe yarar?

Silindir Kapağı Contası (Üst Kapak Contası) Ne İşe Yarar? Silindir Kapağı Contası (Üst Kapak Contası) otomobilin motor bloğu ve silindir kapağının birbirine montajı sırasında, iki parça arsında boşluk oluşmaması için kullanılan dolgu malzemesi görevindeki parçaya verilen isimdir.

Motor bloğunda neler bulunur?

o Silindir (motor) Bloğu:Motorun ana gövdesini oluşturur. Pistonlara ve krank miline yataklık yapar. İçerisinde silindirler, krank, mili, kam (eksantrik) mili, yağ pompası, dışarısında yakıt pompası, distribütör, yağ filtresi, şarj dinamosu, marş motoru gibi elemanlar bulunur.

Motor bloğu hangi malzemeden yapılır?

Dizel araçlarda motor bloğu genellikle dökme demirden yapılır. Benzinli motorlarda ise çoğunlukla daha hafif olan ve ısıyı iletebilen alüminyum alaşım tercih edilir.

Külbütör arızası nasıl anlaşılır?

Arızalı Bir Külbütör Kapak Contasının Belirtileri:

  1. Motorun üstünden yağ sızıntısı.
  2. Sürüş sırasında yanık yağ kokusu fark edilirse.
  3. Bujileri değiştirirken bulunan yağ.
  4. Yere sızan yağ.

3 Kas 2020

Külbütör mekanizmasının görevi nedir?

KÜLBÜTOR MEKANİZMASIGörevi • Eksantrik milinden aldığı hareketle silindirlerde emme ve egzoz zamanlarının oluşması için supapların açılmasını diğer sıkıştırma ve iş zamanlarında kapalı kalmasını sağlamaktır. … Külbütör mekanizması, silindir kapağı üzerinde bulunur (Şekil 1.1).

Kaç çeşit subap vardır?

Supaplar görevleri bakımından iki çeşittir, emme supapları ve egzoz supapları.

Motor itecek nedir?

Lifter diye anılan bu parça basit bir hidrolik iticidir. Lifterin görevi yağ basıncına göre supapların açılma ve kapanma süresini ayarlamaktır.

Conta masrafı ne kadar?

Eski tip şahin doğan vb grup araçlarda conta yakktığınızda 400-700 TL arası masrafınız oluşabilecekken yeni tip araçlarda bu masraflar en az 1000TL ile başlar ve 2000TL ye kadar ulaşabilir. Eğer araç hararet yapmış silindir kapağı eğilmiş pistonlar vb zarar görmüşse belirtilen rakamlar çok daha yukarılara çıkacaktır.

Üst kapak contası bozulursa ne olur?

Silindirlerin bulunduğu blok ile kapak arasına konulan ince, sıcaklığa dayanıklı bir elemandır. Motor harareti aşırı yükseldiğinde ilk olarak bu conta yanar. Conta yanarsa silindir yanma odasına soğutma suyu girer, hararet devam ederse kapak çatlar.

Motorun hareketsiz parçaları nelerdir?

Motorun Sabit parçaları Motorun sabit parçaları : Silindir (Motor) Bloğu,Silindir Kapağı,Karter,Subap (Kûlbütör) Kapağı,Radyatör,Karbüratör,Hava Filitresi,Manifoltlar (Emme – Eksoz),Yağ Filitresi,Endüksiyon Bobini,Buji ve Regülatör (Konjektör) dür.

Motor bloğu nerede?

Motorun bütün parçalarının koyulduğu yani motorun bütününe motor bloğu denir. Blok halinde olan bu gövdeye motorun diğer parçaları bulunur. Sıcaklık ve basınca, aşınmaya dayanıklı olması gereken motor blokları araç performansıyla doğrudan ilişkilidir. Genellikle aracın ön tarafında yer alır.

Motor bloğu neden dökme demirden yapılır?

Dayanıklılık amacıyla, dizel motorlarda silindir bloğu genellikle dökme demirden yapılır. Çünkü aşınmaya, korozyona karşı yüksek dirence sahiptir ve üretilen yüksek torklara dayanabilir.