Vergi müfettiş yardımcılığı sınavı nasıl oluyor?

Vergi Müfettiş Yardımcısı olmak zor mu?

son donemde pek kolay bir şekilde girilip müfettiş yardımcılığı mesleğini çok kolay ulaşılabilir bir pozisyon haline getirmiş olmasına rağmen 3 hatta 4 yıllık yardımcılık süresinin sonunda teftiş kurulları arasında en zor yeterlik sınavına sahip olanıdır..

Vergi müfettiş yardımcılığı nasıl olunur?

Müfettiş Yardımcısı

  1. Uyruk. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. Eğitim. Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren ve detayları tabloda yer alan bölümlerinden mezun olmak.
  3. Yaş Yazılı sınav tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak.
  4. Yabancı Dil. Sınav /Kurum Adı …
  5. Askerlik. …
  6. Sağlık. …
  7. Hizmet Yükümlülüğü …
  8. Adli Sicil.

Vergi müfettişi olmak için kaç puan almak gerekir?

KPSS17, KPSSP18, KPSS22, KPSS23, KPSS27, KPSSP28, KPSS47 ve KPSS48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan alanlar. – Yazılı ve Sözlü Sınav Esası: Giriş Sınavı önce klasik usulde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava giremezler.

Vergi müfettiş yardımcısı kaç yıl?

MADDE 24 – (1) Vergi Müfettiş Yardımcıları üç yıllık bir yardımcılık dönemine tabidirler ve yardımcılık dönemini turneler, eğitim ve benzeri faaliyetler dışında esas olarak Başkanlıkça uygun görülen Daire Başkanlıklarında geçirirler. Temel eğitimde geçen süreler üç yıllık sürenin hesabında dikkate alınır.

Vergi müfettiş yardımcılığı nasıl bir meslek?

Vergi müfettiş yardımcısı; vergi kaçakçılığını tespit etmek adına denetlemeler yapan ve bu denetlemeleri rapor eden, araştırma yapan, tartışmalı davalarda bağımsız temyiz mahkemelerinde görev alan, vergi ile ilgili konularda işletme ve kuruluşlara gerekli bilgiyi ileten kişiye verilen mesleki unvandır.

Vergi müfettişi olmak için hangi bölüm okunmalı?

Vergi Müfettişi olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İlk olarak kişilerin 4 yıllık Hukuk, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden veya Endüstri Mühendisliği ile İşletme Mühendisliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmaktır.

Müfettiş Yardımcılığı hangi bölümler?

Ancak bölüm fark etmeksizin, hukuk, mühendislik, işletme ve iktisadi birimler, eğitim ve siyasal bilimler fakültesi mezunlarının tamamı müfettiş ve müfettiş yardımcı kadrolarına gerekli şartları sağladığında girebilmektedirler.

Maliye Müfettişi hangi puan türü?

– KPSS Puan Türleri ve Taban Puan: KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan alanlar. – Yazılı ve Sözlü Sınav Esası : Giriş Sınavı önce klasik usulde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılır.

Türkiyede kaç tane vergi müfettişi var?

2,8 milyon mükellefe 8 bin müfettiş Buna karşılık vergi denetiminde görevli baş müfettiş, müfettiş ve müfettiş yardımcısı sayısı sadece 8 bin 252. Bu sayının 218’ini vergi başmüfettişleri, 2 bin 810’unu vergi müfettişleri, 5 bin 224’ünü de vergi müfettiş yardımcıları oluşturuyor.

Müfettiş ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜK ORTALAMA
Kıdemli Müfettiş 13.430 18.720
Müfettiş 8.550 15.270
Müfettiş Yardımcısı 6.870 10.460

Vergi Müfettiş ne kadar maaş alıyor?

Vergi müfettişlerinin ortalama maaşı 2020 itibariyle 8090 tl olarak bilinmektedir.

Vergi müfettişi ne kadar maaş alıyor?

Ortalama Maaşı net asgari ücretin %259.04 üzerinde.

Vergi müfettişliği sınavına kimler girebilir?

Vergi Müfettişi olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İlk olarak kişilerin 4 yıllık Hukuk, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden veya Endüstri Mühendisliği ile İşletme Mühendisliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmaktır.

Maliye Müfettişi Nasıl Olunur?

Vergi Denetçisi Nasıl Olunur? Vergi Denetçisi olmak için üniversitelerin en az dört yıl lisans eğitimi verdikleri Siyasal Bilgiler, Hukuk, İşletme, İktisat Bölümleri gibi programlardan mezun olmaları gerekir. Bunun dışında yurt dışındaki dört yıllık fakülte ya da yüksek okullardan da mezun olunabilir.

Müfettiş olmak için hangi bölüm okunmalı?

Nasıl Banka Müfettişi Olunur? Banka müfettişi olmak için üniversitelerin, dört yıllık eğitim veren Bankacılık, Matematik, Maliye, İşletme, İktisat ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.