Vergi müfettişi nerelerde çalışır?

Vergi Müfettişi Nasıl Çalışır?

Vergi müfettişleri bu sayının çoğunluk kısmını oluşturur. Genel olarak işletme, kobi ve esnaflarla iletişim halinde çalışırlar. Bakanlıkta da vergi defterleri üzerinden işlerini yürütürler. Araştırma, inceleme, soruşturma ve denetleme gibi sorumlulukları bulunur.

Vergi müfettişi ne kadar maaş alıyor?

Ortalama Maaşı net asgari ücretin %9.04 üzerinde.

Vergi müfettiş yardımcılığı görevi nedir?

Vergi müfettiş yardımcısı; vergi kaçakçılığını tespit etmek adına denetlemeler yapan ve bu denetlemeleri rapor eden, araştırma yapan, tartışmalı davalarda bağımsız temyiz mahkemelerinde görev alan, vergi ile ilgili konularda işletme ve kuruluşlara gerekli bilgiyi ileten kişiye verilen mesleki unvandır.

Vergi müfettişi olmak için ne yapmak gerekir?

Vergi Müfettişi Yardımcısı olarak 3 yıl çalışmış olmak, Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı ve sözlü sınava girerek vergi müfettişliğine yükseltilmek.

Vergi müfettişi kaç puanla atanır?

Konuya ilişkin resmi yazı şöyle: T.C. – Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı : Vergi Müfettiş Yardımcısı, 400 adet. – KPSS Puan Türleri ve Taban Puan : KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan alanlar.

Vergi müfettişi olmak için kpss’den kaç puan almak gerekir?

KPSS17, KPSSP18, KPSS22, KPSS23, KPSS27, KPSSP28, KPSS47 ve KPSS48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan alanlar. – Yazılı ve Sözlü Sınav Esası: Giriş Sınavı önce klasik usulde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava giremezler.

Türkiyede kaç tane vergi müfettişi var?

2,8 milyon mükellefe 8 bin müfettiş Buna karşılık vergi denetiminde görevli baş müfettiş, müfettiş ve müfettiş yardımcısı sayısı sadece 8 bin 252. Bu sayının 218’ini vergi başmüfettişleri, 2 bin 810’unu vergi müfettişleri, 5 bin 224’ünü de vergi müfettiş yardımcıları oluşturuyor.

Vergi müfettiş yardımcısı kaç yıl?

MADDE 24 – (1) Vergi Müfettiş Yardımcıları üç yıllık bir yardımcılık dönemine tabidirler ve yardımcılık dönemini turneler, eğitim ve benzeri faaliyetler dışında esas olarak Başkanlıkça uygun görülen Daire Başkanlıklarında geçirirler. Temel eğitimde geçen süreler üç yıllık sürenin hesabında dikkate alınır.

Vergi müfettişliği sınavına kimler girebilir?

Vergi Müfettişi olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İlk olarak kişilerin 4 yıllık Hukuk, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden veya Endüstri Mühendisliği ile İşletme Mühendisliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmaktır.

Vergi müfettişi alımı hangi puan türü?

Maliye Bakanlığı 400 vergi müfettiş yardımcısı alacak. – Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı : Vergi Müfettiş Yardımcısı, 400 adet. – KPSS Puan Türleri ve Taban Puan: KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan alanlar.

Müfettişlik için kpss hangi puan türü?

SGK Müfettiş Yardımcılığı sınavına girebilmek için KPSS P-118 puan türünden ilanda belirtilen alt puanı almış olmanız gerekmektedir. Genellikle P-118 puanınızın 80 üstü olması gerekmektedir. Ancak 80 üstü almak da yetmiyor.

Müfettiş olmak için hangi bölüm okunmalı?

Nasıl Banka Müfettişi Olunur? Banka müfettişi olmak için üniversitelerin, dört yıllık eğitim veren Bankacılık, Matematik, Maliye, İşletme, İktisat ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.

Vergi müfettiş yardımcılığı kaç puan?

Yazılı sınavdan en az 65 puan almış olmak, sözlü sınava çağrılmayan diğer adaylar için müktesep hak teşkil etmez. c) Sözlü sınavda başarılı sayılmak için sözlü sınav puanının 65’den az olmaması gerekir.

Kaç tane vergi müfettişi var?

2,8 milyon mükellefe 8 bin müfettiş Buna karşılık vergi denetiminde görevli baş müfettiş, müfettiş ve müfettiş yardımcısı sayısı sadece 8 bin 252. Bu sayının 218’ini vergi başmüfettişleri, 2 bin 810’unu vergi müfettişleri, 5 bin 224’ünü de vergi müfettiş yardımcıları oluşturuyor.

Vergi müfettişliği için YDS gerekli mi?

2) Yabancı Dil; İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birisi.” Daha önce yabancı dil şartı yok iken yeni yönetmelikle giriş sınavında hem İİBF, SBF hem de mühendislik, fen, eğitim mezunları için yabancı dil sınavı yapılması şartı konulmuştur.